Tiyatro sanatçısı Başer vefat etti

Devlet Tiyatroları sanatçısı Adnan Başer vefat etti. Başer için Büyük Tiyatro'da tören düzenlendi. Devlet Tiyatrosu sanatçısı Adnan Başer (91), Ankara'da vefat etti

Tiyatro sanatçısı Başer vefat etti

Başer için Büyük Tiyatro'da düzenlenen törene, sanatçının ailesi, yakınları ve sanatçı arkadaşları katıldı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından bir konuşma yapan Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin, Başer'in kaybından büyük üzüntü duyduğunu söyledi.

Başer'in ''sanatçının emeklisi olmaz'' sözünü kanıtlarcasına, yaş haddinden emekli olduktan sonra 20 yıl daha görev yaptığını anlatan Bilgin, ''Başer, birçok oyunda rol almış ve 20 yıl daha bizlerle, seyircilerimizle sahnede olmuştur. Adnan Başer, onu tanıyan herkesin hafızasında güzel anılar bırakmıştır. Tiyatromuzun Adnan babasına Allah'tan rahmet, yakınları başta olmak üzere tüm sevenlerine sabır ve baş sağlığı diliyorum'' dedi.

Başer'in cenazesi, Karşıyaka Camisi'nde kılınacak ikindi namazını takiben Karşıyaka Mezarlığı'na defnedilecek.

-Adnan Başer-

1921 yılında İstanbul'da doğan sanatçı, 1 Mart 1955'de korist olarak Devlet Tiyatroları ailesine katıldı. 1967 yılında dram bölümü sanatkarı olan Başer, 18 Mart 1986'da yaş haddinden emekli oldu.

Sanatçının görev aldığı oyunlardan bazıları şunlar:

''Tanrılar ve İnsanlar (Gılgameş), Othello, Genç Osman, Kral Lear, Hürrem Sultan, Kral Oidipus, Don Juan, My Fair Lady, Deli İbrahim, Damdaki Kemancı (Anatevka), IV:Murat, Mançalı Don Kişot, Romeo ve Juliet, Bağdat Hatun, Yunus Emre, Türkmen Düğünü, Meraki, Sarıpınar 1914, Osmancık, Hırçın Kız, Vatan Diye Diye, Savaş Baba, Kanlı Düğün, Utanç Dünyası, Murtaza, Kurtuluştan Kuruluşa.''

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109