Trafik Sigortasında Yeni Dönem

Anadolu Sigorta, trafik sigortasında primlerin artmasına neden olan konularda getirilen yasal düzenlemeler sonucu yaşanan iyileşmeyi, sigortalıları ile paylaşıyor.

Trafik Sigortasında Yeni Dönem
Trafik Sigortasında Yeni Dönem
Anadolu Sigorta, trafik sigortasında primlerin artmasına neden olan konularda getirilen yasal düzenlemeler sonucu yaşanan iyileşmeyi, sigortalıları ile paylaşıyor. Yapılan mevzuat değişiklikleri ve Hazine Müsteşarlığı’nın aldığı önlemler, Ağustos ayından itibaren, trafikte Anadolu Sigortalılara indirim olarak yansıyacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Anadolu Sigorta Genel Müdürü Musa Ülken, trafik sigortasında geçtiğimiz dönemde yaşanan sorunlar ve oluşan zararlar nedeniyle primlerin yükseldiğini hatırlattı.

Hazine Müsteşarlığı ile birlikte yapılan çalışmalarda sektör olarak duruma çözüm aradıklarını söyleyen Ülken, Müsteşarlığın aldığı yerinde önlemler ve gayretli çalışmalar sonucunda, sigortalıların fiyat artışlarından en az etkilenmesi için yapılması gerekenleri hızla belirlediklerini vurguladı. Musa Ülken, bugün bulunduğumuz noktada trafik branşında primleri aşağıya doğru çekmenin zamanının artık geldiğini söyledi.

Amacımız Sigortalılarımızın Menfaatlerini Her Ortamda Korumak
Sigortalıların menfaatlerini korumayı temel görevleri olarak kabul ettiklerini vurgulayan Musa Ülken sözlerini şu şekilde sürdürdü:
“Trafik sigortasında, özellikle “Torba Yasa” ile yapılan mevzuat değişikliklerinin, maliyetleri olumlu yönde etkileyeceğini öngörüyoruz. Yapılan yasal düzenlemelerin, sektörün yoğun tazminat yükünü hafifletmesini ve şirketimizin de bu branştaki maliyetlerini düşürmesini bekliyoruz.
Şirketimiz, her zaman olduğu gibi bugün de primlere, indirim veya artırım anlamında etki edecek tüm parametreleri dikkatle inceleyerek sigortalılarına en doğru ve adil primleri sunmak amacındadır. Anadolu Sigorta olarak son dönemde trafik branşında yaşanacağını umduğumuz iyileşmeleri de sigortalımızla peşinen paylaşmaya başlayacağız. Ağustos ayıyla beraber şirketimizden trafik poliçesi satın alan sigortalılarımız bu farkı net olarak görecektir.”

Hazine Müsteşarlığı Çözüme Önemli Katkı Sağladı
Trafik sigortasında alınan tedbirlerin olumlu etkilerinin, ilerleyen dönemlerde de süreceği inancında olduğunu söyleyen Musa Ülken, Hazine Müsteşarlığı’nın süreç boyunca sürdürdüğü yapıcı tavır ve ısrarlı gayretler sayesinde bugün, Anadolu Sigorta olarak, trafik branşında önlerini daha net görüp hesaplarını daha iyi yapabildiklerini vurgulayarak sözlerini tamamladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109