Ünlü tiyatrocu Baykal Kent hayatını kaybetti

Sinema ve tiyatro sanatçısı 69 yaşındaki Baykal Kent, Bursa’da yaşamını yitirdi. Bursa’da, Yıldırım Belediyesi’nde tiyatro eğitimi veren Kent’in ölümü sevenlerini yasa boğdu.

Ünlü tiyatrocu Baykal Kent hayatını kaybetti
 Kalp rahatsızlığı nedeniyle Muradiye Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi’nde 24 Ocak’tan beri tedavi gören, sanat yaşamında 54’ncü yılını dolduran Baykal Kent, bugün hayatını kaybetti.


Henüz 16 yaşında sinemaya, 26 yaşında tiyatro ile sanat yaşamına başlayan Baykal Kent’in üç evliliğinden ikiz iki çocuğu bulunuyordu.

Bursa’da huzurevinde kalırken Merkez Yıldırım İlçesi’nde tiyatro eğitimi veren Baykal Kent’in ölümü, Bursa’daki hayranlarını yasa boğdu.

Baykal Kent kimdir?


İstanbul’da doğan Kent, sanat yaşamına sinema filmlerinde figüran rollerinde oynayarak başladı.

Daha çok komedi ağırlıklı filmlerinde rol alan Baykal Kent, 25 yıl boyunca Ferhan Şensoy’un ’Orta Oyuncular’ kadrosunda sahneye çıktı.

1987 yılından sonra faal sinema çalışmalarını azaltan Baykal Kent, özel kanalların açılmasıyla birlikte televizyon şovları ve komedi dizilerinde çalışmaya başladı.

Baykal Kent, daha sonra İstanbul’dan ayrılarak Bursa’ya yerleşti. Baykal Kent, bugüne kadar birçok sinema filminde rol aldı.

Hürriyet

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109