Yardım için durduğu trafik kazasında ölen kişinin babası olduğunu gördü

Yardım için durduğu trafik kazasında ölen kişinin babası olduğunu gördü

 Yardım için durduğu trafik kazasında ölen kişinin babası olduğunu gördü
Kartal’da gördüğü trafik kazasında yaralanan yayaya yardım için duran sürücü yerde yatanın babası olduğunu görünce şok geçirdi. Yayaya çarparak ölümüne sebebiyet veren sürücü ise yapılan alkol muayenesinde 1.10 mg pormil alkollü çıktı.

Edinilen bilgiye göre kaza Kordonboyu Mahallesi Sahil Yolu Caddesi üzerinde meydana geldi. Düzenli olarak sahilde yürüyüş yaptığı öğrenilen Celalettin Tezgider (65), yürüyüş yoluna ulaşmak için yoldan karşıya geçmek istedi.

 Caddenin Maltepe yönüne olan bölümünü geçen Tezgider, caddenin Pendik yönüne olan bölümünü de geçebilmek için bir süre orta refüjde beklemeye başladı. Trafiğin durması ile birlikte karşıya geçmek için tekrar hareket eden Tezgider’e Onur Mutlu’nun kullandığı 34 TZ 5746 plakalı otomobil hızla çarptı. Çarpmanın etkisiyle metrelerce havalanan Tezgider yaklaşık 30 metre ileriye düştü. Bu sırada eşi ile birlikte Maltepe istikametine seyir halinde bulunan Cüneyt Tezgider de kazayı görünce yardım için otomobilini durdurarak kaza yerine geldi.

 Yerde yatan kişinin yanına giden Cüneyt Tezgider kanlar içinde hareketsiz yatan kişinin babası Celalettin Tezgider olduğunu görünce şok geçirdi. Cüneyt Tezgider’in tuhaf davranışları nedeniyle otomobilden inerek yanına giden eşi de yerde yatan kişinin kayınpederi olduğunu görünce sinir krizleri geçirdi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri Tezgider’in olay yerinde hayatını kaybettiğini belirlerken, Tezgider’in ölümüne sebebiyet veren otomobilin sürücüsü Onur Mutlu ve otomobildeki diğer üç arkadaşı polis ekiplerince gözaltına alınarak karakola götürüldüler.

Polis ekiplerine yerde yatan kişinin öz babası olduğunu söyleyerek babasına çarpan sürücünün kırmızı ışıkta geçtiğini ileri sürerek kazayla ilgili görgü tanıklarının ifadelerinin alınmasını istedi. Şok halindeki Cüneyt Tezgider ve sinir krizi geçiren eşi polis ekipleri tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. Tezgider çifti daha sonra ifade vermek için karakola gittiler. Kazayı gören görgü tanıkları da Onur Mutlu’nun kullandığı otomobilin yolda arabaların sağından ve solunda hızla geçerek ilerlediğini trafik lambalarına yaklaşmadan önce yeşil ışığın yanmasıyla hızını daha da arttırdığını söylediler.

Gözaltına alınarak karakola götürülen Onur Mutlu’nun ise hastanede yapılan alkol muayenesinde 1.10 mg promil olkollü olduğu tespit edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109