Yağmur İstanbul'u felç etti

Yağmur İstanbul'u felç etti

Yağmur İstanbul'u felç etti
Yağış nedeniyle Anadolu Yakasında bazı yan yollar üzerinde toplanan su birikintileri sürücülere zor anlar yaşattı.

Bazı semtlerde ise aşırı yağışlar nedeniyle logar kapakları patladı.

Cadde ve sokaklar üzerinde oluşan su birikintileri nedeniyle trafikte uzun kuyruklar oluştu.

Yağışlar özellikle Anadolu Yakası'nda etkili olurken Kadıköy Fikirtepe'de bir ev su baskınına maruz kaldı.

Vatandaşlar içeri dolan yağmur sularını kovalarla tahliye etmeye çalıştı. İtfaiye ekipleri ise su seviyesinin yükseldiği Kurbağalı Dere'de olası taşkınlara karşın önlem aldı.

Yağışlar Avrupa yakasında ise özellikle Beşiktaş ve Şişli bölgesinde etkisini gösterdi. Aralıksız süren yağışlar nedeniyle patlayan logar kapakları, araç sürücülerine zor anlar yaşattı.

Yetkililer aralıklarla sürmesi beklenen yağışlar nedeniyle araç sürücülerini uyardı. Trafiğe çıkan sürücülerinin dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

KURBAĞALIDERE TAŞTI

Şiddetli yağışla birlikte bir çok nokta sular altında kalırken, Ataşehir'de Örnek Deresi'nin taşması sonucu Yenisahra Stadı kullanılmaz hale geldi.

İstanbul'da dün akşamdan bu yana aralıklarla devam eden sağanak yağış, sabah saatlerinde de etkili oldu. Şiddetli yağışla birlikte Anadolu yakasının özellikle Kartal, Maltepe, Ataşehir, Ümraniye ve Kadıköy bölgelerinin bazı bölümlerinde su baskınları yaşandı.

Cevizli köprü altında suyun yükselmesi nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı. Araçlar, suyla dolan yolda güçlükle ilerlerken, Maltepe Başıbüyük'te de benzer görüntüler yaşandı.

Anadolu yakasında çok sayıda ev ve işyeri sular altında kalırken, duruma öfkelenen vatandaşlar görüntü alan basın mensuplarına tepki gösterdi. Vatandaşlar, su altında kalan eşyalarını kurtarmak için yoğun çaba harcadı.

Ataşehir Yenisahra Mahallesi'nde bulunan Örnek Deresi, şiddetli yağışla birlikte taştı.

Derenin taşmasının ardından mahallede bulunan bir çok evi su bastı. Taşkın suları nedeniyle, Yenisahra Stadı da kullanılamaz hale geldi.

Gelen tüm su baskını ihbarlarını değerlendiren itfaiye ekipleri, ev ve işyerlerine dolan suların tahliyesi için çabalıyor

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER