Türkiye Belediyeler Birliği Gazze’ye yardım elini uzatıyor

İstanbullu muhtarlar ve yetim çocuklarla iftarda buluşan Başkan Kadir Topbaş, Gazze’de yaşanan vahşete dikkat çekerek başkanlığını yürüttüğü Türkiye Belediyeler Birliği’nin Gazze’ye yardım yapacağını açıkladı.

Türkiye Belediyeler Birliği Gazze’ye yardım elini uzatıyor
Türkiye Belediyeler Birliği Gazze’ye yardım elini uzatıyor

İstanbullu muhtarlar ve yetim çocuklarla iftarda buluşan Başkan Kadir Topbaş, Gazze’de yaşanan vahşete dikkat çekerek başkanlığını yürüttüğü Türkiye Belediyeler Birliği’nin Gazze’ye yardım yapacağını açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, İstanbullu muhtarlar ve yetim çocuklarla iftarda buluştu. Yenikapı Şehir Parkı’nda düzenlenen ve bine yakın muhtar ile ailelerinin ve yetim çocukların katıldığı iftar programında İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı ile diğer bürokratlar da yer aldı.

İftar sonrasında muhtarlara hitap eden Başkan Kadir Topbaş, rahmet ve bereket ayı Ramazan-ı Şerif’in son günlerine gelindiğini hatırlatarak, İstanbulluların Kadir Gecesi’ni ve Ramazan Bayramı’nı tebrik etti. Muhtarların en uç noktalarda, vatandaşlara dokunarak devletin sinir uçları gibi hizmet verdiğini ifade eden Kadir Topbaş, “Yeni seçilen ve bizim gibi görevine devam eden muhtarlarımızla birlikte vatanımıza ve milletimize hizmet etmenin gururunu yaşıyoruz. İBB olarak bir devletin yapabileceği ölçekte büyük yatırımlar yapıyoruz. Bundan dolayı İBB dünyanın en üst çıtasındaki şehirlerin başında geliyor” dedi.

Türkiye’nin de son yıllardaki gelişmelerle dünyaya model oluşturduğunu dile getiren Kadir Topbaş, Filistin Gazze ile Suriye, Irak ve Mısır gibi İslam coğrafyasında yaşanan sıkıntılara dikkat çekerek, şöyle konuştu; “Bir lokma ekmeğe muhtaç olan ve İsrail’in bombardımanı ardında can çekişen insanlar var. Her lokmamızda eminim ki onları da hissediyoruz. Bu dünya hepimize yeter, ne paylaşılamıyor? Dünyanın cesetleri saymakla yetindiği bir dönemin ayıbında yaşıyoruz. 21. yüzyılda halen çocuklar öldürülüyor, anneler ağlıyor, halen gözyaşı ve kan var. Nedir bu hırs? Zalimler hiçbir zaman abat olmadılar. Hiç kimsenin yaptığı yanına kâr kalmıyor. Katlediyorlarsa, şehit ediyorlarsa, bir müddet sonra kendileri de gidecek. Filistin’deki insanlık onurunun kurtulması için dünyaya sesleniyoruz; Gelin insani değerlere sahip çıkın. İnsan olma gururunu yaşayın. İnsanlara kan ve gözyaşını yaşatmayın!…”

“Hep kahırla yad edileceksiniz. Hamile bir kadını öldürerek bir kurşunla iki can almak ne vahşettir… Hangi din, hangi inanç buna cevaz verir? Nasıl bir vahşet, nasıl bir akıl tutulmasıdır? Bu vahşeti yaşatanların geçmişteki akıbetlerini lütfen okuyun” ifadelerini kullanan Başkan Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Ecdadımızdan aldığımız anlayışla mağdur durumdaki bu insanların yanlarında olmaya çalışıyoruz. Sömürgeci olmayan bir milletin evlatları olarak bu acıyı yakından hissediyoruz. Ecdadımız Afrika ve Endonezya’ya kadar dünyanın her bölgesine yardım etmiş. Biz de devlet olarak güçlendikçe dünyada ezber bozuyoruz. Başkanlığını yürüttüğüm Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Gazze’ye yardım için bir hazırlık içinde. Hükümetimiz ve Kızılayımız da bu konudaki hassasiyetini her daim gösteriyor. Kızılay’a yardımcı olalım, destek verelim. Kızılay ve sivil toplum kuruluşları vasıtasıyla Gazze’ye bir yardımda bulunmanın onurunu birlikte yaşayalım istiyorum. Kadir Gecesi’nde mazlumları dualarımızdan eksik etmeyelim.”

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2014, 11:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109