Uçan inekler Türkiye'de !

Uçan inekler Türkiye'de !

Uçan inekler Türkiye'de !
Avustralya'dan ithal edilen 191 adet Angus cinsi damızlık büyükbaş hayvan, kargo uçağıyla Türkiye'ye getirildi.
Avustralya'nın Melbourne şehrinden yaklaşık 19 saatlik yolculuğun ardından Esenboğa Havaalanı'na getirilen 191 adet damızlık hayvanın 134'ü Konya'ya, 57'si de tırlarla Afyon'a gönderilecek.

Avustralya'dan ithal edilen bin 600 adet Angus cinsi büyükbaş havan, kargo uçakları ile Türkiye'ye getirilmeye başlandı. Canlı ağırlığı yaklaşık 1,5 tona çıkan ve 191 adet Angus cinsi damızlık büyükbaş hayvanları taşıyan kargo uçağı, Avustralya'nın Melbourne şehrinden yaklaşık 19 saatlik yolculuğun ardından Esenboğa Havaalanı'na geldi. 191 adet Angus cinsi damızlık büyükbaş hayvanın 134'ü Konya'ya, 57'si de Afyon'a gönderilecek. Damızlık hayvanların tırlara bindirilmeden önce Esenboğa Havaalanı'nda Ankara Tarım İl Müdürlüğü Gümrük Veterineri Hacı Öskan tarafından kontrolleri yapıldı. Öte yandan, Austock Exports Türkiye (AET) firması yetkililerince yapılan açıklamaya göre, Avustralya'nın Melbourne şehrinden yola çıkan çoğu gebe bin 600 adet Angus besi ırkı, 250 adet Holstein süt ırkı ve 400 adet Saanen keçisi (süt keçileri) ilk defa hava yoluyla Türkiye'ye getirtilmiş olacağı bildirildi. Açıklamada, hayvanların Türkiye'de Konya, Afyon, Artvin, Salihli, Gelibolu'daki sahiplerine gönderileceği ve en büyük alımı bin 200 adetle Konya Şeker (Anadolu Birlik Holding) gerçekleştireceği belirtildi.

Açıklamada, Ankara Esenboğa havalimanını takiben İzmir ve İstanbul havalimanlarına toplam 10 seferde tüm hayvanların getirileceği ve Avustralya'dan her uçuşun yaklaşık 24 saat sürüdüğü, haftada üç sefer yapılması planlandığı belirtildi.

İHA

htekonomi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109