Uşak'ta bir internet sitesi sahibi tabancayla ayaklarından vuruldu

Uşak'ta bir internet sitesi sahibi tabancayla ayaklarından vuruldu

Uşak'ta bir internet sitesi sahibi tabancayla ayaklarından vuruldu
İnternet sitesi sahibi vuruldu  Uşak'ta bir internet sitesi sahibi tabancayla ayaklarından vuruldu
Uşak'ta bir internet haber sitesi sahibi gazeteci Kazım Şen, evinin önünde eşi Semra Şen ile birlikte otomobilinden indiği sırada silahlı saldırıya uğradı. Gazeteci Şen, ayaklarından vurularak yaralandı. Kaçan saldırgan ise suç aleti silahla birlikte polis tarafından kısa sürede yakalandı.


Uşak Cumhuriyet Mahallesi Halk Konutları 26. Blok önünde saat 18.00 sıralarından meydana gelen olayda, yanında eşi Semra Şen ile birlikte özel otomobili ile evine gelen 'www.usak.tv' isimli internet haber sitesinin sahibi gazeteci Kazım Şen (43), evin önünde bekleyen Tekin Uğur (23) isimli kişinin silahlı saldırısına uğradı. Sağ ayağına 2 ve sol ayağına bir mermi isabet eden Kazım Şen, olaydan sonra kaçmaya başlayan saldırgan Tekin Uğur'u otomobiline binerek kovalamaya başladı. Uzun süren kovalamaca sonrası saldırganı kaybeden Kazım Şen, evinin önüne geldiğinde kan kaybından baygınlık geçirdi. Olayın şoku içinde eşi ile birlikte silahlı saldırıya uğrayan gazeteci Şen'in eşi Semra Şen'in polis ve ambulansa haber vermesi üzerine olay yerine polis ve ambulans geldi. Ambulansla olay yerinden alınan Şen, Uşak Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne götürülerek tedavi altına alındı. Yapılan tedavinin ardından iki ayağı da alçıya alınan Şen, Devlet Hastanesi Ortopedi Servisi'ne müşahede altına alındı.

SALDIRGAN YAKALANDI
Olaydan sonra kaçan saldırgan Tekin Uğur isimli kişi ise verilen eşkaller doğrultusunda polisin başarılı çalışması ile kısa sürede suç aleti ruhsatsız tabancayla birlikte yakalandı. Suçunu itiraf eden Tekin Uğur'un Uşak Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulamasına devam ediliyor. Olayın ardından Uşak Emniyet Müdürü Cafer Şahin Uşak Devlet Hastanesi'ne gelerek soruşturmayı bizzat kendisi yürüttü. Şahin soruşturmanın ardından yaptığı açıklamada, "Ekiplerimiz kısa sürede olayın failini yakaladı. Olayda kullanmış olduğu silahla birlikte ele geçirdi. Zanlı şu anda Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltında, arkadaşlarımız konuyla ilgili detaylı bir araştırma yapıyor. Olayın sebebi henüz belli değil, bu konuda çalışma yürütülüyor. Olay yerinde 6 boş kovan ve bir adet mermi çekirdeği bulundu. Ruhsatsız olan 7,65 milimetre çapındaki tabancada incelemeye alındı. Geçmiş olsun" dedi.

DOĞRULARI YAZMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Uşak'ta uzun zamandır iş yerlerinin ve otomobillerin kurşunlandığını belirten Gazeteci Kazım Şen, "Uşak'ta faili meçhul kurşunlama olayları uzun zamandır devam ediyor. Bizlerde gazeteciler olarak görevimizi yapıyor bunları haber yapıyoruz. Ben saldırganı tanımıyorum. Benim başıma gelen olayda önemli olan, yapan değil yaptırandır. Bu olayın arkasında olanların ortaya çıkarılması çok önemlidir. Saldırganı göremedim otomobilden eşimle birlikte indik ve peşpeşe silah sesleri duydum. Yaralandığımı anladım ancak olayın sıcaklığı ile zanlının peşinden koşturdum yakalamak için. Sora otomobilime döndüm saldırganı aramaya çıktım ama kaybettim. Eve döndüğümde ambulansla hastaneye götürüldüm. Gazeteciler olarak ayağımızdan vurulsakta işimizden yılmayız. Beynimize de kurşun sıksalar doğruları yazmaya devam edeceğiz" dedi.

Saldırının ardından Uşak Devlet Hastanesi Acil Servis önü gazetecilerle doldu. Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Abdurrahman Yavuz ve beraberindeki gazeteciler saldırı sonrası tedavi altına alınan gazeteci Kazım Şen'i ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.
HABERTÜRK

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109