Trafik mağdurları bayram ölümlerini hatırlattı

Trafik mağdurları bayram ölümlerini hatırlattı

Trafik mağdurları bayram ölümlerini hatırlattı
Trafik mağdurları bayram ölümlerini hatırlattı
 
Dünya Sağlık Örgütü’nün desteği ve Birleşmiş Milletler’in kararı ve ile her yıl 21 Kasım’da anılan trafik mağdurları, bu yıl 9 günlük Kurban bayramı’nda ortaya çıkan kara tabloyla birlikte açıklama yaptı. Yakınlarını kazalarda kaybeden ya da sakat kalan vatandaşlar Kadıköy Bağdat Caddesi üzerinde bir araya gelerek, cezaların caydırıcı olmadığını ve kazaların kader denilerek insanların ölümünün basitleştirildiğini savundu.
 
1993’ten beri her yıl Kasım ayının 3. Pazar günü anılmasına karar verilen Trafik Mağdurları bu yıl 9 günlük tatilin son gününde bir araya geldi. Suat Ayöz Trafik Mağdurlar Derneği’nin girişimleriyle Bağdat Caddesi Şaşkınbakkal ışıklarda bir araya gelen Türk trafik mağdurları, ülkemizde alınan önlemlerin yetersizliğinin yanı sıra ölümlü kazalardaki cezaların caydırıcı olmamasından şikayet etti. 21 Kasım Trafik mağdurlarını Anma Günü için bir araya gelenler arasında, Şubat 2008’de bir sürücünün çarparak ölümüne sebep olduğu moda tasarımcısı Sinem Reyhan Yalçın’ın anne ve babası ile 2006’da bir sürücünün çarparak ölüme terk ettiği uzak yol kaptanı Suat Ayöz’ün ablası katıldı. Sinem’in 24 yaşında hayatını kaybetmesinin ardından kazaya sebep olan sürücünün çok kısa süre cezaevinde yattığını söyleyen babası Sinan Yalçın, adalet aramak için gittikleri her mahkemenin kendi aleyhlerinde sonuçlandığını ve hakaret etmekten karşı dava açıldığını vurguladı. Sinan Yalçın, “Türkiye’de trafik kazaları da her ihmal sonucu ölüm gibi kader denilerek geçiştiriliyor. Sinem geleceğe umutla bakarken sorumsuz bir sürücünün kurbanı oldu, sürücünün yargılanması için mücadele ederken bize hakaret davası açıldı ve tüm yetkililer sesimizi duymamakta ısrar ediyor” dedi.
 
Trafik Mağdurları Derneği Başkanı Yeşim Ayöz ise
uzak yol kaptanı kardeşi Suat Ayöz’ü 2006’da ezdikten sonra ölüme terk eden ve ertesi gün yakalanan sürücünün de sadece 11 ay gün hapiste kaldığını söyledi. Ayöz,” Kurban Bayramı’nda yaklaşık 130 can trafik kazalarına kurban gitti. Oysa trafikte yaşanan kaza değil çarpışmadır, kaza denilerek kadere boyun eğmemiz amaçlanıyor. Senede 10 bin kişiyi trafiğe kurban veriyoruz. Mecliste bekleyen Trafik Yasası’nın bir an önce çıkmasını ve trafik cezalarının arttırılmasını istiyoruz. Yurt dışında çarpıp kaçma ikinci dereceden cinayete teşebbüs sayılırken ülkemizde ise hakimin takdirine bırakılıyor. Cezaların arttırılması daha güvenli yollar anlamına geliyor” dedi. Ayöz açıklamasına, son 3 günde meydana gelen trafik kazalarının haberlerini üzerine yapıştırarak devam etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109