Türkiye 15 gün daha kavrulacak

Türkiye 15 gün daha kavrulacak

Türkiye 15 gün daha kavrulacak
Türkiye'yi 20 gündür etkileyen aşırı sıcaklar 15 gün daha devam edecek. Ağustos'un 20'sinden sonra sıcaklıklarda bir kademe düşüş bekleniyor ve yağışlar da daha sık görülebilir.


Türkiye'de bugünlerde en nemli yerler İstanbul, Marmara, Karadeniz Bölgesi ile Antalya. Hava aşırı nemliyken, vücudun terleme mekanizması çalışmadığından buralarda yaşayanlar sıcak hava dalgasından daha olumsuz etkileniyor, fazla hareket etmemek ve sık duş almakta fayda var.

Bu yüksek sıcaklıklarda önümüzdeki günlerde de 2-3 derecelik düşüş haricinde değişiklik yok. Ankara ve Anadolu genelinde sıcaklık 36-41 derece arasında ama buralarda nem oranı düşük, terlediğiniz zaman ter vücudunuzdan atılabiliyor. Buralardaki olumsuzluk ise kuru sıcak; asfalt sıcaklığı öğle saatlerinde 50-55 dereceye kadar çıkıyor.

İstanbul'da sıcaklık 30-32 derece ama nem yüzde 70 olduğundan, hissedilen sıcaklık 39 dereceyi buluyor. İstanbulla birlikte Zonguldak, Bartın, Sinop, Samsun boyunca Karadeniz sahillerinde de İstanbul gibi aşırı nemli bir hava var. Buralarda da hissedilen sıcaklık 39 dereceyi buluyor. İstanbul'da yarın da 1-2 ilçede çok kısa yağmur bekleniyor.

Ankara 20 gündür aşırı sıcak, sıcaklık yarın da 38 derece, sonraki günlerde de düşüş yok. İzmir parçalı bulutlu, sıcaklık merkez'de 37, Çeşme'de 39 derece hissediliyor ama rüzgar sert.

Adana'da ise sabah hissedilen sıcaklık 38 derece. Antalya'da yüksek nem bunaltırken, kent merkezinde 29 derece olarak ölçülen deniz suyu sıcaklığı, plajda bile serinlemeye engel oluyor. Antalya'da hissedilen sıcaklık ise 42-44 derece.

Tüm yurdu etkisi altına alan hava sıcaklıkları, Kırklareli'nde de etkisini gösteriyor. Hava sıcaklığının 36 dereceye, nem oranının yüzde 60'a yükseldiği Kırklareli'nde sıcaktan bunalan çocuklar baraj, göl ve süs havuzlarına girerek serinlemeye çalışıyor.

(kaynak: Ntvmsnbc)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109