Ukrayna için Dörtlü Görüşmede Anlaşma

Amerika Dışişleri bakanı John Kerry Ukrayna, Rusya, Avrupa Birliği ve Amerikalı üst düzey diplomatların Ukrayna’daki krizi hafifletecek bir dizi önlem üzerine anlaşmaya vardıklarını açıkladı.

Ukrayna için Dörtlü Görüşmede Anlaşma

Ukrayna için Dörtlü Görüşmede Anlaşma

Amerika Dışişleri bakanı John Kerry  Ukrayna, Rusya, Avrupa Birliği ve Amerikalı üst düzey diplomatların Ukrayna’daki krizi hafifletecek bir dizi önlem üzerine anlaşmaya vardıklarını açıkladı.

Kerry bu açıklamayı Cenevre’de saatlerce süren dörtlü görüşmelerden sonra yaptı.  ABD Dışişleri Bakanı önlemler arasında yasadışı tüm silahlı grupların silahsızlandırılması ve işgal ettikleri binaları barışçı biçimde terkeden tüm göstericiler için af çıkarılmasının yer aldığını söyledi.

Halen Ukrayna’da bulunan Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Örgütü gözlemcileri hemen gerginliği azaltıcı önlemleri yürürlüğe koyma çalışmalarına başlayacak.

Kerry ancak önlemlerin “kağıt üzerinde” olduğu uyarısında bulundu ve başarının bunların nasıl uygulanacağına bağlı olduğunu vurguladı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov toplantı sonrası ayrı bir açıklama yaptı. Lavrov dörtlü grubun Ukraynalıların haklarını korumak için geniş bir ulusal diyalog kurmak için çalışacağını söyledi.

Kerry toplantı öncesi  Lavrov, Ukrayna dışişleri bakanı Andrii Deşçitsiya ve Avrupa birliği dışişleri yetkilisi Catherine Ashton ile ayrı ayrı görüştü.

Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2014, 23:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109