Türkiye faktörü: Irak'ta taraflar yeni hükümette anlaştı

Türkiye faktörü: Irak'ta taraflar yeni hükümette anlaştı

Türkiye faktörü: Irak'ta taraflar yeni hükümette anlaştı
Türkiye faktörü: Irak'ta taraflar yeni hükümette anlaştı

Irak'ta taraflar yeni hükümetin kurulması üzerinde anlaşmaya vardı. Irak hükümet sözcüsü Debbağ, iktidarın paylaşımı konusunda siyasi partilerin şu şartlarda anlaştığını açıkladı. Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Irak'ta hükümet kurma çalışmalarıyla ilgili temaslarda bulunmak üzere bugün Erbil'i ziyaret ettikten sonra Bağdat'a geçmişti.


Irak'ta taraflar yeni hükümetin kurulması üzerinde anlaşmaya vardı. Irak hükümet sözcüsü Debbağ, iktidarın paylaşımı konusunda siyasi partilerin şu şartlarda anlaştığını açıkladı.

Irak'ta tarafların üzerinde anlaştığı bildirilen iktidar paylaşımında, Cumhurbaşkanı Celal Talabani ve Başbakan Nuri Maliki'nin görevlerini sürdüreceği bildirildi.

Ülkede 7 Martta yapılan seçimlerin galibi olan İyad Allavi liderliğindeki El Irakiye bloku ise parlamento başkanlığını üstlenecek.

Irak hükümet sözcüsü Ali Debbağ, AFP ajansına, siyasi partilerin iktidarın paylaşımı konusunda anlaşma sağladıklarını söyledi.

Sözcü, "Siyasi partiler arasında dün siyasi bir anlaşma sağlandı. Buna göre, Celal Talabani cumhurbaşkanlığı görevine devam edecek, Nuri Maliki başbakan olarak kalacak ve Irakiye bloku parlamento başkanlığı görevine aday gösterecek" diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Irak'ta hükümet kurma çalışmalarıyla ilgili temaslarda bulunmak üzere bugün Erbil'i ziyaret ettikten sonra Bağdat'a geçmişti.

-DIŞİŞLERİ BAKANI DAVUOĞLU BAĞDAT'A GELDİ

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Irak'ta hükümet kurma çalışmaları çerçevesinde temaslarda bulunmak üzere Bağdat'ta geldi.

Davutoğlu'nu havalimanında Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari karşıladı.

Bakan Davutoğlu, Başbakan Nuri El Maliki ile görüşmek üzere Bağdat'ın merkezindeki yeşil bölgenin içinde bulunan Irak bakanlar kurulu binasına hareket etti.

Davutoğlu-Maliki görüşmesinde Irak'ta hükümet kurma çalışmalarında gelinen son nokta değerlendirilecek.

Bağdat'ta siyasi grupların liderleriyle de görüşecek olan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, seçimlerin galibi El Irakiye listesi başkanı İyad Allavi, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık El Haşimi ve Başbakan Yardımcısı Rafi El İsavi ve BM'nin Irak temsilcisi Ad Melkert ile ayrı ayrı görüşmeler yapacak.

Irak İslam Yüksek Konseyi Başkanı Ammar El Hekim'le de görüşecek olan Davutoğlu'nun buradan Birleşik Arap Emirliklerine hareket etmesi bekleniyor.

DAVUTOĞLU, IRAK BAŞBAKANI NURİ EL MALİKİ İLE BİR ARAYA GELDİ

Irak'ta hükümet kurma çalışmaları çerçevesinde temaslarda bulunmak üzere Bağdat'ta bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Başbakan Nuri El Maliki ile bir araya geldi.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Bağdat'ın merkezinde bulunan Yeşil Bölge'deki başbakanlık binasında El Maliki ile görüşmeye başladı. Devam eden görüşmede, Davutoğlu ve beraberindeki heyetin, Irak'ta hükümet kurma çalışmalarında gelinen son durumu ele alacakları bildirildi.

Bağdat'ta siyasi grupların liderleriyle de bir araya gelecek olan Dışişleri Bakanı Davutoğlu, seçimlerin galibi El Irakiye listesi başkanı İyad Allavi, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık El Haşimi, Başbakan Yardımcısı Rafi El İsavi ve BM'nin Irak Temsilcisi Ad Melkert ile ayrı ayrı görüşmeler yapacak.

Irak İslam Yüksek Konseyi Başkanı Ammar El Hekim'le de görüşecek olan Davutoğlu'nun, daha sonra Birleşik Arap Emirlikleri'ne hareket etmesi bekleniyor. (AA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109