Türkiye, yolcu uçağı üretecek! Türkiye, yolcu uçağı üretmek için düğmeye bastı.

Türkiye, yolcu uçağı üretecek! Türkiye, yolcu uçağı üretmek için düğmeye bastı.

Türkiye, yolcu uçağı üretecek!  Türkiye, yolcu uçağı üretmek için düğmeye bastı.
Türkiye, yolcu uçağı üretecek!

Türkiye, yolcu uçağı üretmek için düğmeye bastı. TAI Genel Müdürü Dörtkaşlı, Kanadalı Bombardier ile bölgesel yolcu uçağı üretmek için ortaklık yapacaklarını belirterek "İş paraf noktasında" dedi


Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş. (TAI) ortak uçak üretimi için Boeing, Airbus'tan sonra 19.5 milyar dolarlık cirosu ile dünyanın üçüncü büyük havacılık şirketi Bombardier'e yeşil ışık yaktı.

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan Toronto ziyareti kapsamında, dünyanın üçüncü büyük havacılık şirketi Kanadalı Bombardier ve uzay, hava ve savunma tedarikçisi Goodrich şirketlerinin ana fabrikalarını gezdi.

Bombardier Toronto Bölümü Başkan Yardımcısı Simon Roberts, Türk heyetine uçaklar ve yeni projeler hakkında bilgi verirken, "Türkiye hem bizim için hem dünya için önemli bir ülke. Hava trafiğini ikiye katladı. Bizim için de önemli bir piyasa. THY için de uçak üretmek istiyoruz" dedi. TAI Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı da "Bombardier, Türk hava yollarının bölgesel uçak ihtiyacını karşılayacak şirketlerden birisi. Ortak bir uçağı birlikte geliştirmek istiyoruz. Bu konuda ciddi bir paraf atma noktasına kadar geldik. Ama imzaya çevrilmesi için THY'nin alım gücünden de yararlanmamız gerekiyor. Dolayısıyla THY'nin seçimi burada belirleyici olacaktır" diye konuştu. '

TAI İLE ÇALIŞMAK İSTERİZ'

Bakan Çağlayan, Bombardier'in ardından Goodrich'in ana fabrikasını ziyaret etti. Uçak burnu, sensör, tekerlek, fren sistemleri, hareket sistemleri üreten Goodrich'in Başkan Yardımcısı Regis Flanski, "THY, TAI ve Alp Havacılık ile çalışıyoruz. F-16 uçaklarının iniş takımı için tek kaynak tedarikinde bulunuyoruz. Türk Hava Kuvvetleri'ne de yardımda bulunabiliriz" diye konuştu. Flanski, helikopter pazarındaki hızlı büyümeye dikkat çekerek, bu alanda TAI ile birlikte çalışmak istediklerini söyledi. Bunun için de Aralık ayında Türkiye'ye gelmeyi planladıklarını söyledi. Bakan Çağlayan da, yatırım programında uzay ve havacılık konusuna da yer verildiğini belirtti. (Sabah)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109