İBB KÜLTÜR A.Ş. 11-24 NİSAN ETKİNLİK TAKVİMİ

İBB KÜLTÜR A.Ş. 11-24 NİSAN ETKİNLİK TAKVİMİ

İBB KÜLTÜR A.Ş. 11-24 NİSAN ETKİNLİK TAKVİMİ
SEMİNER

11 Nisan Pazartesi Saat: 18.30
KÜLTÜR SANAT GÜNDEMİ
Düzenleyen: Enver Ercan
Yer: Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi

“Baharı Karşılayan Şiirler”

Şairler: Nilay Özer, Nurduran Duman, Gülce Başer, Mehtap Meral, Şükran Belen, Tezer Cem, Adil İzci, Alper Çeker, Mete Özel, Levent Karataş, Mahir Karayazı, Serhat Çelikel, Kaan Koç

Şiirimizin yeni kuşak imzalarının baharı karşılayan şiirlerini seslendireceği etkinlikte, dünya şiirinden de örnekler sunulacak.



SEMİNER

12 Nisan Salı Saat:18.30
EĞİTİM SÖYLEŞİLERİ
Düzenleyen: Ömer Polat
Yer: Atatürk Kitaplığı

Tiyatro sanatçısı İbrahim Kalkan, eğitimde dramatizasyon, okul tiyatrosu, tiyatronun eğitimdeki yeri ve önemini; günümüz tiyatrosunu konuşacak…


SEMİNER

12 Nisan Salı Saat: 18.30
MÜREKKEBİ KURUMADAN
Düzenleyen: Mahmut Bıyıklı
Yer: Türkiye Yazarlar Birliği


SEMİNER

12 Nisan Salı Saat:18.30
 İSTANBUL MEDDAH HİKAYELERİ
Düzenleyen: Şeyma Güngör
Yer: Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi

“Ferdane Hanım İle Hançerli Hanım Hikâyelerinin Karşılaştırılması”

Yazarı ve yazıldığı tarih bilinmeyen Hikâye-I Ferdane Hanım’ın Batı tarzı Türk hikâyeciliğinin ilk grup örneklerinden birisi olması kuvvetle muhtemeldir. Hançerli Hanım, Gevherli Hanım misali, Ferdane Hanım başlığını taşıyan ve H.1289  (M.1873)’da basılan bu eser,   bazı araştırmacılar tarafından İstanbul meddah hikayeleri grubuna dâhil edilmiştir.  Biz bu programda söz konusu eseri,  H.1288 (M.1272) ‘de basılan Hançerli Hanım Hikâye-i Garîbesi ile karşılaştıracak ve bu örnekler üzerinden Batı tarzı Türk hikâyesi ile İstanbul meddah hikâyeleri arasındaki farkları belirtmeye çalışacağız.

Programımız her zamanki gibi görsel sunumla desteklenirken, değerli saz ve söz sanatkârları tarafından terennüm edilecek şarkılarla zenginleştirilecektir.




KONSER

12 Nisan Salı Saat: 19.00
SIRRI YUNUS KONSERİ
Düzenleyen: Ayan Musiki Topluluğu
Yer: Yerebatan Sarnıcı    

“Sırrı Yunus” konserler dizisi olarak dinleyiciler ile buluşmaktadır. Konserlerde repertuarı, Tekke şiirinin en önemli ismi olan Yunus Emre’nin, Tasavvuf Müziği kültüründe “güfte” olarak yer bulmuş eserleri oluşturmaktadır. Etkinlik çerçevesinde şairin “müzikal dilde” nasıl ifade edildiğinin cevabı aranmakta, bununla birlikte Yunus’un anlatmak istediği felsefi unsurları “tasavvufi kültür içinde yer alan müzik” ile yansıtmak amaçlanmaktadır.


KONSER

12 Nisan Salı Saat: 20.00
ÇENGNAME
Düzenleyen: Arp Sanatı Derneği
Yer: Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi


SEMİNER

13 Nisan Çarşamba Saat: 18.30
MODERNLEŞME SÜRECİNDE OSMANLI’DAN CUMHURİYET’E KADIN
Düzenleyen: Nevin Ateş
Yer: Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi

Osmanlı'dan Cumhuriyet'e kadın hareketinin en önemli dönüm noktası 1926 tarihli Medeni Kanun'un kabulüdür. Bu tarihten günümüze kadınların eğitim, sağlık, siyasette temsil ve istihdam alanındaki eşitsizlikleri yanında en ürkütücü olanı kadına yönelik şiddettir.
Türk siyasi hayatında dönemler itibarıyla sosyo-politik ve ekonomik politikalarına paralel olarak kadınlara yönelik uygulamalar tartışılacaktır.



SEMİNER

13 Nisan Çarşamba Saat: 18.30
MEHMET AKİF KONUŞMALARI
Düzenleyen: Abdurrahman Şen
Yer: Türkiye Yazarlar Birliği

Mehmed Âkif Ersoy'un vefaatının 75, İstiklâl Marşımızın kabulünün 90. yılındayız...

Bu anlamlı ve önemli yılın 'Mehmed Âkif Ersoy Yılı' olarak ilan edilmesini lâyıkıyla değerlendirmek hepimizin borcu... Mehmed Âkif'i daha yakından tanıyabilmek için nesirlerini okumayı da ihmal etmemeliyiz...



SEMİNER

13 Nisan Çarşamba Saat: 18.30
İBNÜL ARABİ METAFİZİĞİNE GİRİŞ
Düzenleyen: Ekrem Demirli
Yer: Atatürk Kitaplığı


SEMİNER

13 Nisan Çarşamba Saat: 18.30
FİLM ESTETİĞİ VE DÜNYA SİNEMASINDA AKIMLAR
Düzenleyen: Rıdvan Şentürk
Yer: İstanbul Tasarım Merkezi

Program kapsamında film gösterimleri, yönetmenler, ülke sinemaları, film akımları, türler, oyunculuk yöntemleri gibi başlıklar ekseninde düzenlenecektir. Bu toplu ve özel film gösterimleriyle, katılımcılarımızın eğitimleri sırasında edindikleri teorik ve pratik bilgi ve becerilerini sınamaları, pekiştirmeleri, film kültürlerini gelişmeleri ve dünya sinemasındaki akımlar üzerinde bilgi edindirmeyi amaçlanmaktadır

Program Yrd. Dr. Rıdvan Şentürk tarafından yürütülecektir.



KONSER

13 Nisan Çarşamba Saat:20.00
MUSTAFA CECELİ KONSERİ
Yer: Bakırköy Cem Karaca Kültür Merkezi

Mustafa Ceceli

2 Kasım 1980’de Ankara’da dünyaya gelen Mustafa Ceceli’nin müziğe olan ilgisi ailesi tarafından çok küçük yaşlarda fark edildi. İstanbul’a gelişinin ardından Cenk Erenin Vokalistliğini yapan Merih Ermakastar’ın albümlerindeki tüm şarkıların düzenlemelerini yaparak profesyonel aranjörlük hayatına adım attı.

Mustafa Ceceli  “Limon Çiçekleri” isimli ilk single çalışması ile piyasaya çıktı. Yayın kuruluşları tarafından düzenlenen pek çok oylamada yılın en iyi single ödülünü aldı. 20 Kasım tarihinde Mustafa Ceceli Kendi ismini taşıyan ilk solo albümü ile müzik marketlerde yerini aldı.




SEMİNER

14 Nisan Perşembe Saat:18.30
 DİVAN ŞİİRİNDE OSMANLI HAYATININ RENKLİ YANSIMALARI
Düzenleyen: Muhammet Nur Doğan
Yer: Atatürk Kitaplığı



SEMİNER

14 Nisan Perşembe Saat: 18.30
İLBER ORTAYLI İLE TARİH YOLCULUĞU
Yer: Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi


SEMİNER

14 Nisan Perşembe Saat:18.30
İSLAM TARİHİ VE KÜLTÜRÜ OKUMALARI
Düzenleyen: Ahmet Kavas
Yer: İstanbul Tasarım Merkezi

İslam Medeniyeti’ne dair, önemli müellifler ve eserleri üzerinden uzun dönemde yapılması planlanan okumaları ve katılımcıların hazırladıkları sunum programlarını içermektedir.

Program Prof. Dr. Ahmet Kavas tarafından yürütülecektir.



SEMİNER

14 Nisan Perşembe Saat: 18.30
MEHMET GENÇ’LE TARİH SOHBETLERİ
Düzenleyen: İhsan Ayal
Yer: Altunizade Kültür ve Sanat Merkezi

Osmanlı devleti Türk ve İslâm tarihinin en uzun ömürlü devleti olmuştur. Osmanlı yöneticileri bunun gerçekleşeceğini âdeta önceden görmüş gibi kendilerine daha başlangıçtan itibaren "devlet-i aliye-i ebet müddet" adını vermekte tereddüt etmemişlerdir. Osmanlı sistemine uzun ömürlülüğü kazandıran ne gibi özellikleri vardı? Bahar dönemi konuşmalarında  bu özelliklerin;
                       1-İktisadî
                       2-Sosyal
                       3-Siyasî
                       4-Organizasyonel
temelleri üzerinde durulacaktır.


KONSER

14 Nisan Perşembe Saat: 20.00
NEY AKŞAMLARI
Düzenleyen: Enser Doğan
Yer: Fatih Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi

Ender Doğan

1970 Malatya doğumludur. İstanbul Ünversitesi Sosyoloji mezunudur. (1996), müzik hayatı 1984’te Eyüp Musiki Cemiyeti’nde başladı, İstanbul Üniversitesi Klasik Türk Musikisi korosunda beş yıl süreyle Süheyla Altmışdört hoca’nın talebesi oldu.

1994’te TRT İstanbul Radyosu’nun düzenlediği ses yarışmasında İstanbul bölge ikinciliğine layık görüldü, aynı yıl İstanbul Radyosuna Neyzen ve ses sanatçısı olarak girdi. Bu görevini dört yıl devam ettirdi.
1998 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak Erzurum’da Felsefe öğretmenliğine başladı, iki yıl sonra istifa ederek istanbula döndü, İ.T.Ü. Türk Müziği Devlet Konservatuarı Temel Bilimler’de mastır öğrencisi oldu. Çeşitli özel okullarda yedi yıl süreyle Felsefe hocalığı ve Rehberlik Psikolojik Danışmanlık yaptı. Bu sırada müzik faaliyetlerine devam etti. Bekir Sıtkı Sezgin, Cinuçen Tanrıkorur, Kâni Karaca, Niyâzi Sayın, Sadrettin Özçimi gibi klasik üslubun yetkin temsilcilerinden istifâde etti. Tasavvuf müziği, Mevlevi müziği alanında Hollanda, Almanya, Avusturya, Fransa, Hırvatistan, İsveç, Belçika, Mısır, Suriye, Fas, Malezya gibi ülkelerde solo veya topluluk icraları ile müziğimizi temsil etti. Müzik Sosyolojisi ile ilgili çalışmalar yaptı, konuya ilişkin birkaç deneme ve makalesi çeşitli kültür-sanat dergilerinde yayınlandı. Sanatçı 10 yılı aşkın süredir Ney yapımı ile de meşgul olmaktadır, birçok çizgi üstü albüme de imza atmıştır. Sûfi Nağmeler, Sana Geldim, Sufi out cry, Nefes, ‘Bir telden Bir nefesten’ bunlardan bir kaçıdır.

Yerebatan Sarnıcı’nda aylık periyotlarla yapılan ‘Ney Akşamı’ konser programını düzenlemektedir. Eyüp Musiki Vakfı ve İsmek bünyesinde Ney hocalığına devam etmektedir.




SEMİNER

15 Nisan Cuma Saat: 18.30
ÇAĞDAŞ FELSEFE SEMİNERLERİ
Düzenleyen: Tacettin Ertuğrul
Yer: Atatürk Kitaplığı

“Carl Schmitt'te Varoluşsal Karar Alma Problematiği”

Bu sunumda varoluşsal karar alma problematiği çerçevesinde Alman düşünür Carl Schmitt hakkında konuşulacaktır."

Konuk: M. Ertan Kardeş


SEMİNER

15 Nisan Cuma Saat: 18.30
EDEBİYATTA İSTANBUL’U OKUMAK
Düzenleyen: Kazım Yetiş
Yer: Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi

Bu ayki konumuz Sâmiha Ayverdi'nin İstanbul'u olacaktır.

İstanbul Geceleri, Boğaziçi'nde Tarih ve İbrahi Efendi Konağı'nda Sâmiha Ayverdi, geçmişten günümüze İstanbul hayatına, semtlerin özelliklerine, konak hayatına dair önemli bilgiler vermektedir. Bunlar ve Türk Tarihinde Osmanlı Asırları gibi eserlerinde yazarımız İstanbul kültür ve medeniyetinin oluşum ve gelişimini, onları meydana getiren insanı, onun ruh dünyasını bu medeniyetin güzelliğine yakışır bir üslûpla vermektedir. Onun kaleminde biz, geçmişin güzelliklerini tanımak ve yaşamakla kalmayız, onların çözülüş ve dağılışını da içimiz burkularak yaşarız. Yahya Kemal, Abdülhak Şinasi, ve Ahmet Hamdi Tanpınar çizgisi zenginleşerek devam etmektedir. Özellikle İstanbul'da yaşanan aile hayatını Ayverdi'nin tespit ve anlatımıyla dinleyeceğiz.


SEMİNER

15 Nisan Cuma Saat:18.30
MİMAR SİNAN OKUMALARI
Düzenleyen: Suphi Saatçi
Yer: İstanbul Tasarım Merkezi

Mimar Sinan’ı anlamanın onun beslendiği kültürü anlamak olduğu bilincinde metinler, fotoğraflar ve projeler üzerinden yapılacak olan okuma çalışmalarıdır.

Program Prof. Dr. Suphi Saatçi tarafından yürütülecektir.



ŞİİR DİNLETİSİ

15 Nisan Cuma Saat: 19.00
SEVDAMIZ ŞİİR
Düzenleyen: Sevim Arslan-Şaban Kızıldağ
Yer: Yerebatan Sarnıcı


KONSER

15 Nisan Cuma Saat:20.00
ŞİİRLERLE ŞARKILAR
Düzenleyen: Sadun Aksüt
Yer: Altunizade Kültür ve Sanat Merkezi

Ünlü tanbûrî, bestekâr, yazar ve musiki şinas Sadun Aksüt, 1932 yılında Merzifon'da doğdu. Konservatuarı bitirmeden Türk Musikisi Konservatuarı Derneği'ne giren Aksüt; burada Hüseyin Sadettin Arel, Dr. Suphi Ezgi ve Laika Karabey'den dersler aldı. Uzun yıllar İstanbul Radyosu'nda saz eserleri çaldı.

İstanbul Radyosu Türk Musikisi Nota Kütüphanesi'ne memur olarak çalıştı. Bir yandan da solo ve topluluk programlarında tanbur çaldı. TRT Türk Sanat Musikisi Repertuar Kurulu üyeliği yapan Sadun Aksüt'ün 100 kadar şarkı, 24 ilâhi, 50’ye yakın çeşitli makamlardan saz eserleri, üç çocuk şarkısı ve sazkâr makamında bir Mevlevî âyin-i şerifi bulunmaktadır. Tam 50 yıldır Türk sanat müziğini dostlarıyla paylaşan Sadun Aksüt, 50 yıldır müziğin devleriyle birlikte çalıp söylüyor, Radyoevi, gazino ve konser salonlarındaki müzisyenlerin, müziğin ve yankılarının tanıklığını yapıyor.




KONSER

15 Nisan Cuma Saat: 20.00
GRUP TÜRKİYEM’LE YURDUM TÜRKÜLERİ
Düzenleyen: Savaş Kahraman
Yer: Sultanbeyli Kültür Merkezi


KONSER

15 Nisan Cuma Saat: 20.00
ELVAN SEVİM THM KONSERİ
Yer: Tuzla İdris Güllüce Kültür Merkezi

Elvan Sevim

Aslen Erzincanlı olup, İstanbul doğumludur. Küçük yaşlarda Türk halk müziğine olan ilgisi sayesinde on iki yaşlarında solfej-nazariyat ve repertuar derslerine başlamış, aynı dönemde liseler arası ses yarışmasında birincilik ödülünü almıştır.

Daha sonra, İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Konservatuarını birincilikle kazanmıştır. Konservatuarın Lise son sınıfına devam ederken,  önce Kültür Bakanlığı Türk Halk Müziği Korosunun sınavlarını, Daha sonra da TRT Radyosunda ki yetişmiş ses sanatçılığı sınavını üstün başarıyla kazanmıştır. On sekiz yaşında İstanbul radyosunda ses sanatçılığı görevine başlamıştır. Televizyonda birçok halk müziği programında danışmanlık ve gençlik korosunda şeflik yapan Elvan Sevim, yurtiçinde ve yurtdışında sayısız konser vermiş ve konser vermeye devam etmektedir.
 
2008 yılında Başkent Grubunun Türk Halk Müziği Dalında yılın en iyi kadın sanatçısı ödülünü almıştır.

Yine 2008 yılında TRT 1 ekranlarında yayınlanan “Sen Türkülerini Söyle” adlı Türkü yarışmasında eğitmenlik görevinde bulunmuştur.

Hala TRT’de Kadrolu Türk Halk Müziği Sanatçısı olarak çalışmalarına devam etmektedir.


KONSER

15 Nisan Cuma Saat: 20.00
İSTANBUL’UN MÜZİK HİKAYELERİ
Yer: Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi

"İstanbul'un müzik hikayeleri" başlığı altında İstanbul'la ilgili eserler seslendirilecektir.

Söz saz İstanbul topluluğu 2010 yılında Hakan Talu tarafından kurulmuştur. Topluluğun repertuarı Klâsik Türk müziğinin çeşitli formlarında eserler ile kendi bestelerinden oluşmaktadır.


KONSER

15 Nisan Cuma Saat:20.00
İSTANBUL ARABESQUE KONSERİ
Düzenleyen: Burcu Sarılar
Yer: Bakırköy Cem Karaca Kültür Merkezi


KONSER

15 Nisan Cuma Saat: 20.00
GRUP BOZOKLAR “ANADOLU ROCK” KONSERİ
Düzenleyen: Levent Kaya
Yer: Ümraniye Atakent Kültür Merkezi


SEMİNER

16 Nisan Cumartesi Saat: 14.00
HERKES HAKLI - İNSAN HAKLARI KONUŞMALARI
Düzenleyen: Ahmet Mercan
Yer: Türkiye Yazarlar Birliği

Sahicilik Bahsinde "Çocuk Hakları"
Konuk: Av. Fahri Safa Küpçü


KONSER

16 Nisan Cumartesi Saat: 20.00
İSMAİL BİNGÖL KONSERİ
Yer: Ümraniye Atakent Kültür Merkezi


ÇOCUK OYUNU

16 Nisan Cumartesi Saat: 12.00
İYİLİK AĞACI
Düzenleyen: Uygur Çocuk Tiyatrosu
Yer: Ümraniye Atakent Kültür Merkezi

İbiş; saf ve sevimli bir görünüme sahip ama aslında oldukça bencil ve yalancı, köylü bir çocuktur. Memiş ise; İbiş’le aynı yaşlarda, iyi niyetli ve dürüst şehirli bir çocuktur. Aynı gün, bir çocuk tiyatrosuna gitmek için yola çıkan bu iki çocuk, tanışır ve arkadaş olurlar. İbiş, hasta annesine ilaç alabilmek için satmaya götürdüğü eşeğini kaybetmiş; memişse, derslerindeki başarısından dolayı anne ve babasının kendisine armağan ettiği bisikletini çaldırmıştır. İki kafadar, başlarına gelen bu kötü olaylar nedeniyle ne yapacaklarını kara kara düşünürken, “iyilik ağacı” onlara sorunlarını halletmeleri için bir kese altın verir ve altını eşit bir şekilde paylaşmalarını ister. Fakat aç gözlü İbiş, Memiş’i kandırır ve altınların hepsini alarak kaçar. Bunun üzerine Memiş, iyilik ağacı, Pamuk nine, Hork ve Cork; İbiş’e bir oyun oynarlar. Yaptığının yanlış olduğunu, İbiş’in anlamasını sağlarlar. Oyun “mutlu son” la biter.



ÇOCUK OYUNU

16 Nisan Cumartesi Saat: 12.00
SEVİMLİ KEDİCİKLER VE RUPİ
Düzenleyen: Masal Gerçek Tiyatrosu
Yer: Tuzla İdris Güllüce Kültür Merkezi

Oyunun kahramanları; beceriksiz bir palyaço olan Rupi ile Sarman, Yaman ve Duman isimli üç sokak kedisidir. Rupi, bir sirkte çalışmaktadır. Ancak gösteri yapmakta oldukça başarısızdır. Bu nedenle sirkin temizliğini yapıp, hayvanların yemeklerini hazırlamak zorundadır. Rupi, bu durumundan çok rahatsızdır. Çünkü o, çok güzel bir gösteri hazırlayıp sirkin yıldızı olmak ve temizlik işlerini yapmaktan kurtulmak istemektedir. Bu duruma, sevimli kedicikler Sarman, Yaman ve Duman el koyarlar. Önce Rupi ile arkadaş olup, temizlikte ona yardım ederler. Bir taraftan da Rupi'nin nasıl bir gösteri hazırlayacağını düşünürler. Bunun için sirkin eski yıldızı aslan Leo'ya danışırlar. Fakat Leo, çok yaşlı bir aslandır. Hafızası oldukça zayıflamıştır ve daha önce görmüş olduğu hiçbir palyaço gösterisini hatırlamamaktadır. Sirkin patronu ise kahramanlarımızı sıkıştırmaktadır. Çünkü çok az zamanları kalmıştır ve sirkin bir palyaço gösterisi olmadan açılmasını istememektedir. Bu sırada kediciklerin aklına sirkin yanında gördükleri eski bir araba gelir. Arabayı alıp, süsleyerek Rupi'ye götürürler. Rupi de arabayla bir gösteri yapar. Patron gösteriyi çok beğenir ve sirkin yıldızı olarak afişlere Rupi'nin de isminin yazılacağını söyler. Sevimli kediciklere de Rupi'ye yardım ettikleri için teşekkür edip, bundan böyle onların da bu sirkte kalmalarını ister. Tabii kahramanlarımız buna çok sevinirler. Dostluk ve yardımlaşmayla zorlukların üstesinden gelinmiş ve herkes mutlu olmuştur. Sirk ise birbirinden güzel gösterilerle seyircilerini eğlendirip, başka bir şehirde çocukları mutlu etmek için, yeni yıldızlarıyla yola çıkmıştır.




ÇOCUK OYUNU

16 Nisan Cumartesi Saat: 12.00
TAFULİ
Düzenleyen: Tiyatro Tam
Yer: Fatih Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi

Asıl adı Tufan olan Tafuli 5 - 6 yaşlarında varlıklı bir ailenin tek çocuğudur.
Konuşmaya başladığından itibaren hiçbir dileği geri çevrilmeyen bu şımarık arkadaşımız doğum günü için annesinden devasa bir ayı, babasından ise insana benzeyen bir robot ister.

Bu isteğide geri çevrilmeyen Tafuli’yi küçük bir oyun beklemektedir.



ÇOCUK OYUNU

16 Nisan Cumartesi Saat: 12.00
ÇIPLAK KRAL
Düzenleyen: Acıbadem Sanat Evi
Yer: Sultanbeyli Kültür Merkezi

Zamanın kralı ülkenin en büyük şenliklerinde giymek üzere kendisine bir elbise dikilmesini ve bu elbisenin mükemmel bir elbise olmasını emreder. Uyanık iki terzi krala gelerek bu elbiseyi ancak kendilerinin dikebileceğini başka kimseninse dikemeyeceğini söylerler. İki uyanık terzi ölçmüşler biçmişler ve demişler ki bizim dikeceğimiz elbiseyi ancak akıllılar görebilir, bunun dışında kimseler bu elbiseyi göremez…


ÇOCUK OYUNU

16 Nisan Cumartesi Saat: 12.00
ALAADDİN’İN SİHİRLİ LAMBASI
Düzenleyen: Altınok Tiyatrosu
Yer: Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi

Mucizeler Mağarasında bulduğu sihirli lamba Alaaddin’in hayatını değiştirir. Ancak kötü kalpli Cafer ve papağanı Yagu lambanın gizli güçlerinin peşindedir. Alaaddin ve maymunu Abu, Lamba Cini ile birlikte, güzel prenses Yasemin’i kötü yürekli Cafer’den kurtarmak ve kendisiyle evlenebilmek için uçan halıları ve bayan halıyı da yanlarına alarak saraya gelirler.  Alaaddin’in kimse de olmayan bir gücü vardır. O da Sihirli Lambası… Kılıktan kılığa giren yerinde duramayan, çılgın cini sayesinde Alaaddin artık bir prensdir.

Oyunun Türü: Müzikal Çocuk Oyunu
Yazarı & Yönetmeni: Murat Altınok
Koreografi: Berke Yüksel
Oynayanlar: Murat Altınok, Ece Bozkaya, Volkan Ceylan, Onur Ertaman, Fatih Ermiş, Sezer Arıçay, Tuba Özoğlu, Ezgi Serdaroğlu, Dilara Uzan, Setenay Karadaş



ÇOCUK OYUNU

16 Nisan Cumartesi Saat:12.00
ALİ BABA’NIN ÇİFTLİĞİ
Düzenleyen: Sarıyer Sanat Tiyatrosu
Yer: Bakırköy Cem Karaca Kültür Merkezi

Hayvanlara iyi davranan, onlara çok iyi bakan Ali Baba'nın Çiftliği zalim baron tarafından ele geçirilmek istenmektedir. Evlerinden ayrılıp yolları Adalet Ormanı’nda kesişen ve Bremen Mızıkacıları’ndan da tanıdığımız kahramanlarımız Köpek Bastır, Eşek Fret, Kedi Guendillın ve Horoz Tortolini ise Arı Maya'nın liderliğinde Ali Baba'nın Çiftliğini barondan kurtarmak için bir maceraya atılırlar.

Yazan - Yöneten: Sebahattin Mutluer

Oynayanlar: Aykut Taşkın, Ali Yalçıner, Filiz Özgüven, Cengiz Çevik, Mustafa Kemal Bayrak, Özgün Gülseven, Deniz karataş


ÇOCUK OYUNU

16 Nisan Cumartesi Saat:12.00
UÇMAK İSTİYORUM
Düzenleyen: Tiyatro Yeniden
Yer: Başakşehir Kültür Merkezi

Tangırtı Ülkesinin Kraliçesi ile Gümbürtü Ülkesinin Kralı her şeyin sahibi olmak için birbirleriyle yarışır. Bu yüzden ara sıra savaş bile çıkarırlar. Sıra gökyüzündeki yıldızlara gelmiştir. Ülkelerine gelen bir adam, uçarak yaptığı olağanüstü bir gösteriyle gökyüzünü karartır ve isterlerse gökyüzündeki yıldızları onlara getirebileceğini söyler. Küçük bir çocuk olan Şaşkın'ın tek isteği uçmaktır. Böylece çatılardan, ağaçlardan inemeyen kedilere yardım edebilecek, kuşlarla uçabilecek, bulutlara dokunabilecektir. Bunun için değişik kanatlar, aletler yapar. Başarısız denemeler O'nu asla yıldırmaz. Uçan Adam bu sevgi dolu çocuğu çırak olarak yanına alır.

Uçma tutkusu, İnsan aklının, bilimsel düşüncenin değeri, oldukça eğlenceli - fantastik bir masalın içinde anlatılıyor bu oyunda. Çocuklar bu masalla aynı zamanda düşünsel bir yolculuğa çıkıyor. Bu yolculuğun son durağı insanlığın en büyük hazinesi olan  "akıl".

Göz alıcı kostümler, masalsı dekor, eğlenceli şarkılar ve danslarla yaratılan fantastik dünya, çocukların düş gücünü harekete geçirmek için tasarlandı.


ÇOCUK OYUNU

16 Nisan Cumartesi Saat: 12.00
KELOĞLAN
Düzenleyen: Tomurcuk Çocuk Tiyatrosu
Yer: Güngören Erdem Beyazıt Kültür Merkezi


ÇOCUK OYUNU

16 Nisan Cumartesi Saat:12.00
BEN ÇÖP DEĞİLİM
Düzenleyen: Tiyatro Alkış
Yer: Altunizade Kültür ve Sanat Merkezi

Bu oyun; tiyatro aracılığıyla çocuklara, geri dönüşüm konusunda düşünme ve üretme biçimlerini öğretmek amacıyla yazılmıştır. Ayrıca temiz bir dünyaya sahip olmak için temel sorunları öğretmek ve çocukluk yaşlarında onlara olumlu alışkanlıklar kazandırmaktır.



ÇOCUK OYUNU

16 Nisan Cumartesi Saat: 12.30
MIKNATIS ÇOCUK
Düzenleyen: Derme Tiyatro
Yer: Yeşilpınar Kültür Merkezi


SEMİNER

16 Nisan Cumartesi Saat: 14.00
MEDENİYETLER TARİHİ VE KÜLTÜRÜ OKUMALARI
Düzenleyen: İsmail Çağlar
Yer: İstanbul Tasarım Merkezi

İnsanlığın varoluşundan günümüze kadar geçirdiği serüveni tarih, felsefe, sanat bağlamında ele alan metinler üzerinden yapılacak olan okumaları içermektedir.
Program kapsamında Yunan, Mısır, Çin, İran, Hind medeniyetleri Ortaçağ, Aydınlanma, Rönesans, Sanayi devrimi ve sonrası Modern dönem ve Postmodern zamanlar incelenecektir.

Program Sosyolog İsmail Çağlar tarafından yürütülecektir.



SEMİNER

16 Nisan Cumartesi Saat:14.00
HAYATA EDEBİYATLA BAKMAK
Düzenleyen: Fatih Andı
Yer: Divan Edebiyatı Vakfı


KONSER

16 Nisan Cumartesi Saat: 19.00
BOSPHORUS MODERN DANS TİYATROSU
Düzenleyen: Arda Aydoğan
Yer: Yerebatan Sarnıcı

İstanbul Bosphorus Dans Tiyatrosu (İBDT), Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nun eski genel sanat yönetmeni ve CRR dans tiyatrosunun kurucusu, opera sanatçısı Arda Aydoğan ve İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro bölümü hareket ve dans öğretim görevlisi ve tiyatro sanatçısı Yeşim Alıç tarafından 2009 yılının Eylül ayında kurulmuştur.

Ayrıca koreograflar Paula Frasz, Paul Philip ve İlkem Ulugün’ün katılımlarıyla sanatsal yaratıcı kadrosunu güçlendirmiştir. Modern dansın ünlü koreograflarından olan Amerikalı Paula Frasz, sanat yönetmeni olduğu “danszloop Chicago”nun yanı sıra Amerika'nın önde gelen dans topluluklarıyla gerçekleştirdiği koreografileri, İstanbullu sanatseverlere de kuruluşu yeni gerçekleşen Bosphorus Dans Tiyatrosu ile sunacaktır. Projeye ayrıca Engin Gürkey Perküsyon Topluluğu’nun canlı katılımı da renk katacaktır.

İBDT, dansın Türkiye'de gelişmesini, genç Türk sanatçılarının sanatlarını icra etmelerini sağlamayı ve Türk sanatının ulusal ve uluslararası platformda temsilini gerçekleştirmeyi amaçlamaktadır.

15. Chicago dans festivalinden ülkemizi temsilen davet alan İBDT, festivale Kasım 2009'da, koreografisi Yeşim Alıç'a ait olan ve dünya prömiyeri gerçekleşen “Journey to the Inner Self” ile katılmış olup, eser, yaşamın akıl ve gönül arasındaki çatışmasını, Yunus Emre ve mevlevi felsefesiyle harmanlayarak yorumlamaktadır. İBDT, 15. Chicago Dans Festivaline, Türk Hava Yolları ve Garanti Bankası destekleriyle katıldı.

Topluluğun Türkiye'deki ilk büyük kadrolu performansı, Türk ve Amerikalı koreografların çalışmaları ile 22 Haziran 2010'da Cemal Reşit Konser Salonunda gerçekleştirilecek ve bunun akabinde uluslararası festivallere katılacaktır. İBDT, Türk sanat hayatında yeni bir sayfa açma gayretiyle çalışmalarını sürdürmektedir.

İstanbul Bosphorus Dans Tiyatrosu

Genel Sanat Yönetmeni: Arda Aydoğan
Genel Yönetmen: Yeşim Alıç
Program: Cosmopolıdans 1
Koreograflar: Paula Jean Frasz, Yeşim Alıç, İlkem Ulugün, Paul Phılıp
Konuk Sanatçı: Engin Gürkey Perküsyon Topluluğu



KONSER

16 Nisan Cumartesi Saat:20.00
VEYSEL DALSALDI TASAVVUF MÜZİĞİ KONSERİ
Yer: Altunizade Kültür ve Sanat Merkezi

1968'de İstanbul'da doğan sanatçı, dini musiki meşklerine Türk Tasavvuf Musikisi ve Folklorunu Araştırma ve Yaşatma Vakfı’nda; Hüseyin Sebilci, Hafız Ali Gülses, Hafız Kemal Tezergil ve Hafız Zeki Altun ile başladı. Daha sonra Cüneyt Koşal ile lâdini ve dini müzikler üzerine çalışmalar yapan sanatçının, "Can Elleri", "Görene" ve “Dervişane” isimli albüm çalışmaları bulunmaktadır. Ulusal kanallarda birçok programa konuk olan sanatçı, yurt içi ve yurt dışında birçok konsere katılmıştır. 1991 yılında girdiği T.C. Kültür Bakanlığı Tarihi Türk Müziği Topluluğu’nda halen görev yapmaktadır.



KONSER

16 Nisan Cumartesi Saat:20.00
ERCAN POLAT KONSERİ
Yer: Yeşilpınar Kültür Merkezi



KONSER

16 Nisan Cumartesi Saat: 20.00
RUM VE ERMENİ BESTEKARLAR KONSERİ
Yer: Tuzla İdris Güllüce Kültür Merkezi

“Arzu Nurcan Müzik Topluluğu”

İstanbul’da yaşamış Rum ve Ermeni bestekarların eserleri sunulacaktır.

Enstrumanlar:
Ud, Kanun, Kemençe, Ney, Ritim.

Koro:
10 Kişilik koro ekibinden oluşmaktadır.




KONSER

16 Nisan Cumartesi Saat: 20.00
MEHMET KEMİKSİZ VE HAFIZLAR TOPLULUĞU
Yer: Güngören Erdem Beyazıt Kültür Merkezi


KONSER

16 Nisan Cumartesi Saat:20.00
SEYFETTİN TOMAKİN KONSERİ
Yer: Bakırköy Cem Karaca Kültür Merkezi

Seyfittin Tomakin

1979 yılında Ankara’da TRT’nin açmış olduğu sınavı kazanarak, Karadeniz Bölge sanatçısı yöresel halk müziği üzerine band yapma hakkı kazanmıştır. Ordu Belediyesinde müzisyen olarak görev yapmaktadır.        

1980-1990 yılları arasında yurtiçi ve yurtdışı konserler vermektedir.1983-1984 yılları arasında Yeşilçam’da “Hasan dağı “ adlı filmde başrol oynadım.2007 yılında “Şalvar” adlı albümle yöresel ve anonim türkülere yer vermektedir.



KONSER

16 Nisan Cumartesi Saat:20.00
TRANCE İSTANBUL QUARTER KONSERİ
Düzenleyen: Necmettin Köse
Yer: Fatih Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi

Trance İstanbul Quartet

2009 yılında, sazının dört usta müzisyeni; Göksel Baktagir, Hamdi Akatay, Yurdal Tokcan ve Eyüp Hamiş, içinde yaşamış oldukları, bir medeniyetler şehri olan İstanbul'un kültürel mirasından almış oldukları ilhamla dünyaya açılan ses olmak üzere “Trance İstanbul Quartet” adıyla bir topluluk kurdular.

Grup, doğunun rüzgarıyla, batının ses bulutları arasında gezinerek, gelenekten geleceğe, peşrevlerden türkülere, sirtolardan caza uzanan birçok formu incelikle işleyerek dinleyiciye ulaşmayı hedefliyor.

Topluluk, sazlarındaki üstün performans nedeniyle de müzikte doğaçlama çıkışlarla izleyicileri sürpriz açılımlara sürüklüyor...


KONSER

16 Nisan Cumartesi Saat: 20.00
MELİHAT GÜLSES KONSERİ
Yer: Sultanbeyli Kültür Merkezi


KONSER

16 Nisan Cumartesi Saat: 20.00
 TÜRK KAHVESİ KONSERİ
Düzenleyen: Aylin Şengün Taşçı
Yer: Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi

“Siyah-beyaz Şarkılar”
Türk Kahvesi, konserinde Yeşilçam filmlerinin yıllardır unutulmayan ve çok sevilen şarkılarından seçilmiş bir repertuar seslendirecek.
Aylin Şengün Taşçı ve Osman Ziyagil'in solist olduğu konseri Jale Şengün'ün Yeşilçam üzerine neşeli sohbeti renklendirecek.
Grubun saz sanatçıları Halil Karaduman (kanun), Mete Aslan (ud), Ferruh Yarkın (ritm), Binnaz Çelik (kemençe) ve Umut Sel (kontrbas)


KONSER

16 Nisan Cumartesi Saat: 20.00
 SUZAN KARDEŞ BALKAN TÜRKÜLERİ
Yer: Başakşehir Kültür Merkezi
Suzan Kardeş
1960 Kosova doğumlu; makyaj uzmanı, ses sanatçısı.
İş hayatına Hürriyet Gazetesi’nde başlayan Suzan Kardeş, burada çekilen fotoromanlarda rol alan oyunculara makyaj yaparak mesleğinde gelişti. Şan Tiyatrosu'nda saç ve makyaj yapımıyla çalışmayı sürdüren makyöz; birçok tiyatro topluluğu ve film ekibinde makyaj uzmanı ve kuaför olarak yer aldı. 1995 yılından başlayarak Beşiktaş Kültür Merkezi’nin saç ve makyaj çalışmaları görevini yapmaya başladı. İş Bankası reklâmlarında oyuncu Haluk Bilginer’e yaptığı Atatürk makyajı ile ses getirdi.
1985 yılından itibaren Sezen Aksu'nun tüm sahne ve çekim makyajlarını yaptı. Goran Bregoviç'ten Türkan Şoray'a kadar birçok ünlünün sahne makyajını gerçekleştirdi. 1992 yılında Bekriya adında bir "meyhane" açarak 12 yıl boyunca işletti. Meyhanede söylediği mikrofonsuz, akustik Rumeli türküleriyle eski dönem Bosna sevda şarkılarından yola çıkarak, Sezen Aksu'nun desteğiyle Balkan Gecesi adlı bir sanat müziği albümü çıkardı. Bir filmde oyunculuk da yapan, Bir Demet Tiyatro dizisinde "pencereden bakan kadın" olarak yer alan ve halen çalışmalarını sürdüren sanatçının, yeni bir müzik albümü, bir film ve bir kitap projeleri bulunmaktadır.
2009 yılında Kuruçeşme Arena da sanatçı Sezen Aksu ile albüm tanıtımı için birçok sanatçı ile düet de bulundu.


SEMİNER

18 Nisan Pazartesi Saat:18.30
DİVAN EDEBİYATI VAKFI KONUŞMALARI
Düzenleyen: Ahmet Turan Alkan
Yer: Divan Edebiyatı Vakfı

"Fotoğraf okumaları"



SEMİNER

18 Nisan Pazartesi Saat: 18.30
TARİHİN KARA DELİKLERİ
Düzenleyen: Mustafa Armağan
Yer: Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi


SEMİNER

19 Nisan Salı Saat:18.00
TÜRK ŞİİRİNDE ÖNCÜ KİTAPLAR
Düzenleyen: Haydar Ergülen
Yer: Atatürk Kitaplığı

2010'da 100. doğum yılını kutladığımız Ziya Osman Saba'nın "Nefes Almak" kitabından hareketle şiiri üzerinde durulacaktır.


SEMİNER

19 Nisan Salı Saat: 18.30
EDEBİYAT VE BİLGELİK
Düzenleyen: Sadık Yalsızuçanlar
Yer: Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi

Aziz dost, bilgelik tarihimizin seçkin kişiliği, Aziz Mahmut Hüdayi konumuz…

Hüdayi'nin yaşamı, eserleri ve etkileri...



SEMİNER

20 Nisan Çarşamba Saat:18.30
VARLIK SEBEBİMİZ TÜRKÇE
Düzenleyen: Yavuz Bülent Bakiler
Yer: Atatürk Kitaplığı


SEMİNER

20 Nisan Çarşamba Saat: 18.30
MİMAR SİNAN GENİM İLE İSTANBUL MACERASI
Düzenleyen: Özgenur Reyhan Güler
Yer: Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi
Konuşmacı: Dr. Mimar Sinan Genim
Tarihi boyunca üç imparatorluğa ev sahipliği yapmış İstanbul’un tüm değerlerini içeren tarih yolculuğumuzda Dr. Mimar Sinan Genim ile bin yıllardır değişen bu şehrin tarih boyunca süregeldiği macerasını anlatacağız.

Dr. M. Sinan Genim
1945 Kuzguncuk’ta doğdu. İlköğrenimini Kuzguncuk İlkokulu, ortaöğrenimini Haydarpaşa Lisesi, yüksek öğrenimini DGSA Mimarlık Yüksek Okulu’nda tamamladı. DMMA Mimarlık Bölümü Rölöve ve Restorasyon Ana Bilim Dalı’ndan Restorasyon uzmanı, İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Sanat Tarihi Bölümü, Türk ve İslam Sanatları Kürsüsü’nden “Fethinden Lale Devrine Kadar İstanbul’un İskânı, İskân Özellikleri ve Mesken Tipleri” konulu tez ile “Edebiyat Doktoru” (Ph. D) unvanını aldı.
1970-1976 İDGSA’da asistanlık yaptı. 1974-1981 İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde, 1976-1983 İDGSA’da 1983-1991 MSÜ’de, 1991-2007 MÜ Güzel Sanatlar Fakültesi’nde öğretim görevlisi olarak çalıştı. 1989-1992 İstanbul II Numaralı Koruma Bölge Kurulu üyesi olarak görev yaptı. 1989-2009 Beşiktaş Belediyesi, 1994-1999 İstanbul Büyükşehir Belediyesi meclis üyeliği, 1999-2004 Beşiktaş Belediyesi meclis başkanlığı, 1997-2007 Türkiye Anıt Çevre ve Turizm Değerlerini Koruma Vakfı Yönetim Kurulu başkanlığı yaptı. Konut - Müze - Otomobil Showroom - Depo - Yönetim Binası - Fabrika Binası gibi proje ve uygulamalar ile pek çok restorasyon gerçekleştirdi. Antalya Kaleiçi’nde Sevgi Gönül Evi Restorasyonu ile IV. Ulusal Mimarlık Sergisi ve Ödülleri, Yapı Dalı, Koruma Sanatı Başarı Ödülü’nü aldı.
Çeşitli kitap ve dergilerde makaleleri yayınlanmış olup, radyo ve televizyon konuşmaları da bulunmaktadır. “Konstantiniyye’den İstanbul’a, XIX. Yüzyıl Ortalarından XX. Yüzyıla Boğaziçi’nin Rumeli Yakası Fotoğrafları” adlı kitabı 2006’da yayınlandı. Hâlen serbest mimarlık faaliyetlerinin yanı sıra, İstanbul SMD, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Danışma Kurulu üyeliği, İstanbul III Numaralı Koruma Bölge Kurulu başkanlığı ve Türkiye Anıt Çevre Turizm Değerlerini Koruma Vakfı Mütevelli Heyet ve Yönetim Kurulu başkanlığı görevlerini sürdürmektedir.


SEMİNER

21 Nisan Perşembe Saat: 18.30
DİN VE EDEBİYAT
Düzenleyen: Ali Nar
Yer: Türkiye Yazarlar Birliği

Çanakkale Zaferi ve Şehitler Marşı:
a) Mehmed Âkif Ersoy’un kimliği.
b) Sanat yönünden şiirin incelenmesi
c) Dini içerik yönünden şiirin tahlili


SEMİNER

21 Nisan Perşembe Saat:18.30
NESİRLER VE NESİLLER
Düzenleyen: Cevdet Karal-Melek Paşalı
Yer: Atatürk Kitaplığı

 Safiye Erol'un “Ciğerdelen” romanı, aşk'a ve kadın-erkek ikiliğine tasavvufun imkanlarıyla bir bakış denemesi.



KONSER

21 Nisan Perşembe Saat:20.00
İSTANBUL’UN TAŞI TOPRAĞI MÜZİK
Düzenleyen: İncila Bertuğ
Yer: Altunizade Kültür ve Sanat Merkezi

Solist: Güzin Değişmez

İstanbul tüm zamanların Kültür Başkenti… Bu şehir aldığı büyük göçler ve değişen hayat tarzı nedeniyle yeni kültür üretiminde zorlanıyor. Yeni ve estetik bir kültür ürünü üretmek için birikime, birikim için de bilgiye ihtiyaç var.

“İstanbul’un Taşı Toprağı Müzik” projesi bu amaca hizmet ederken bilgileri müzikal bir yolculukla aktarıyor.

Bu programdan çıktığınızda geldim, gördüm, öğrendim, dinledim ve eğlendim diyeceksiniz.



SEMİNER

22 Nisan Cuma Saat:18.30
AHLAK VE ETİK
Düzenleyen: Cafer Sadık Yaran
Yer: İstanbul Tasarım Merkezi


SEMİNER

22 Nisan Cuma Saat:18.30
TÜRKÇE’Yİ KONUŞMAK
Düzenleyen: Hayati Develi
Yer: Divan Edebiyatı Vakfı


KONSER

22 Nisan Cuma Saat: 19.00
SUFİ CAZ  
Düzenleyen: Sıtkı Can Türkoğlu
Yer: Yerebatan Sarnıcı
Sufi Caz
'Şahsema' grubu 2008 yılı Mayıs ayında davul ve vurmalı enstrümanlar virtüözü ve lütiyesi olan Adnan Yılmaz ve Üflemeli Enstrümanlar Virtüözü Sıtkı Can Türkoğlu tarafından kuruldu. Şahsema  Tasavvuf Müziği'nden, Otantik Müziğe, Klasik Türk Müziği'nden  Sufi Caz'a uzanan müzik yelpazesine sahiptir.
'Şahsema' dinletilerinde kullandığı terapi etkisine sahip özel üretim vurmalı enstrümanlar ve insanlar üzerinde dinlendirici, rahatlatıcı bir etkiye sahip olan repertuarıyla Yerebatan Sarnıcı’nın tarih ve gizem dolu atmosferinde sizlere unutulmaz bir konser programı sunacaktır.
Sıtkı Can Türkoğlu
Müziğe 13 yaşında yan flüt çalarak başlamıştır. Lise eğitimini İstanbul Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nde Batı Müziği öğrenerek devam ettirirken aynı zamanda Ney üflemeye başlamıştır. Üniversite’yi İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Caz, Saksafon ve Ses Teknolojileri eğitimi alarak birincilikle tamamlayan sanatçı  şu anda Şahsema başta olmak üzere birçok toplulukta hem batı hem Türk müziği icra etmekte, geniş enstrüman ve müzik bilgisini kendi geliştirdiği yöntemlerle müzikle ilgili insanlara aktarmaktadır.


SEMİNER

22 Nisan Cuma Saat:18.30
TASAVVUF SOHBETLERİ
Düzenleyen: Tuğruk İnançer
Yer: Altunizade Kültür ve Sanat Merkezi


 KONSER

22 Nisan Cuma Saat: 20.00
YAŞAYAN ÇINARLARA SAYGI- BEKİR SITKI ERDOĞAN
Düzenleyen: Fazlı Karaman - Halil Gökkaya
Yer: Fatih Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi



KONSER

22 Nisan Cuma Saat: 20.00
GRUP 571
Düzenleyen: Mustafa Topaloğlu
Yer: Başakşehir Kültür Merkezi
İsmail Uslu Ve Grup 571    
Yaşları 6-14 arası değişen 20 yetenekli çocuktan oluşturulmuş Çocuk Müzik Grubu.
Ancak altyapısında 100’e yakın çocuk bulunmaktadır.
GRUP 571 adını Peygamber Efendimizin doğum tarihinden almıştır. Adı ile dikkatleri üzerine çekti. Çocukların yanı sıra yetişkinlerinde büyük beğenisini topladı ve tüm dünyada yankılanmaya başladı.
Gerek ses güzellikleri ve uyumları, gerekse şiir okumada iddialı oluşları ile gönüllerde taht kurdular. En önemlisi tertemiz yürekleri ile, günahsız dillerden dökülen nağmeleri seslendirmek üzere bir araya geldiler. Projenin sahibi, yıllarını eğitime ve müziğe adamış bir isim İsmail Uslu. Grubun Müzik Yönetmenliğini de yine İsmail Uslu yapıyor. Grubun Sanat Yönetmeni de Gülay Uslu. Eserlerin sunumunda yer alan birbirinden güzel koreografiler, grubun kostüm tasarımları ve tüm aksesuarları da onun eseri. Yetişen yeni nesle faydalı olmak, onlara milli ve manevi değerlerimizi öğretebilmek, çocukların diliyle çocuklara ve tüm kitlelere ulaşmak adına ortaya çıkmış bir çocuk müzik grubu. En güzel söz ve melodilerle çocukların kulaklarına ve kalplerine, görsel güzelliğin zirvesi koreografilerle de gözlere hitap ediliyor.
GRUP 571 şehir içi ve şehir dışı ve yurt dışı özel günler ve geceler, programlar, konserler, Ramazan etkinlikleri, festivallerde de sahne alıyor ve katıldıkları programların birçoğunda eserlerini canlı olarak seslendiriyor.
GRUP 571’ in 10 eserden oluşan, 571’de BİR GÜNEŞ DOĞDU isimli albümleri var.
Şu an da 10 esere çekilmiş 10 video klipleri bulunmaktadır. 10 esere çekilmiş 10 klipli VCD ve DVD’leri de çeşitli müzik marketlerde yerini almıştır. Klipleri çeşitli TV Programlarında yayınlanmaktadır. GRUP 571 bu 10 klipin dışında Milli Eğitim Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı’nın ortak projesinde yer almış, 7 klipten oluşan eğitim şarkılarına da imza atmıştır. Toplam 19 adet klipleri bulunmaktadır. Bunların dışında çeşitli zamanlarda bazı sanatçılara da vokal yapmışlar ve kliplerinde de rol almışlardır. Her an sahnede seslendirebilecekleri 100’e yakın eserin üzerinde bir repertuara sahip çok donanımlı bir gruptur. Bu arada GRUP 571, 2. albüm için stüdyo çalışmalarına başlamış bulunmaktadır.

GRUP 571’ in eserleri ve klipleri; içerik, müzik ve görsel güzellik bakımından son derece titizlikle hazırlanmıştır.
Yaklaşık 1 yıldır Eğitimci-Yazar Mustafa K. Topaloğlu ile birlikte hazırladıkları proje, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültürel Etkinlikler kapsamında aylık KONSER & SEMİNER şeklinde sunulmakta olup çocuklar, yetişkinler ve eğitimciler tarafından büyük bir beğeni ile takip edilmektedir.



KONSER

22 Nisan Cuma Saat:20.00
AHMET TURAN ŞAN KONSERİ
Yer: Bakırköy Cem Karaca Kültür Merkezi

Ahmet Turan Şan

25 Temmuz 1956 Sivas Merkez doğumlu. İlk, orta ve lisenin bir kısmını Sivas’ta okuduktan sonra İstanbul’a tahsiline devam etmeye geldi.

İlk sanatsal eğitimini; sanatçı olan babası Osman ( Keskinbıçak ) Şan ve ağabeyi Ömer Şan, yengesi Bilge Şan’dan alarak Türk Folklor Kurumu’nda geliştirdi. Saz (Gardaşlar) ekibi kurarak birçok sanatçıya eşlik etti. Liseden sonra İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Temel Bilimler Bölümü’nü bitirdi. TRT İstanbul Radyosu’nu 1976 yılında “Amatör Sanatçı”, 1981 yılında “Yetişmiş Sanatçı” olarak kazandı.

1980 yılında Şerife (Öveycenik) hanımla evlendi.
    
Birçok dernek, vakıf, kurum ve kuruluşta; bağlama ( saz ), şan ( ses eğitimi ), solfej, repertuar öğretmenliği, rehberlik, Zümre Başkanı (İSMEK) ve (TÜRK FOLKLOR KURUMU THM GRUP BAŞKANLIĞI ile) koro şefliği ile idarecilik yaptı.
   
TRT’ de; 1990’dan sonra “Bağlama ile çalıp okuma” hakkı aldı. Aynı zamanda TRT’de Nota tashih, İcra denetim ve Repertuar Kurulları’nda görev yaptı. Nota, bant ve CD arşivleri, derleme - araştırma ve nota yazma çalışmaları bulunmaktadır. Yüzün üzerinde uzun hava ve onlarca türkü notası yazıp TRT - THM Repertuarına kazandırmıştır.
Kendi imkânlarıyla çok sevdiği Türk Halk Edebiyatı nazım şekillerinden oluşan; ETKİLENDİKLERİM ve ŞİİRLERİM olmak üzere iki bölümde topladığı TURNA isimli bir şiir kitabı mevcuttur.
     
SİVAS HALAYLARI VE TÜRKÜLERİ adlı kaset çalışmasının ve KANAL-7 TV’nin “TÜRKÜ HİKÂYESİ” ile yapılan filmlerin saz icralarını, bazı eserlerin okumasını ve yönetmenliğini yaptı.
     
İTÜ TMDK’ ini bitirmekte olan birçok öğrenciye bitirme ve mastır tezlerinde bire bir ve dolaylı olarak yardımcı oldu. 2009’da Üsküdar Belediyesi IV. Uluslararası Sempozyumuna THM Bilimi ve ÜSKÜDAR VE ADI GEÇEN TÜRKÜLER adlı bildiriyle katıldı.  

Halen ( 1982’den beri ) TRT İstanbul Radyosu’nda THM Ses Sanatçısı olarak görev yapmaktadır.
       
Ayrıca ek iş olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları – İSMEK – ‘de ZÜMRE BAŞKANI VE ÖĞRETMEN olarak hizmet etmektedir.

30 yıldır evli ve iki çocuk ( Onur ve Orkun ) babasıdır.



KONSER

22 Nisan Cuma Saat: 20.00
HASAN ÖZTÜRK THM KONSERİ
Yer: Güngören Erdem Beyazıt Kültür Merkezi


KONSER

22 Nisan Cuma Saat: 20.00
BİR CAZ AKŞAMI KONSERİ
Düzenleyen: Fatih Şener
Yer: Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi

Konserde;  en bilinen kulaklarda yer etmiş caz standartlarının yanı sıra, film müzikleri ve müzikallerden bazı örneklerin, özgün caz yorumlarıyla müzikseverlerle paylaşılması hedeflenmektedir.



KONSER

22 Nisan Cuma Saat: 20.00
HAREMDE NEŞE KONSERİ
Düzenleyen: Şehnaz Rizeli
Yer: Sultanbeyli Kültür Merkezi


KONSER

22 Nisan Cuma Saat: 20.00
TELDEN DİLE
 Düzenleyen: Musa Kazım Giritli
Yer: Tuzla İdris Güllüce Kültür Merkezi


ÇOCUK OYUNU

23 Nisan Cumartesi Saat: 12.00
HANSEL VE GRATEL
Düzenleyen: İstanbul Çocuk Sanat Tiyatrosu
Yer: Tuzla İdris Güllüce Kültür Merkezi

Grimm kardeşlerin aynı adlı masalından uyarladığımız müzikli çocuk oyunumuzda zengin olmak için yanlış yola sapan yetişkinler ile düştükleri zor durumdan kurtulmaya çalışan çocukların hikayesi komik bir dille anlatılmaktadır.

Oyunumuz 5 oyuncu 2 teknik çalışanımızla oynanmaktadır. Oyunumuzdaki şarkılara koreografi uygulanmıştır. Oyunumuz 1 saat sürmektedir.




ÇOCUK OYUNU

23 Nisan Cumartesi Saat:12.00
ANADOLU MASALLARI
Düzenleyen: Masal Gerçek Tiyatrosu
Yer: Sultanbeyli Kültür Merkezi


ÇOCUK OYUNU

23 Nisan Cumartesi Saat: 12.00
GÖKYÜZÜ HEPİMİZİN
Düzenleyen: Tiyatro Yeniden
Yer: Güngören Erdem Beyazıt Kültür Merkezi

“Çevre duyarlılığı ve atıkların geri dönüşümüyle ilgili bir sosyal sorumluluk projesi”
 
“Gökyüzü Hepimizin” adlı çocuk oyunu, bilimsel bilgilerin ışığında, çocuklarımıza geri dönüşümün önemini anlatmak, çevre duyarlığı kazandırmak amacıyla projelendirilmiş ve tiyatronun eğlendirici diliyle, fantastik bir masal olarak kurgulanmıştır…

Hayat Ağacı; kökleriyle tüm dünyaya yasam sevinci dağıtan fantastik bir ağaçtır. Güzelliğiyle görenleri büyüleyen, hasta kuşların dallarında iyileştiği, kelebeklerin, sincapların, arıların, kuşların evi; Hayat Ağacı... Ama birileri bu ağacın varlığından rahatsızdır. Bu ağaç var olduğu ve tüm dünyaya yasama sevinci aşıladığı sürece istedikleri olmayacaktır. Gökyüzünü ele geçirmeye çalışan Bay Beton ve adamları buldukları tüm çöpleri ( Pet sise, Teneke Kutu, Kağıt Kutu, Cam Şişe vb.) bu ağacın köklerini yollamaya başlarlar. Böylece ağacın kökleri nefessiz kalacak ve çürüyüp yok olacaktır… Ama bu ağacı canlarından çok seven çocuklar Hayat Ağacı’nın solmasına izin vermeyecektir...



ÇOCUK OYUNU

23 Nisan Cumartesi Saat: 12.00
BİRİMİZ HEPİMİZ HEPİMİZ AKUT
Düzenleyen: Tiyatro Kare
Yer: Ümraniye Atakent Kültür Merkezi

“Birimiz Hepimiz, Hepimiz Akut”

Tiyatro kare ve AKUT- Arama Kurtarma Derneği çözüm ortaklığı yaparak, toplumu vuran afetler konusunda çocuklarımızı bilinçlendiriyor.

Nedim Saban ve Nasuh Mahruki gibi alanlarında saygınlık kazanmış isimlerin liderliğinde yürütülen proje aynı zamanda 2010 yılında Avrupa Kültür Başkenti olan İstanbul’un deprem kuşağında yer alması nedeniyle de ayrı bir öneme sahip. Bu nedenle 2010 çerçevesinde gerçekleşecek faaliyetler arasında yerini alıyor. Nedim Saban’ın yeniden hayata geçirdiği Beş Kafadarlar Çocuk Tiyatrosu prodüksiyonu olarak sahnelenen çocuk müzikali “Birimiz Hepimiz Hepimiz AKUT”, yurdun dört bir yanında sergilenmeye devam ediyor. AKUT gönüllüsü tiyatro sanatçısı Harun Öngören tarafından kaleme alınan ve sahneye konulan, Yeşim Alıç’ın koreografisine, Arda Aydoğan’ın müziklerine imza attığı müzikalin tanıtım şarkısını Funda Arar seslendirdi.  

 “Birimiz Hepimiz Hepimiz AKUT” adlı müzikal yarının büyükleri olarak ülkemizin sorumluluğunu üstlenecek olan çocukları deprem ve genel anlamda doğal afetler konusunda bilinçlendirmek, sorumluluk almalarını sağlamak ve bilgilendirmek amacıyla AKUT ile birlikte yürüttüğü önemli bir sosyal sorumluluk projesi.
Projede çocukları korkutarak değil tiyatronun sıcak atmosferi desteğiyle bilgilendirmek amaçlanıyor.

Oyun, tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak çeşitli okullar, kültür merkezleri ve belediyeler için sosyal sorumluluk projeleri kapsamında oynandı ve bu sezon da oynanmayı sürdürecek. Oyunun gelirinin bir bölümü AKUT Arama Kurtarma Derneği’ne bağışlanacak.  

Oyun Özeti

Siz hiç konuşan bir çimento torbası gördünüz mü ya da konuşan bir selvi ağacı veya paslansa da eski gücünü kazanmak için çabalayan bir demir çubuk. “BİRİMİZ HEPİMİZ. HEPİMİZ AKUT” adlı oyunumuzun büyülü dünyasına hoş geldiniz.
Kahramanımız zeki, sevimli bir o kadar da oyun oynamayı seven bir çocuk adı Önder.  Bizim Önder, Şu sıralar Oyun oynamayı ders çalışmaya tercih etmekte. İhmal ettiği dersleri ise onun başına öyle işler açacak ki oyunu izlerken sizlerde ne demek istediğimizi daha iyi anlayacaksınız.

Önder bilgisayar başında o kadar fazla zaman geçiriyor ki AFETLERLE ilgili ödevini tamamlayamıyor. DEPREM TEHLİKE AVI’NI (çocuklarımız için öğretici bir check list çalışması) haliyle ihmal etmiş oluyor. Odasını incelemediği için oynadığı elektrik kablosu yüzünden küçük bir çarpılma yaşaması oyunumuzun açılış noktası.
Onu almaya gelen sınıf arkadaşlarıyla beraber bir araştırma ödevi için gitmesi gereken AKUT ARAMA-KURTARMA DERNEĞİ’NE gidememesi oyunun ilerleyen bölümlerinde ona neler kaçırdığını, bu bilgilerin aslında onun için ne kadar gerekli olduğunu gösterecektir.
Bu önemli gezi yerine yaşadığı şok sonucu gördüğü hayal ülkesi ve kahramanları onu bir maceraya doğru seyahate çıkaracaklardır. Ancak burası masallarda okuduğumuz gibi bir hayal ülkesi değildir.

Sakar Usta ve Her İşten Anlar Bey’in yaptığı akıl almaz işlere karşı kendini bir anda ilginç bir maceranın içinde bulan Önder, Kedi Rihter Çimçim Çimento, Selvi ve Demirle el ele verip çocuklar için yapılmış ama kullanılmayan bir oyun parkının atmosferinde, güvenli yaşam için omuz omuza verirler. Sonuçta kazanan birlik beraberlik sevgi dostluk hoşgörü gibi “yaşayan değerler” olacaktır.
Oyunda didaktik anlatım öğelerinden kaçınılmış çağdaş tiyatronun gerektirdiği bir sahne dili kullanılmıştır.



ÇOCUK OYUNU

23 Nisan Cumartesi Saat: 12.00
PİNOKYO
Düzenleyen: Tiyatro Mie
Yer: Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi


ÇOCUK OYUNU

23 Nisan Cumartesi Saat:12.00
DENİZKIZI
Düzenleyen: Altınok Tiyatrosu
Yer: Bakırköy Cem Karaca KültürMerkezi

Oyun bir aşk adına yapılmış fedakarlığın öyküsüdür. Paylaşmanın, sevginin büyüklüğünü anlatırken; çevremizin ve  denizlerimizin temizliği konusunda duyarlı olmamız gerektiğinin altını kalın çizgilerle çiziyor.

Okyanus Ülkesi’nde güzel bir denizkızı, sihirbaz bir kral, sevimli bir yengeç, unutkan bir balık ve bir deniz cadısı... Büyülü bir yolculuk... Meraklı bir martı, ışıl ışıl bir saray, yakışıklı bir prens ve büyük bir aşk...

Okyanus Krallığı’nda mutlu bir yaşam sürdüren prenses, insanların yaşamını merak eder. Kızının üzülmesini istemeyen Okyanus Kralı, insanlara yaklaşmasını yasaklar. Küçük deniz kızı, babasını dinlemez ve bir gemiyle yolculuk yapan yakışıklı bir prensi izlemeye başlar. Ancak korkunç bir fırtına çıkar ve deniz kızı, prensin hayatını kurtarır. Prense aşık olan deniz kızı ona ulaşabilmek için korkunç bir cadıyla pazarlık yapmak zorunda kalır. Deniz kızının vereceği karar çok önemlidir; insan olup prensine kavuşabilmek için önemli bir fedakarlık yapar...

Yazarı & Yönetmeni: Murat Altınok
Kostüm ve Dekor Tasarım: Tuba Altınok
Koreografi: Berke Yüksel
Işık Tasarım: Berke Yüksel
Oynayanlar: Murat Altınok, Berke Yüksel, Damla Özen, Müge Bora, Ece Bozkaya, Onur Öztürk, Fatih Ermiş, Ezgi Serdaroğlu, Tuğba Özoğlu



ÇOCUK OYUNU

23 Nisan Cumartesi Saat: 12.00
ARI MAYA
Düzenleyen: Tiyatro Akkaş
Yer: Başakşehir Kültür Merkezi

Ormanda her yer ve her şey çok güzeldir...
Güzel olmayan tek şey aslan’ın ğüçlü olduğu için kendi kendini başkan seçmesi ve diğer hayvanlara kötü davranmasıdır... Aslanın bu tutumundan hoşlanmayan arı maya, aslanı seçime ikna eder ve kendisininde aday olacağını açıklar. Çalışkan arı seçimleri kazanır ... Ormana huzur gelir... Aslan’da yaptıklarının ne kadar kötü olduğunu anlar ve herkesten özür diler...
İnteraktif, aksiyonu yüksek eğlenceli bir oyun…



ÇOCUK OYUNU

23 Nisan Cumartesi Saat:12.00
MİNTİ MONTİLİ ŞAPKANIN SIRRI
Düzenleyen: Tiyatro Ti
Yer: Altunizade Kültür ve Sanat Merkezi

Minti Montili Şapkanın Sırrı'' uzayda başlayıp dünyaya uzanan masallar diyarında son bulan keyifli bir yolculuk. Bu yolculuk, gerçek üstü ve masalsı kahramanlarla renkleniyor. İyi ve kötünün savaşında, insan sevgisinin ve aile sıcaklığının hayatımızdaki önemi, minik kardeşlerimizle keyifli, eğlenceli ve bir o kadar da heyecanlı anlar yaşatılarak vurgulanmakta.
 
Özel bir televizyon kanalının çocuklara yönelik gerçekleştirdiği resim yarışmasında birincilik ödülü alan resimden yola çıkarak kaleme alınan bu oyun şarkılarıyla, danslarıyla, pekçok masal kahramanının bir araya getirerek çocuklara eğlenceli zaman geçirtmeyi hedefliyor.



ÇOCUK OYUNU

23 Nisan Cumartesi Saat:12.00
MESLEKLER (MODERN EL KUKLASI)
Düzenleyen: Tiyatro Alkış
Yer: Fatih Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi

Ormandaki kahramanlarımız okulda meslekler konusunu işlerler. Ve Panda Bobo ilerde ne olacağına bir türlü karar veremez. Hızlı fare, büdü, karga seçtikleri mesleklerle eğlenceli ve komik anlar geçirirler. En sonunda Hızlı Fare çocuklarında yardımıyla Panda Bobo'ya yardım eder. Önemli olanın ilk önce öğrenmek olduğuna karar verirler.



ÇOCUK OYUNU

23 Nisan Cumartesi Saat: 12.30
RENKLİ ORMAN HAZİNESİ
Düzenleyen: Kar Yapım
Yer: Yeşilpınar Kültür Merkezi

Karakterler
      •         Tonton Dede
•         Can
•         Mumi
•         Pırpır  (Kukla Papağan)
•         Kıpır  (Kukla Papağan)

Dünya üzerinde oluşan çevre kirliliği sorunu, doğada yaşayan canlılara gereken saygının gösterilmemesi hepimizi üzdüğü kadar Tonton dedeyi de üzmektedir. Tonton dede, torunu Can, hayvan arkadaşları Mumi ve geveze Pırpırla birlikte yaşadığı kulubelerinde dünyanın sorunlarına çözüm üretmeye çalışmaktadırlar. Renkli karakterlerle beslenmiş oyunumuz dünya ile ilgili sorunları espirili bir dille yansıtmakta ve oyun süresince müziklere, danslara yer verilmektedir. Sevimli karakterlerimizden Kıpır bakalım bizim imdadımıza yetişebilecek mi?

Yazan-Yöneten : Erdoğan CENGİZ
Müzik : Alp Tuğhan TAŞ  
Ses-Işık : Tuba DURSUN
Dekor-Kostum : Fevzi ERDEM


ATÖLYE ÇALIŞMASI

23 Nisan Cumartesi Saat: 13.00
MUCİTLER ATÖLYESİ  
Düzenleyen: Ayşe Kuralay
Yer: Fatih Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi
“Her çocuğun içinde bir mucit yatar.”
Rehberler eşliğinde şaşırtıcı deneyler:
Balondan şiş kebap,  rengarenk sıvılar, sütte ebru, yanardağ patlaması, yanmayan balon, tomatrop...
 
Bilimin şaşırtıcı ve gizemli dünyası:
Mevsimler nasıl oluşur?
Hava kabarcıkları cisimleri batırır mı?
Nasıl nefes alıyoruz?
Yukarı tırmanan huni, çarpışan toplar, foucoult sarkacı, jiroskop...
Eğlenceli bilim gösterileri:       
Sihirli Kumbara, Üç Boyutlu Hologram, Uçan Çemberler, Boşluktaki Dünya, Bionik Kulak, Çivi Yatak...



KONSER

23 Nisan Cumartesi Saat:20.00
YÜCEL ARZEN KONSERİ
Yer: Altunizade Kültür ve Sanat Merkezi

Yücel Arzen

Çağdaş bir ozan, müziğe aşık, yetenekli bir besteci. Müzik severler  ‘’Ah Le Yar’’ ın bestecisi olarak tanıdı. Bu güne kadar yayınlanmış 150’ye yakın şarkı formunda besteleri var.
Popüler Türk Müziği yorumcuları; Cem Karaca, Sertab Erener, Kıraç, Haluk Levent,
Ahmet Özhan, Bülent Ersoy, Funda Arar, Mahsun Kırmızıgül, Ali Şan tarafından seslendirildi. Ünlü şair Atilla İlhan’ın son şiir albümünün (An Gelir) müziklerini yazdı. Ünlü yönetmen Atıf Yılmaz’ın ‘’Güllü’’ adlı tiyatro oyununun müziklerini yaptı. Mustafa Erdoğan  Anadolu Ateşi Dans Topluluğu’nun Müzik Yönetmenliğini yapan sanatçı; İstanbul’da Dünya Prömiyerini gerçekleştiren Troya adlı müzikal dans gösterisinin müziklerini yaptı.

Eşref paşalılar isimli sinema filminin müziklerini yaptı. Son Albümü " Bir aşk On Şarkı " ile tüm sevdalıların kalbini fethetti. Tüm besteleri ve unutulmayan aşk şarkıları ile müzik severlerle buluşuyor.



KONSER

23 Nisan Cumartesi Saat: 20.00
HUMA KUŞU UZUN HAVALAR KONSERİ
Düzenleyen: Recai Ağababa
Yer: Yeşilpınar Kültür Merkezi

Türk Halk Müziği genel olarak Kırık Havalar (Düzenli Kalıp Ritimli Ezgiler), Uzun Havalar (Düzensiz Serbest Ritimli Ezgiler) ve Oyun Havaları olmak üzere üç temel bölümde incelenmektedir. Günümüzde Kırık Havalar ve Oyun Havaları; televizyon programları, konserler ve halk oyunları gösterilerinde (bu kültürü yaşatma açısından yetersiz olsa da) gösterilmekte ve icra edilmektedir. Maalesef yeteri kadar icra edilmediği için pek çoğu unutulmuş olan ve yeni nesil gençliğinin genellikle adını bile bilmediği fakat halk müziğimizin en önemli unsuru olan uzun hava geleneğinin popülerlik kaygısı olmadan yaşatılması gerekmektedir.

Halk müziğini oluşturan temel niteliklerden birisi olan yöresellik kavramı içerisinde bu yöresel üslupla geçmişten günümüze kadar uzun havaları nesilden nesile usta çırak ilişkisiyle aktaran Diyarbakırlı Celal Güzelses, Zaralı Halil Söyler, Mükerrem Kemertaş, Kırşehirli Muharrem Ertaş, Çekiç Ali gibi daha birçok usta sanatçı vardır. Bu ustalardan ve kaynak kişilerden alınan Maya, Hoyrat, Divan, Müstezad, Elezber, İbrahimi, Barak ve Bozlak gibi uzun hava türlerinin aynı yöresel üslüpla seslendirilmesi amaçlanmaktadır.
Öncelikle konser süresi içerisinde uzun havalardan önce mızraplı, yaylı ya da nefesli halk müziği sazlarından biriyle o uzun havanın melodik yapısını belirten açış dediğimiz serbest ritimli bir müzik eşliğinde yukarda isimlerini saydığımız ustaların ve uzun hava türlerinin genel karakterlerinin ve yöresel özelliklerinin şiirsel bir üslupla anlatılması.
Buna bağlı olarak, anlatılan uzun hava türünün seslendirilmesi ve halk müziğinde bir gelenek haline gelmiş olan uzun havanın ardından o yörenin karakterine ve uzun havanın melodik yapısına uygun bir kırık havanın seslendirilmesi.

Solist: Recai Ağbaba
Sazlar: Bağlama, Kaval, Mey, Kabak Kemane, Klasik Gitar, Bas Gitar, Perküsyon



KONSER

23 Nisan Cumartesi Saat: 20.00
YAVUZ DEĞİRMENCİ KONSERİ
Yer: Fatih Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi

Yavuz Değirmenci

İstanbul, dünyanın sayılı metropol şehirlerinden biri olmasının yanı sıra oldukça fazla yöresel kültürleri de bünyesinde barındıran farklı bir özelliğe sahiptir. Bu bağlamda şu an İstanbul'un çeşitli semtlerinde yerleşik olan sakinleri; doğup büyüdüğü, örfünü, ananesini ve de folklorik değerlerini içinde hissettiği memleketinin türkülerini dinlerken daha bir hoşnut olur düşüncesindeyiz. Konserimizi gerçekleştireceğimiz salonda bulunan seyircilerin yörelerine ait gerekirse istekler de alarak türküleri dile getirip, memleketinden bir hava estirmek, ufak-ufak açıklama ve anlatımla o yörenin kültürel karakterinden bahsederek geçmişimizdeki güzelliklerin hatırlanarak yaşamasını sağlamaktır. Türkünün söylendiği yörenin özelliklerinden, konusundan, varsa hikayesinden ve kaynak kişisinden bahsederek bir Anadolu gezisi yaparak, modern bir kentte yaşayan hemşerilerimize özgün değerlerinin yaşamasına da imkan sağlamak ve böylece geçmişin süzgecinden süzülen türkülerimizle merhaba demek için "Memleket Havaları"nı seçtik...




KONSER

23 Nisan Cumartesi Saat: 20.00
İLTER BURAK KALAY KONSERİ
Yer: Bakırköy Cem Karaca Kültür Merkezi

İlter Burak Kalay

Müziğe küçük yaşlarda başlayan; ilk, orta ve lise öğrenimini İzmir’de tamamlayan İlter Burak Kalay 1999 yılında İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarı’na girdi. Öğrenim hayatı boyunca birbirinden kıymetli hocalarla çalıştı. (Alaeddin Yavaşça, Nevzat Atlığ, Selahattin İçli, Erol Sayan, Tülun Korman)2003 yılnda başarıyla mezun oldu. Aynı yıl Türk Eğitim Vakfı’nın (TEV) düzenlemiş olduğu Safiye Ayla ve Zeki Müren Ses Yarışmasında Zeki Müren dalında 1.oldu. Bir süre İstanbul Radyosu’nda sözleşmeli Ses Sanatçısı olarak görev yaptı. Vatani görevi sonrasında İBB Özürlüler Müdürlüğü’nde eğitilebilir zihinsel engelli çocuklara müzikle terapi dersleri vermeye başladı. Birçok Amatör Türk Müziği Korosu’nda şeflik yapan İlter Burak Kalay bunun yanısıra özel bir radyoda Türk müziği istek programı da yapmaktadır.   



KONSER

23 Nisan Cumartesi Saat: 20.00
MUAMMER KETENCİOĞLU BALKAN YOLCULUĞU KONSERİ
Yer: Güngören Erdem Beyazıt Kültür Merkezi


“Balkanlar’ın Her Yanından Halk Şarkıları “

Balkan Yolculuğu, akordeon ustası Muammer Ketencoğlu ve arkadaşları tarafından 1997’de kuruldu. Kuruluşundan bu yana Balkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109