Türkiye Ata'sını Andı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 81'inci yılında, Anıtkabir'de ve Dolmabahçe Sarayı'nda düzenlenen törenlerle anıldı.

Türkiye Ata'sını Andı
 Türkiye Ata'sını Andı


Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 81'inci yılında, Anıtkabir'de ve Dolmabahçe Sarayı'nda düzenlenen törenlerle anıldı.


Anıtkabir'deki törende Cumhurbaşkanı Erdoğan Atatürk'ün huzuruna çıkarak çelenk koydu ve Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. Dolmabahçe'deki törende ise Ata'nın son nefesini verdiği odada yatağı başında nöbet tutan Mehmetçik saat 09.05'te gözyaşlarını tutamadı.

Anıtkabir’de yapılan törene Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile Kuvvet Komutanları ile devlet erkanı katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Anıtkabir Özel Defteri’ne: “Kurtuluş Savaşımızın başkomutanı, cumhuriyetimizin kurucusu, ilk cumhurbaşkanımız Mustafa Kemal Atatürk’ü ahirete irtihalinin 81. yılında rahmetle yad ediyoruz. Kendisinin emaneti olan cumhuriyeti güçlendirmek için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

Recep Tayyip Erdoğan
Türkiye Cumhurbaşkanı
AK Parti Genel Başkanı” yazdı.


MALTEPE’DE HAVADA KARA’DA DENİZ’DE ANMA

Maltepe’de, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını kaybettiği saat 9’u 5 geçe hayat durdu. Çalan sirenlerin ardından ilçe meydanında düzenlenen resmi törende Atatürk anıtına çelenk konulurken, ellerine bayraklarını ve Atatürk posterlerini alan binlerce Maltepeli de, belediyenin düzenlemiş olduğu etkinlikte Küçükyalı sahilinde Ata’ya saygı zinciri oluşturdu. Atatürk tişörtleri giyen ve saygı duruşunda bulunan Maltepelilere, Atatürk’ün vefatının 81’inci yıldönümünde 16 dalgıç da eşlik etti. Ata’ya Saygı Dalışı etkinliğinde uzun yıllardır İstanbul’da çalışan, Atatürk aşığı İngiliz ressam Ned Pamphilon’a ait “Atatürk’ün Gözleri” tablosu, Atatürk posteri ve dev Türk bayrağını sönmeyen meşaleler eşliğinde, denizden çıkarıldı. Maltepe Belediyesi Başkan Yardımcıları, birim müdürleri ve meclis üyeleri ile çeşitli sivil toplum kuruluşlarının da hazır bulunduğu anma töreninde 3 paraşütçü de Atatürk posteri ve Türk bayrağı açtı.

 
ÇOCUK KOROSUNDAN KONSER

Hüzün ve gözyaşları içerisinde anmaya katılan Maltepelilere, daha sonra Maltepe Belediyesi Çoksesli Çocuk Korosu tarafından mini bir konser verildi. Konserde “Atam Sen Rahat Uyu”yu, “Mustafa Kemal Özgürlük Demek”i ve “10. Yıl Marşı”nı seslendirdiler. Koro izleyenlerden tam not alırken, dakikalarca alkışlandı.


Erasmus "İkinci Şans İçin Elele"
 

ATAŞEHİR TEK YÜREK

Ataşehir Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen anma töreni; Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Garnizon Komutanı Kıdemli İkmal Albay Metin Durmuş ve Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı.

Protokolün ardından siyasi partiler, dernekler, meslek odaları ve gaziler de Ata’nın anıtına çelenk bıraktılar.

Çelenk sunumunun ardından, Ulu Önder Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu saat 9’u 5 geçe çalan siren sesiyle 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşunun ardından da İstiklal Marşı’nın okunmasıyla tören son buldu.


Törene; İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcı Vekili Cengiz Cem Karakaşlı, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Ataşehir İlçe Emniyet Müdürü Mesut Aslan, Ataşehir Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili Sevgi Uluğ, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Birim Müdürlerinin yanı sıra siyasi parti ilçe yöneticileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve Gazilerle birlikte çok sayıda vatandaş katıldı. Törene gelerek Ata’yı anan vatandaşlar, Atatürk anıtına karanfiller bıraktılar.


Ardından Zübeyde Hanım Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü’nde hazırlanan 10 Kasım Anma Töreni’ne katılan; Kaymakam İsmail Hakkı Ertaş, Kıdemli İkmal Albay Metin Durmuş ve Belediye Başkan Battal İlgezdi ile vatandaşlar, Ataşehir Anadolu Lisesi öğrencilerinin sunduğu koro ve drama gösterilerini izlediler. 

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109