Yağışlar Bursa'da hayatı felç etti

Yağışlar Bursa'da hayatı felç etti

Yağışlar Bursa'da hayatı felç etti
Akşam saatlerinde birden bastıran yağmur, Bursa'da hayatı etkiledi bir çok ev işyerini su bastı.

Bursa'da akşam saatlerinde 20 dakika boyunca etli olan sağanak yağmur, hayatı felç etti. 100'e yakın ev ve işyerini su bastı, su birikintisinde mahsur kalan servis midibüsünü itfaiye ekipleri kurtardı.

Kentin merkez Osmangazi İlçesi'nde etkili olan sağanak yağmur, cadde ve sokakları nehre çevirdi. Aşırı yağış nedeniyle bazı alt geçitlerde, ev ve işyerlerinde su baskınları meydana gelirken, yağışa hazırlıksız yakalananlar zor anlar yaşadı. Haşim İşcan Caddesi’nin Demirtaş üst geçidinin altında geçen servis midibüsü su birikintisinin içinde mahsur kaldı. Çalışmayan araç, olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından halat bağlanarak çekildi.

İtfaiye Daire Başkanlığı yetkilileri, 20 dakika süren yağıştan en fazla etkilenen mahallelerin Çırpan, Küplüpınar, Demirtaş olduğunu ve 100 ev ve işyerini su bastığı ihbarını aldıklarını bildirdi.Meteoroloji İstasyonu yetkilileri ise aşırı yağışlarda Bursa'da metrekareye 23 kilogram yağmur düştüğünü açıklarlarken, yağışların önümüzdeki 5 gün aralıklarla devam edeceğini sözlerine ekledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER