Türkiye Genelinde Alkol Denetimi Gerçekleştirildi

Türkiye Genelinde Alkol Denetimi Gerçekleştirildi. sürücülerin %1,2’sinin alkol etkisinde araç kullandığı tespit edildi.

Türkiye Genelinde Alkol Denetimi Gerçekleştirildi
Türkiye Genelinde Alkol Denetimi Gerçekleştirildi

Türkiye Genelinde Alkol Denetimi Gerçekleştirildi. sürücülerin %1,2’sinin alkol etkisinde araç kullandığı tespit edildi.

Uluslararası kabul gören araştırmalarda: “kanda 0.05 g/dl oranı üzerinde bulunan alkolün trafik kaza riskini büyük ölçüde arttırdığı” belirtilmektedir. 2020 yılının ilk 9 aylık döneminde meydana gelen ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarında, kazaya sebebiyet veren sürücülerin %1,2’sinin alkol etkisinde araç kullandığı tespit edildi.

Bu kapsamda, trafik güvenliğini sağlamak ve alkol etkisinde araç kullanımı kaynaklı trafik kazalarını önlemek amacıyla 30-31 Ekim 2020 tarihlerinde ülke genelinde “Alkol Etkisinde Araç Kullanımına” yönelik özel denetim gerçekleştirildi.

Yapılan denetimlerde 60.101 araç/sürücü denetlendi,

1.269 sürücünün alkol etkisinde araç kullandığı,
8 sürücünün uyuşturucu ve uyarıcı madde testinin pozitif çıktığı ve haklarında gerekli yasal işlemlere başlanıldığı,
760 sürücünün sürücü belgesiz olduğu tespit edildi,
929 araç trafikten men edildi,
1.276 sürücü belgesi geçici olarak geri alındı,
Toplam 6.519 trafik kural ihlali tespit edilerek işlem yapıldı.
Türk Polis Teşkilatı olarak sürücülere hem kendilerinin hem de diğer yol kullanıcılarının can güvenliklerini sağlamak için alkol ve uyuşturucu etkisinde araç kullanmamaları ile diğer trafik kurallarına uymaları hatırlatılır, denetimlerin devam edeceğini duyurdu.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109