Zeynep Gülfem, Nuray kadar şanslı değil

Zeynep Gülfem, Nuray kadar şanslı değil

Zeynep Gülfem, Nuray kadar şanslı değil
Zeynep Gülfem, Nuray kadar şanslı değil

Anneleri ölmeden birkaç dakika önce yapılan operasyonla dünyaya gelen iki bebekten Nuray tamamen iyileşerek ailesine teslim edildi. Annesi silahla öldürüldükten sonra doğan Zeynep ise kimse sahip çıkmadığı için Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yenidoğan Ünitesi’nde kalmaya devam ediyor.

Kasım 2010’da silahla vurulan annesinin karnından doktorların çabasıyla dünyaya gelen Zeynep Gülfem ve Ocak 2011’de annesi trafik kazasında hayatını kaybetmesine rağmen mucize doğumla yaşama tutunan Nuray aynı kaderi paylaşıyordu. Postmortem (ölümden sonra yapay canlandırma)yöntemiyle doğan iki bebekte Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yenidoğan Ünitesi’nde

tedavi görürken ölen annesinin adı verilen Nuray, babasına teslim edildi. 21 Ocak Cuma günü çalıştığı şirketten Ümraniye’deki evine dönen 7 aylık hamile Nuray Altun, bindiği servis aracından indiği sırada trafik kazası geçirmişti. Muhasebe görevlisi olan 28 yaşındaki kadına araçtan iner inmez bir otomobil çarparak ağır yaralamıştı. Ambulans ile Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan genç kadın kurtarılamazken, sürekli kalp masajı yapılarak karnındaki bebek alınmıştı. Postmortem yöntemini uygulayan uzmanların çabasıyla hayata döndürülen bebeğe annesinin ismi olan Nuray adı verildi. 45 gün hastanede özel ilgiyle bakılan Nuray bebek gönüllü sütanneler tarafından emzirildi. Hastanede 3 kg olarak sağlığına kavuşan Nuray, önceki gün babasına teslim edildi. Baba Cengiz Altun “Kızımı kucaklayıp evimize götürmenin hayalini kuruyordum. Eşim, kız kardeşi olmadığı için bir kızı olsun istiyordu. Onun da kızımızı görmesini çok isterdim. Tarifsiz bir boşluk yaşıyorum. İçimdeki acı tükenmiyor, dinmiyor. Nuray doktor olsun isterim. Doktor olsun ki o da canlar kurtarsın” dedi. Nuray’ın dedesi Hasan Gaygusuz ise “Kızıma çok benziyor. Evladım bir kız çocuğu olacağı için çok mutluydu. Şimdi torunuma annesini anlatacağım” dedi. Gaygusuz Zeynep Gülfem bebek için de çok üzüldüklerinin belirtirken, “ Zeynep’e sahip çıkmayan ailesinin vicdanı hiç mi sızlamıyor” dedi.

Zeynep Gülfem 4 aylık oldu

Yasak aşk yaşadığı annesi öldürülen ve aynı yöntemle doğan Zeynep Gülfem ise 4 aylık olmasına rağmen kimse tarafından sahiplenmedi. Annesinin karnında 25 dakika oksijensiz kaldığı için beyninde hasar oluşan Zeynep’in emme refleksinin de gelişmediği ve özel bakımla hayatta kaldığı öğrenildi. Engelli olarak hayatını devam ettireceği düşünülen Zeynep Gülfem için bir hemşirenin görevlendirildiği öğrenilirken, evlatlık verilmesinin de şu anda söz konusu olmadığı özel bakım ünitesi olan bir kuruma verileceği belirtildi. Önce Zeynep’i ardından da Nuray’ı hayata döndüren Yenidoğan Yoğun Bakım Şefi Dr. Şirin Güven “ Nuray çok çabuk kendisini toparladı. Gülfem’den daha zayıftı. Ama hayata tutundu ve taburcu ettik. Zeynep Gülfem ise 4 aylık oldu. O’nun için çok üzülüyorum, keşke sahip çıkanı olsaydı. Emme refleksi yok, beslenemiyor, yoğun bakımdan çıkartamayız. Ancak yoğun bakım koşulları olan bir kuruma verebiliriz yoksa Zeynep’i kaybederiz. Yardımsever bir işadamı dışında durumunu merak eden bile yok” dedi.



Deniz Tutkusu
Ben yeniden denizlere açılmalıyım,
Denizle gök arasında yapayalnız kalmalıyım,
Yüksek bir gemi ve yol gösteren bir yıldız tek isteğim…
Dümenin gıcırtısı, rüzgarın şarkısı ve beyaz yelkenin sallanışı ile
Suları örten buğuyu ve uzaktan söken şafağı seyretmek bütün zevkim .
Evet ben yeniden denizlere açılmalıyım....
John Masefield

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER