Uzay turizmi, iklim değişikliğine yol açabilir!

Uzay turizmi, iklim değişikliğine yol açabilir!

Uzay turizmi, iklim değişikliğine yol açabilir!
ABD'nin New Mexico eyaletinde yapılan uzay limanı pistinin açılmasıyla uzaya ticari uçuşlara bir adım daha yaklaşıldı. Ancak bilimadamları uzay turizmi araçlarının küresel ısınmayı hızlandıracağı uyarısında bulundu.

ABD'nin New Mexico eyaletinde yapılan uzay limanı pistinin açılmasıyla uzaya ticari uçuşlara bir adım daha yaklaşıldı. İngiliz milyarder işadamı Sir Richard Branson'ın sahibi olduğu Virgin grubunun desteğiyle yapılan limanının pist, VSS Enterprise isimli uzay aracının gösteri uçuşuyla açıldı.

Ancak her ne kadar Branson, uzaya turist göndermenin çevreye bir zararı olmayacağını söylese de, iklim değişikliği araştırmacılarından uyarı geldi. Uzay turizmi araçlarının egzozlarının atmosfere bırakacağı kurumların yıllar içinde sera etkisini artırarak, küresel ısınmayı hızlandıracağı iddia edildi. LiveScience’te yayınlanan habere göre, bu araçların çıkaracağı kurumlar, krabondioksit gazından daha çok etkili olacak. Çünkü, doğrudan atmosferde ozon tabakasının bulunduğu bölgenin içine enjekte edilecek.

Yılda yaklaşık 1000 uzay turizmi aracının atmosferden geçmesi öngörülüyor. Bilimadamları, bu ciddi soruna, uzay turizminin oldukça yaygınlaşmadan çözüm bulunması gerektiği uyarısından bulunuyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER