Yenikapı Demokrasi ve Şehitler Mitingi canl izle

Bugün üç partinin katılımı ile Türkiye tarihinde ilk kez Yenikapı'da Demokrasi ve Şehitler Mitingi gerçekleşecek. ulusal kanallar mitingi canlı olarak yayınlayacak.

Yenikapı Demokrasi ve Şehitler Mitingi canl izle
 Yenikapı Demokrasi ve Şehitler Mitingi  canl izle

Bugün üç partinin katılımı ile Türkiye tarihinde ilk kez Yenikapı'da Demokrasi ve Şehitler Mitingi gerçekleşecek.  ulusal kanallar mitingi canlı olarak yayınlayacak.

15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından AK Parti, CHP ve MHP’nin katılımıyla Türkiye tarihinde ilk kez Demokrasi ve Şehitler Mitingi düzenlenecek. MilyonlarcaYenikapı miting alanında saat 17.00’de başlaması planlanan Demokrasi ve Şehitler Mitingi için katılımcılar sabahın erken saatlerinde alana gelmeye başladı. Sahnenin her iki yanına Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dev posterleri asıldı.


Alanda 15 Temmuz’daki darbe girişiminde yaşamını yitiren 240 kişinin resimlerinin bulunduğu poster dikkat çekti.  Mehteran grubu da 240 kişiden oluşturuldu.
Sahnenin sol tarafında kalan basın platformunun hemen önüne geniş bir protokol alanı oluşturulurken sahnenin her iki yanına da Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dev posterlerinin asıldığı görüldü. Ayrıca basın plantformunun hemen üstüne 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olanların isimlerinin yazıldığı her iki yanına da “Vatan size minnettardır” notunun yazıldığı pankart asıldı.
DARBEYE KARŞI BİRLİK MESAJI

Mitingi takip etmek isteyen yabancı konuklar ve gazeteciler için başta İngilizce ve Arapça olmak üzere farklı dillerde cep telefonları üzerinden canlı simultane çeviri hizmeti verilecek. 5 milyon vatandaşın katılması beklenen mitinge; Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Devlet Bahçeli de katılacak. Liderler darbe girişimini lanetleyecek, birlik-beraberlik mesajları verecek.
SADECE TÜRK BAYRAĞI TAŞINSIN ANONSU


Mitinge katılanlara kürsüden anonslarla, Türk bayrağı dışında başka bayrak açmamaları, döviz ve flama taşımamaları uyarısında bulunuldu. Alandaki görevlilerden kurallara aykırı bayrak ve flamaların toplanması istendi. Arama yapan görevlilere arama noktasından geçişlerde Türk bayrağı dışındaki bayrak flama ve dövizlere izin verilmemesi istendi.
Miting alanında Afganistan, Azerbaycan, Arnavutluk, hatta özgür Suriye Ordusu’nun bayrağını taşıyanlar olması dikkat çekti.
GÜVENLİK İÇİN SAVAŞ GEMİLERİ YENİ KAPI AÇIKLARINDA


Yenikapı miting alanını vatandaşlar tarafından doldurulurken denizde de savaş gemilerinin yer alması dikkat çekti. Saat 13:00’den itibaren Deniz Kuvvetlerine bağlı savaş gemileri Yenikapı açıklarında görüldü. Gemilerin güvenlik gerekçesiyle bölgede bulundukları öğrenildi.

FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA

Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2016, 18:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109