Uludağ boşaldı! Hava sıcaklığı 20 derecenin altına indi, ziyaretçiler kaçtı...

Uludağ boşaldı! Hava sıcaklığı 20 derecenin altına indi, ziyaretçiler kaçtı...

Uludağ boşaldı! Hava sıcaklığı 20 derecenin altına indi, ziyaretçiler kaçtı...
Uludağ boşaldı!
Hava sıcaklığı 20 derecenin altına indi, ziyaretçiler kaçtı...

Yaz aylarında sıcaktan bunalan vatandaşların akın ettiği Uludağ, hava sıcaklıklarının 20 derecenin altına düşmesiyle boşaldı.

AA muhabirinin Çevre ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Bursa Şube Müdürlüğünden aldığı bilgiye göre, kış turizminin önemli merkezlerinden olan Uludağ, yılın her döneminde ziyaretçilerin ilgi odağı oluyor.

Kışın kayak yapmak ve beyaz bir örtüye bürünmüş manzara karşısında dinlenmek için zirveye çıkanlar kadar yaz aylarında serinlemek, piknik ve özellikle sağlık bulmak için Uludağ'ı tercih edenler de oluyor.

Uludağ, sıcakların arttığı, bunaltmaya başladığı haziran ayından itibaren çadırcıların yoğun ilgisini görüyor. Bursa'nın yanı sıra İstanbul gibi civar il ve ilçelerde hava sıcaklıklarının 38 dereceleri gördüğü dönemlerde birçok aile sıcaklığın 20-25 derece arasında olduğu Uludağ'a çıkıyor.

Yaklaşık 1800 metre rakımlı Çobankaya'da 250, Sarı Alan'da ise 350 civarında çadır alanı, yaz boyunca dolu kalıyor. Bazı aileler tüm yazı bölgede geçirirken bazıları da günübirlikçi olarak hafta sonlarında Uludağ'da serinliyor.

Zirveye çıkanlar şehir gürültüsünden uzak, haftanın yorgunluğunu ve stresini üzerlerinden atabiliyor, yeşilin içinde temiz hava alarak şifa buluyor.

Uludağ'a olan yaz aylarındaki bu yoğun ilginin altında sağlık nedenlerinin de etkisinin büyük olduğu düşünülüyor. ''21 gün kalındığında kanı temizliyor'' inancının yaygın olması, temiz havasının astım gibi göğüs hastalıklarına iyi gelmesi dolayısıyla da birçok kişi ormanla kaplı 1800 metre yüksekliği tercih ediyor.

-YAZ AYLARINDA 500 BİNDEN FAZLA KİŞİYİ AĞIRLIYOR-

Milli park yetkilileri, yılda ortalama 800 bin kişinin ziyaretçi olarak Uludağ'a çıktığını belirterek, bunun 500 binden fazlasının yaz aylarında bölgeyi tercih ettiğini söyledi.

Yaz aylarında piknikçilerin, çadır kuranların ve günübirlik temiz hava almak isteyenlerin sayısının fazla olduğunu ifade eden yetkililer, hafta sonlarında Uludağ yolundaki araç trafiğinin artması nedeniyle inişin uzun sürebildiğini kaydetti.

Bugünlerde hava sıcaklığının 20 derecenin altına düşmesi nedeniyle Uludağ'ın neredeyse boşaldığını dile getiren yetkililer, ''Günübirlikçiler dışında bölgede kalan sayısı çok azaldı. 40 yıldır dededen toruna gelenler bile var. Uludağ, şimdi kış turizmini beklemeye başladı. Bölgede yavaş yavaş kışa hazırlıklara girilir'' dedi.

AA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER