Yardım parasıyla Lamborghini aldı

Yardım parasıyla Lamborghini aldı

Yardım parasıyla Lamborghini aldı
Yardım parasıyla Lamborghini aldı  Danimarka'nın başkenti Kopenhag'a bağlı Hellerup kasabasında yaşayan Sabit Tüfekçi isimli yürüme engelli vatandaşın belediyeden aldığı paralarla kardeşine Lamborghini marka otomobil alması tepkilere neden oldu.

"Handi Help" adı altında özürlülere yardım firması kurabilmek için belediyeden ayda 75 bin kron (10 bin 500 Euro) aylık alan Tüfekçi, kendisine bakması için annesi ve kardeşini işe aldı.   

Kendisinin bakımını üstlenen annesi ve kardeşine maaş ödeyen Tüfekçi, kardeşine bir de Lamborghini aldı.

Ancak bu pahalı harcama Kopenhag Belediyesi Sosyal Yardım Dairesi Başkanı Jens Elmelund'un Tüfekçi ve firması hakkında polise suç duyurusunda bulunmasına neden oldu.

TV 2 kanalının yayınladığı görüntüleri izleyen Elmelund, Tüfekçi'nin belediyenin paralarını Lamborghini'ye binmek için kullanamayacağını belirterek, "Belediye ayda 75 bin kron parayı, Sabit Tüfekçi'nin iyi bakılması ve ihtiyaçlarının karşılanması için ödüyor. Onların ise Lamborghini gibi pahalı bir arabayla zevk yapmaları kabul edilemez. Biz üzerimize düşen görevi yerine getirdik ve haklarında polise suç duyurusunda bulunduk. Umarım polis üzerine düşen görevi hızlı bir şekilde yerine getirir ve ödediğimiz paraları faizi ile geri alırız" dedi.

Tüfekçi ise yasalara aykırı bir davranışı olmadığını belirterek, "Lamborghini'ye kardeşim biniyor. Kardeşim firmamda bana bakmakla yükümlü olduğu için onun daha iyi bir hayat yaşaması ve bana daha iyi bakması için pahalı bir araba aldım. Ama yasadışı bir şey yapmadım" dedi.

Sabit Tüfekçi'nin suçlu bulunması durumunda belediyeden aldığı paraları faiziyle geri ödemesi ve yüksek miktarda para cezasına çarptırılması bekleniyor.  

Kopenhag belediyesi yasalarına göre, maddi destek verilen engelli vatandaşlar kendi adlarına firma kurup, bu işletmelerde bakımlarını üstlenecek kişileri istihdam edebiliyor.

Lamborghini marka lüks otomobillerin fiyatları 200 ila 350 bin dolar arasında değişiyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER