TÜRKİYE SOĞUK’TAN DEĞİL AZER’İ KAYBETTİĞİNDEN TİTREYECEK!

Arabesk ve fantezi müziğinin ender yorumcusu ve eşsiz seslerinden biri olan Azer Bülbül’ün beklenmedik ani ölümü başta ailesi olmak üzere gönüllerine taht kurduğu 7’den 77’ye milyonlarca sevenini yasa boğmuştur.Bu basın bülteni kamuoyunu ve sevenlerini cenaze ve defin işleri için bilgilendirmek aynı zamanda ünlü sanatçının bilinmeyen ya da yanlış bilinen bazı yönlerini aydınlatmak maksatlı hazırlanmıştır.


-AZER BÜLBÜL NEDEN TİTRİYORDU

-YILDIZ TİLBE KIVIRCIK ALİ VE AZER BÜLBÜL'ÜN ÖLÜM ŞARKILARINA DÜET YAPTI!

-DİYARBAKIRLI DEĞİL KARSLI AZER BÜLBÜL

- SON ARZUSU KARSSPOR'A ŞARKI YAPMAKTI
 
ŞARKI SÖYLERKEN NEDEN TİTRİYORDU?
Azer Bülbül’ün milyonlarca hayran kitlesine ulaşmasını sağlayan sadece farklı yorumu ve ses rengi değil, aynı zamanda şarkı söylerken titremesi de büyük bir özelliğiydi. ‘’Şarkı söylerken neden titriyordu?’’ sorusunu cenaze de karşılaştığımız kendisi gibi müzisyen olan kuzeni Aytekin Kemer’e sorduk , Kemer: ‘’ Bu tamamen içgüdüsel . Bir istem dışı kas hareketi, duygusal tik denilebilir ’’ açıklamasını yaptı. Ünlü sanatçı ise ölmeden önce neden titrediği konusunda kendisine yöneltilen bir soruya “Titremelerim tamamen duygu yoğunluğu. Ben bile ne yaptığımı bilmiyorum. Çekiyorlar kameraya, izleyince ben bile şaşırıyorum” demişti.

KARSLI SUBUTAY KESKİN’DEN AZER BÜLBÜL’E 1969 'da Kars Arpaçay-Akyaka’da dünyaya geldi Azer Bülbül. Gerçek adı Sübutay Keskin ' dir. O yıllarda yoğun yaşanan işçi göçü nedeniyle aileside bu akımdan etkilenmiş onlarla birlikte Almanyaya yerleşmiştir. İlk müzik yaşantısına Kars Ardahan Iğdır yöresi aşıklarını dinleyip yorumlayarak başlayan Azer Bülbül İlk albümü olan ‘Garip Yolcu’ yu Uzelli plaktan çıkardı. Bülbül daha sonra Barış Plak ve Kasetçilikle anlaşarak Halk Müziği - Arabesk tarzında "Yalan Olur" , "Ben Sana Vurgunum" , "Fırat" gibi albümleri ile müzik yaşantısına devam ederken geniş kitlelerle asıl tanışmasını 1996 yılında çıkardığı "Ben Babayım" adlı albümü ile yapdı. Bu albümde yer alan "Kurşun yedim sol yanımdan " , "Dokunmayın çok fenayım" ve "Her an her şey Olabilir" adlı eserleri ile büyük ses getirmiş ve sesini milyonlara sevdirmişti.
Kendine ait uslup ve ses rengi ile bazıları için "tek kasetlik ünlüydü" ve belki de "zamanla kaybolanlardan olacaktı". Ancak o titreyen gür sesi çığ gibi dalga dalga yayıldı ve Fantezi dalında taklitleri bile iş yapan star konumuna yükseltti onu…

DİYARBAKIRLI DEĞİL KARSLI AZER! Kamuoyunda ve sosyal medyada azımsanmayacak bir oranda Azer Bülbül’ün Diyarbakırlı olduğu yönünde yanlış bir bilgiye sahip olunduğu gözlemlenmiştir. Bu durum özellikle sanatçının yakın aile ve akrabalarının büyük tepkisini çekmektedir. Yıllarca birlikte sahne aldığı Sanatçı dostlarından biri olan Sefa Güneş ‘’ Azer’le daha bir ay önce Yalova’da birlikte sahne aldık. Karspor için birlikte bir marş yada şarkı besteleyelim arzusundaydı. Azer Türkiye’nin her vilayetinde yüzbinlerce hayranı olan bir sesti Diyarbakır’da bu illerimizden biri olmasından öte yıllarca çalıştığı Plak Şirketinin sahibinin Diyarbakırlı olmasının bunda etkisi var. Azer Kars Arpaçaylıdır ve bununlada ömrünün sonuna kadar gurur duymuştur. ’’ Dedi.

YILDIZ TİLBE İLE DÜET VE KÖTÜ TESADÜF! Ünlü sanatçı Azer Bülbül’ün ölümünden hemen önce piyasaya sürdüğü ‘Duygularım’ isimli albümünde ‘Gidiyorum , Acıları terk ediyorum’ isimli bir şarkıda düet yapmıştı. Son albümünde yer alan bu düette adeta sevenlerine veda etmiş. Rahmetli Kıvırcık Ali’de ölmeden hemen Önce çıkardığı Yine Yıldız Tilbe İle bir düetinin yer aldığı albümde ‘Ölüm seni arar oldum!’ isimli bir veda şarkısına yer vermişti.

43 YILA 22 ALBÜM SIĞDIRDI! AĞIT, ATEŞ DÜŞTÜĞÜ YERİ YAKAR, BANA DÜŞTÜ / NEDEN DEDO , BAŞIMDA BELÂ VAR, BEN BABAYIM, BEN SANA VURGUNUM , BİR YUDUM SU, DAĞLARA YOLCULUK / İNSANLAR , ELİNE DÜŞTÜM / YABAN ELLER, ESMERİN ADI OYA, FIRAT, GARİP YOLCU, GÜZEL / KIZ NECLA, KALEMİN KIRILDI, KÖR KURŞUN, ÜZÜLMEDİM Kİ, YALAN OLUR, YALAN SEVGİLER, ZORDAYIM VE SON OLARAK 2012’DE ÇIKARDIĞI DUYGULARIM İSİMLİ 22 ALBÜM SAHİBİ…

NOT: Cenaze 08-01- 2012 Pazar Günü Esenyurt Merkez Camiin’de kılınacak öğlen namazına Mütaakip Kıvırcık Ali’nin de defnedildiği Gülbahçe mezarlığına defnedilecektir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109