Yeni bir bitirme planının ipucu mu?

Yeni bir bitirme planının ipucu mu?

Yeni bir bitirme planının ipucu mu?
Yeni bir bitirme planının ipucu mu?
İngiliz gazetesinin “İran Türkiye’nin iktidar partisine 25 milyon dolar bağışta bulunuyor” iddiası derin İsrail lobisinin bir saldırısı mı?

The Daily Telegraph’ın garip iddiası tartışılmaya devam ediyor. Haber, Mavi Marmara saldırısıyla iyice gerilen Türkiye – İsrail ilişkilerine karşı, derin İsrail lobisinin organize ettiği bir medya saldırısının ipuçları olduğu izlenimini veriyor.

Bilindiği gibi Daily Telegraph, bir kaynağa dayandırmadan verdiği haberinde, İran’ın AK Parti’ye seçimler için para yardımı yaptığını iddia etmişti. Habere göre “Başbakan Erdoğan partisine para yardımı yapması için İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad ile Tahran’da pazarlık yapmış, yapılan anlaşmaya göre İran ilk etapta AK Parti’ye 12 milyon dolar ödemeyi kabul etmişti.” İkinci ödemeyle de toplam yardım miktarı 25 milyon dolara çıkacaktı.

DERİN İSRAİL AĞZI
Paranın önümüzdeki yıl yapılacak genel seçimlerde Erdoğan’ın seçim kampanyasında kullanılacağını ileri süren haberde bir de yorum yapılmıştı: “AK Parti’nin İran'dan para yardımı alması Batı ülkelerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın laik anayasayı yürürlükten kaldıracağına dair endişeleri arttırıyor.”

Kısa süre önce bizzat İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman’ın “Bizim sorunumuz  Başbakan Erdoğan’la” dendiği düşünüldüğünde, bu haberin “serin İsrail”in elinden çıkmış olabileceği endişeleri artıyor.

Haberin yayımlanmasından sonra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, bu “İran Türkiye’nin iktidar partisine 25 milyon dolar bağışta bulunuyor” iddiasını sert bir dille yalanlamış, makale nedeniyle özür dilenmesini istemişti.

İLK ŞÜPHE DEĞİL
“Derin İsrail lobisinin organize medya saldırısı” olarak algılanan bu olay, “İsrail şüphesi”nin ilk örneği değil.

Hatırlanacağı gibi Mavi Marmara saldırısının yaşandığı günlerde de aynı endişeler dile getirilmişti. Hatay’ın İskenderun ilçesinde Deniz Üs Komutanlığı’na bağlı İkmal Birliği’ne önce roketatarlı, ardından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlenmiş, 6 asker şehit olmuştu.

Olayın İsrail’in Mavi Marmara gemisine saldırısıyla aynı güne denk gelmesi, akıllara o günlerde “bu işte İsrail / MOSSAD parmağı mı var?” sorusunu getirmişti.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER