TÜRKİYE'NİN ELEKTRİĞİNİN YÜZDE 4'ÜNÜ ÜRETECEĞİZ'

TÜRKİYE'NİN ELEKTRİĞİNİN YÜZDE 4'ÜNÜ ÜRETECEĞİZ'

TÜRKİYE'NİN ELEKTRİĞİNİN YÜZDE 4'ÜNÜ ÜRETECEĞİZ'
TÜRKİYE'NİN ELEKTRİĞİNİN YÜZDE 4'ÜNÜ ÜRETECEĞİZ'
OMV, marka bilinirliği yaratmak amacıyla yeni tanıtım kampanyalarına da start verdi

Sabah gazetesinde yer alan habere göre, şirket marka bilinirliği yaratmak amacıyla yeni tanıtım kampanyalarına da start verdi. Türkiye'de büyümeyi planladıklarını belirten OMV Türkiye Genel Müdürü Oktay Şen, Türkiye'de elektrik ve doğalgazda önemli yatırımlar yapmayı planladıklarını söyledi.

Samsun'da yapmayı planladıkları 900 megavat kapasiteli doğalgaz kombine çevrim santrali ile Türkiye'nin elektrik ihtiyacının yüzde 4'ünü üreteceklerini anlatan Şen, "Bunların yanı sıra yenilenebilir enerji kaynaklarından olan rüzgar ve güneş enerjisiyle de ilgili araştırmalarımız var" diye konuştu.

Ortakları olduğu Nabucco projesi hakkında da bilgi veren Şen, projenin hayata geçmesi için bir yıldan daha az bir süre kaldığını aktardı. Şen, "Nabucco projesi ortak şirketlerin tam desteği ile planlandığı şekilde ilerliyor. Bu bölgenin en önemli ve başarılı projesi olacak. Projenin hayata geçmesi için bir yıldan daha az bir süre kaldı diyebilirim" dedi.

Nabucco projesinin bir "doğalgaz otoyolu" konseptinde olduğunu aktaran Oktay Şen, "Biz Nabucco ile bir otoyol inşa edeceğiz. Nabucco'da önce gaz alıcıları ve satıcıları anlaşacak. Sonra gelip Nabucco'ya 20 yıl bana otobanın şu şeridini ver, gazımı buradan geçireyim diyecekler. Nabucco o şeridi kiralayarak gelir elde edecek" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER