TRT kameramanları Universiade 2011 Erzurum Kış Oyunlarını izleyen seyircileri bunaltı

TRT kameramanları Universiade 2011 Erzurum Kış Oyunlarını izleyen seyircileri bunaltı

TRT kameramanları Universiade 2011 Erzurum Kış Oyunlarını izleyen seyircileri bunaltı
Muhteşem bir açılış gösterisiyle start veren Universiade 2011 Erzurum Kış Oyunlarını canlı yayınlayan TRT haber televizyonu, ekran başında heyecanla bekleyen milyonlarca seyirciyi hayal kırıklığına uğrattı.

Yönetmenin kamera bakışlarını ortalama her 3 saniyede bir değiştirmesiyle baş döndüren bir yayın sunması izleyenleri bunalttı.

Gerek kamera yönetmenin sürekli kamera değiştirmesi, gerekse kameramanların, gösteri yapan Anadolu ateşi gurubunu bazı açılarda ekrana çok uzak görüntü, bazı açılarda ise neredeyse oyuncuların içine girecek kadar yakın çekimler yapmaları nedeniyle tam manasıyla iyi sunamaması, şahane geçen gösterileri milyonlara izleyiciye aktaran TRT için hayal kırıklığı oldu.

İşte TRTnin hayal kırıklığı yaşatan yayınından bazı eksikler:

1 ) Gösteride tepe kamerasının tüm stad zeminine yayılan Anadolu Ateşi gurubunun gösterisini bütünüyle gösterememesi.
2)  Tepe kamerası çekimlerinde pire kadar ve neredeyse hiçbir oyun hareketlerinin görünemediği bir açıdan sunum yapıp izleyenlere o muhteşem gösteriyi izletememesi
3) Yakın çekim yapan kameraların bir çoğunda oyunu göstermek yerine oyuncuların nerdeyse vesikalık çekilecek kadar yakına girilmesi.
4) En çok yapılan ve en çok rahatsız eden de yönetmenin devamlı suretle neredeyse her 3 saniyede bir kamera değiştirip sanki aceleleri varmış bir gibi gösteriyi tam manasıyla izletmemesi ve seyircilerin başını döndürmesi.

TRT yayıncılarının bu konuda çalışmamış olduklarını görüyor ve bu muhteşem açılışa gölge etmelerini hayret verici bir olay olarak akıllara kazıyoruz.
Trt çalışanlarını bu konuda daha dikkatli olmaları için eleştiriyor ve başarılı bir yayın hayatı diliyoruz.

işte TRTnin hayal kırıklığı yaşatan Universiade 2011 Erzurum Kış Oyunları videosu



Universiade 2011 Erzurum Kış Oyunları Açılışında sunulan gösteride neler yapıldı :

işte TRTnin hayal kırıklığı yaşatan Universiade 2011 Erzurum Kış Oyunları videosu

Dünya Üniversiteler Kış Oyunları, Erzurum’da düzenlenen muhteşem bir törenle başlatıldı.

İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende daha sonra katılımcı ülkelerin sporcuları alfabetik sıraya göre geçiş yaptılar. Stadyumdan ilk geçişi Almanya yaptı. 58 ülkeden yaklaşık 3 bin sporcu sırayla tribünleri selamladı. Törende en son Yunanistan ve Türkiye milli takımları geçiş yaptı. Türk milli takımlarının geçişi sırasında tribünler ayağa kalkarak alkışlarla sporculara destek verdi. Türk bayrağını kayaklı koşuda mücadele edecek milli sporcumuz Sabahattin Oglago taşıdı.
Azerbaycan'ın ve Yunanistan'ın geçit töreni sırasında tribünlerden alkışlar yükseldi. Üç kıtada, 16 farklı ülkede yapılan Üniversiteler Kış Oyunları'nın 25'incisine en büyük katılım 273 sporcuyla Rusya'dan olurken en düşük katılım bir sporcuyla Nepal oldu. Tören geçişi sırasında 2013'teki Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'na ev sahipliği yapacak Slovenyalı sporcular 'Maribor 2013' yazılı pankartla geçiş yaptı. Yunanistanlı sporcuların tören geçişi sırasında Türk ve yunan bayraklarını taşıdığı açılışta Türk Milli Takımı'nın geçişi sırasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Başbakan Recep Tayip Erdoğan, FISU başkanı George E. Killian, sporcuları ayakta alkışladı. Tribünlerin 'kırmızı - beyaz ve Türkiye sizinle gurur duyuyor' diyerek tempo tuttuğu geçit sırasında bazı ülke sporcuları Türk Milli Takımı sporcularının fotoğrafını çekmeye çalışması dikkat çekti.


ERZURUM ARTIK DÜNYANIN ÖNDE GELEN KIŞ SPORLARI MERKEZİ

"ERZURUM ARTIK DÜNYANIN ÖNDE GELEN KIŞ SPORLARI MERKEZİ"

Törende daha sonra konuşan Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, 5 kıtadan ve farklı ülkelerden Erzurum'a gelen misafirlere hoş geldiniz dileklerini ileterek, "25 Universiade kış oyunlarına hoş geldiniz. Erzurum'da bir başarı öyküsüne tanık oluyoruz. Beş kıtadan gençlerin bulunduğu büyük bir bayram coşkusunu yaşıyoruz. Mutluluğumuza ortak olan herkese şükran sunuyorum. Yarışların fair play anlayışında geçeceğine inanıyorum. Geçtiğimiz dönemde pek çok uluslararası oyunlara ev sahipliğini başarılı yaptık. Erzurum'da bu başarıyı daha da yukarı çekeceğiz. Bu nedenle Türkiye'ye güvenen ve destek olan FISU Başkanı Killian'a şükranlarımızı sunuyorum. Türkiye her alanda olduğu gibi burada bütün dinamikleriyle hareket etmiş ve kendisine olan güveni boşa çıkarmadı. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız oyunlara büyük destek verdi. Erzurum dünyada büyük bir kış sporları merkezlerinden biridir. Türkiye'nin kış sporlarındaki en büyük organizasyon olan kış oyunları, kış sporları adına bir milattır. Bu doğrultuda atılan kış oyunlarının başarılı geçeceğine inanıyor ve burada bulunan herkese teşekkür ediyor tüm sporculara başarı diliyorum" diye konuştu.

KIŞ OLİMPİYATLARININ TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

"KIŞ OLİMPİYATLARININ TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Başbakan Erdoğan ise, Dünya Üniversiteler Kış Oyunlarına dünyanın 5 kıtasından 50 ülkeden 3 binin üzerinde sporcunun katıldığını ifade ederek, "Şu anda misafirimiz demiyorum ev sahibimiz olan 3 bini aşkın sporcu kardeşlerim dadaşlar diyarı Erzurum'a hoş geldiniz. Bu arada tüm sevgili dadaş kardeşlerimizin tüm izleyenleri bu anlamlı buluşmada 25. dünya Üniversiteler kış oyunlarında en kalbi duygularla selamlıyorum. Erzurum faklı bir kent. Erzurum'da şu kalacağınız kısa sürece içerisinde doya doya dolaşmanızı Erzurum'u tanımanızı dilerim. Ve bu oyunların 5 yıldızı var bu beş yıldız beş kıtanın buluştuğu oyunlar manzumesi burada barış. Kardeşlik sevgi coşku ve heyecan var. İnanıyorum ki kış oyunlarıyla kış olimpiyatlarının takipçisi olacağız. Erzurum'a bu yakışır yakışanı da gerçekleştireceğiz. Durmayacağız. Emin adımlarla farlı bir Erzurum için yarınlara yürüyeceğiz. Oyunların Kazasız belasız sona ermesini diliyorum" dedi.

RZURUM KIŞ OLİMPİYATLARINI ÇOK BAŞARILI ORGANİZE ETMEYİ BAŞARACAKTIR

"ERZURUM KIŞ OLİMPİYATLARINI ÇOK BAŞARILI ORGANİZE ETMEYİ BAŞARACAKTIR"

TBMM Başkanı Şahin de, "Ülkemizin uluslar arası düzeyde üstlendiği çok önemli bir spor organizasyonunu gerçekleştiriyoruz. Bu organizasyonun alınmasından ve bu hale getirilmesinde devletimin hükümetimizin spor teşkilatının büyük katkıları oldu ama en büyük pay siz Erzurumlulara aittir. Bunun en yakın tanıklarından biri benim. Bunu Avusturya İnnsburg'da ve İtalya Torino'da yaşadım. Erzurumluların bu oyunları buraya kazandırmak için kenetlendiklerini orada gördüm çünkü bende oradaydım. Şu anda duyduğunuz
heyecanı duyuyor ve kendimi sizlerden biri görüyorum. İnanıyorum ki bu oyunlarla Erzurum bölgesinin ve dünyanın artık kış sporları merkezi haline gelmiştir. Çok yakın bir gelecekte Erzurum kış olimpiyatlarını çok başarılı organize etmeyi başaracaktır. Tüm sporculara başarılar diliyorum" dedi. FISU Başkanı George E.Killian ise Erzurum'da olmaktan dolayı mutluluk duyduklarını söyledi.

BÖYLE BİR ORGANİZASYONUN ANADOLU'NUN KAPISI ERZURUM'DA GERÇEKLEŞMESİ BİZİ MUTLU EDİYOR

"BÖYLE BİR ORGANİZASYONUN ANADOLU'NUN KAPISI ERZURUM'DA GERÇEKLEŞMESİ BİZİ MUTLU EDİYOR"

Cumhurbaşkanı Gül, oyunları başlatmadan önce yaptığı konuşmada, "Değerli konuklar gençler ve sporcular, sevgili Erzurumlular bugün çok büyük bir spor organizasyonun Erzurum'da gerçekleşiyor olmasından büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bu tip büyük organizasyonlar genellikle İstanbul'da, Ankara'da olurdu. Şimdi böyle bir organizasyonun Anadolu'nun kapısı Erzurum'da gerçekleşmesi bizi mutlu ediyor. Herkese teşekkür ediyorum. FISU bu organizasyonu Türkiye'ye güvenerek burada yaptıkları için teşekkür ediyorum.
Spor barış centilmenlik demektir. Dünyanın dört bir yanından gelen sporcuların centilmence yarışacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

MEŞALEYİ ŞAMPİYONLAR YAKTI

Konuşmaların ardından sporcular tarafından taşınan Dünya Üniversite Sporları Federasyonu Bayrağı marş eşliğinde göndere çekildi.
Törende daha sonra, sporcu andını milli kayakçımız Tuğba Daşdemir, hakem andını ise uluslararası alanda ülkemizi başarıyla temsil eden buz hokeyi hakemimiz Ece Esen okudu.
Universiade Erzurum-2011 meşalesi ise Dünya Supersport Şampiyonu motosikletçi Kenan Sofuoğlu, 84 kiloda dünya şampiyonu grekoromen stil güreşçi Selçuk Çebi, dünya şampiyonasında sayı kraliçesi unvanını elde eden voleybolcu Neslihan Darnel ve 2008 Pekin Paralimpik Olimpiyatı'nda şampiyon olan bedensel engelli okçu Gizem Girişmen taşıdı. Stadyumun dört bir yanına konulan meşaleler, sporcular tarafından yakıldı.
Törende daha sonra kültürel programa geçildi.

MEŞALEYİ ŞAMPİYONLAR YAKTI
 
SOĞUKTA ISITAN GÖSTERİ

Hava sıcaklığının sıfırın altında 10 dereceyi bulduğu gecede ilk olarak çift başlı kartal havada uçuruldu. Yaklaşık 25 bin kişinin tribünleri doldurduğu gecede, 700'ü gönüllü olmak üzere bin 150 kişiden oluşan Anadolu Ateşi Dans Topluluğu'nun gösterisi Erzurumlu sanatçılar tarafından seslendirilen türkülerle başladı. Karadeniz ve Kafkas yöresi dans gösterilerinin sahnelendiği gecede, Erzurum Atlı Spor ve Cirit Kulübü sporcuları atlarıyla bir gösteri yaptı.
Sporcular attıkları ciritle 7 kapılı Erzurum'u temsil eden dev meşaleyi yakarken, Mevlevilerin sema gösterisi sırasında çelik halatla havada dolaşan bir semazen, vatandaşlardan büyük alkış aldı. Işıkla kar figürlerinin zemine yansıtıldığı gecede, sahne alan Erzurum kadın ve erkek bar ekibi büyük alkış aldı. Sık sık 'Erzurum' sloganlarının atıldığı gösteri sonrası Anadolu Ateşi Dans Topluluğu Görsel Yönetmeni Mustafa Erdoğan, Cumhurbaşkanı Gül, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Başbakan Erdoğan ve FISU Başkanı George E. Killian tarafından tebrik edildi. Havai fişek gösterisinin yapıldığı gecede ünlü şarkıcı Kenan Doğulu, seslendirdiği parçalarla stadyumu dolduran 25 bin kişiye unutulmaz bir gece yaşattı.
Zaman zaman alkışlara gösterilere eşlik eden Cumhurbaşkanı Gül, açılış töreni sonrası Cumhurbaşkanlığı uçağıyla Ankara'ya dönmek üzere Erzurum'dan ayrıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER