Türkler ile Rumlar ortak etkinlik düzenledi. Yeniden birleşmek için birlikte savaşıyoruz"

Türkler ile Rumlar ortak etkinlik düzenledi. Yeniden birleşmek için birlikte savaşıyoruz"

Türkler ile Rumlar ortak etkinlik düzenledi.  Yeniden birleşmek için birlikte savaşıyoruz
Yeniden birleşmek için birlikte savaşıyoruz" Türkler ile Rumlar ortak etkinlik düzenledi.

KKTC'den bazı partilerin gençlik örgütleriyle Güney Kıbrıs'tan bazı partilerin gençlik örgütleri Rum Kesimi'ndeki Trodos Dağı'nde ortak etkinlik düzenledi. Etkinlikte, "Yeniden birleşmek için birlikte savaşıyoruz", "Taksime ve milliyetçiliğe karşı" sloganları atıldı.

Etkinlik alanına asılan Rumca yazılı pankartların yanında Türkçe "Düşman birdir: Emparyalizm", "Kıbrıs Tek-Vatan-Tek Halk", "İşgale son vermek için hep birlikte yeniden birleşmek için hep birlikte", "Bağımsızlık özgürlük demokrasi", "Atilla Kıbrıs'tan dışarı", "Kıbrıslı Rumlar ve Kıbrıslı Türkler ortak vatanımızın efendileri" pankartları da asıldı.

Etkinlikte konuşan Rum AKEL Partisi Genel Sekreteri Andros Kiprianu etkinlikteki birlikteliğin, adil, işler ve yaşayabilir bir çözüm isteği mesajını net bir şekilde verdiğini söyledi.

Kıbrıs halkının 36 yılı aşkın bir süredir acılara göğüs gerdiğini ve adalete kavuşmak için mücadele ettiğini belirten Kiprianu, fırtınalar ve gerginliklerle dolu bir süreçten geçerek 1960 yılında bağımsızlığın kazanıldığını ve ortak Kıbrıs Cumhuriyetinin temellerinin atıldığını söyledi.

Etkinliğe, KKTC'de 28 Ocak'ta yapılan mitinge katılan Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) ve Yeni Kıbrıs Partisi'nin (YKP) gençlik kolları üyeleri katıldı.
habertürk

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109