Ümraniye’de 50 bin liralık kuyumcu soygun

Ümraniye’de 50 bin liralık kuyumcu soygun

Ümraniye’de 50 bin liralık kuyumcu soygun
Ümraniye’de 50 bin liralık kuyumcu soygun

Duvarı delerek kuyumcuya giren soyguncular 50 bin liralık altını alarak kaçtı

Ümraniye’de gece yarısı bir kuyumcu dükkanına duvarı delerek giren soyguncular yaklaşık 50 bin lira değerinde altın ve ziynet eşyasını alarak kayıplara karıştı. İşyeri sahiplerinin soygun ihtimaline karşı binanın arka bölümündeki duvara ek olarak bir duvar daha yaptıkları bu önleme rağmen soygunun gerçekleştiği öğrenildi.

Ümraniye Birlik Mahallesi Karadeniz Caddesi üzerinde bulunan Çağrı isimli kuyumcu dükkanına gece gelen soyguncular işyerinin arka bölümündeki iki ayrı duvarı delerek kuyumcu dükkanına girdiler. Soyguncular işyerine girdikten sonra ilk olarak güvenlik kamerasının kablosunu keserek devre dışı bıraktılar. Daha sonra kasayı açmaya çalışan hırsızlar kasayı açmayı başaramayınca vitrinde bulunan altın ve ziynet eşyalarını alarak kaçtılar. Sabah kuyumcunun bitişiğindeki lokanta sahibi dükkanı açmak için geldiğinde duvarların delindiğini görünce kuyumcuya ve polis ekiplerine haber verdi. İşyerine gelerek içeri giren kuyumcu kasa dışında bulunan tüm ziynet eşyalarının çalındığını gördü. Olay yerine gelen polis ekipleri soyguncuların yakalanması için kuyumcu dükkanında detaylı inceleme yaparak çevredeki güvenlik kamerası görüntülerini araştırdı.

Kuyumcu dükkanını ortağı Gökhan Yılmaz “Gece işyerinin arka bölümündeki iki ayrı duvarı delen hırsızlar önce üst katta yine bize ait olan atölyeye daha sonra da oradan alt kata kuyumcu dükkanına girmişler. Kasayı açamayınca, içeride bulunan yaklaşık 50 bin lira değerinde altın ve ziynet eşyasını alarak kaçmışlar. Arka bölümde bulunan duvara soygun ihtimaline karşı bir duvar daha ek yapmıştık, ancak soyguncular iki duvarı birden delerek içeri girmişler. Soygunun buraları iyi bilen biri tarafından gerçekleştirildiğini düşünüyorum” diye konuştu.

Polis soyguncuların yakalanması için geniş çaplı araştırma başlattı.




YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER