Yüzme bilen yok mu?

Yüzme bilen yok mu?

Yüzme bilen yok mu?
1,5 ayda, sadece Kocaeli'de 244 kişi booğulmanın eşiğinden döndü

Kocaeli Büyükşehir Belediyesince kurulan ''Hayat Kurtarma Timi'', Kandıra'daki plajlarda 1,5 aylık sürede 244 kişiyi boğulmaktan kurtardı.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Müdahale Şube Müdürü Müdürü Muhammet Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kandıra sahillerinde 2005 yılından bu yana profesyonel ekipler ve modern ekipmanlarla hizmet verdiklerini söyledi.

''Hayat Kurtarma Timi''nin, Kandıra'daki Cebeci, Kumcağız, Sarısu, Bağırganlı ve Seyrek plajlarında görev yaptıklarını ifade eden Yılmaz, ''Kandıra'nın, Karadeniz kıyısına 52 kilometrelik sahil şeridi var. Bu 5 plajda ekiplerimiz vatandaşların güvenli bir şekilde denize girmesini sağlıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Kocaeli İl Sivil Savunma Müdürlüğü, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ambulans Birimi ve AKUT Kocaeli Şubesi personeli ile gönüller timde görev yapıyor. Şu an için 200 kişilik ekibimiz var'' diye konuştu.

Plajlarda istasyon, kule ve ambulans ekiplerinin bulunduğunu, istasyonlardaki beşer kişilik ekibin de sahili sürekli gözetlediğini bildiren Yılmaz, ''Ayrıca her bölgede bir zodyak botumuz devamlı devriye halinde vatandaşları ikaz ediyor. Bunun yanında Türkiye'de bir ilk olan sahil istasyonlarımız var. Vatandaşların huzurlu ve güvenli bir tatil yapmalarını sağlamaya çalışıyoruz'' şeklinde konuştu.

İKİ GÜNDE 65 KİŞİ KURTARILDI
Bu yıl 12 Haziranda sezonu açtıklarını da hatırlatan Yılmaz, ''Yaklaşık 1,5 aylık süre içerisinde hayat kurtarma timlerimiz 244 vatandaşımızı boğulmaktan kurtardı. Sadece dün ve önceki gün 65 kişi kurtarıldı. Yaptığımız çalışma ile sahillerimizdeki boğulma vakaları azaldı'' dedi.

Plajlarda denizin derinliğine göre bir şerit oluşturduklarını da ifade eden Yılmaz, ancak bazı vatandaşların güvenlik şeridini ihlal ederek açıldığını, bunun da boğulma vakalarının artmasına neden olduğunu söyledi.

Vatandaşlara plajlardaki kurallara uymaları çağrısında bulunan Yılmaz, ''Boğulan kişilerin genelde iyi yüzme bildiğini görüyoruz. Görevlilerin uyarılarını dinlemeden kendilerine fazla güvenerek açılıyorlar ve üzücü olaylar yaşanıyor'' dedi.

Muhammet Yılmaz, Hayat Kurtarma Timi'nde görevli personele kış aylarında havuzlarda can kurtarma, zodyak bot kullanma ve dalgıçlık eğitimleri verdiklerini de sözlerine ekledi.

AA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109