THY Çin'de göğsümüzü kabartıyor

THY Çin'de göğsümüzü kabartıyor

THY Çin'de göğsümüzü kabartıyor
THY Çin'de yapmış olduğu başarılı işlerle ülke tanıtımımıza da büyük katkı sağlıyor.

THY son günlerde Barcelona’ya sponsor olarak büyük bir başarıya imza attı. THY’nın diğer ülkelerde yapmış olduğu başarılı işleri basında yer alırken Çin’de yaptıkları pek yer almıyor, oysa THY Çin’de tüm Türkiye’nin göğsünü kabartacak başarılı işler çıkarıyor.

THY Çin’e uçuşunun 10.yıl dönümü nedeniyle Shanghay’da bir gece düzenledi, THY acentelarının, basın mensuplarının ve özel davetlilerin katıldığı gecede THY’nın başarılarını yakından görme fırsatı buldum. THY Shanghay Genel Müdürü Gayret Yüksel Bey’in ev sahipliği yaptığı geceye, başta Sayın Büyükelçimiz Murat Salim Esenli, Kültür Başmüşavirimiz Sayın İlknur Yiğit, Ticaret Başmüşavirimiz Sayın Ender Öncü, Shanghay Ticaret Ateşemiz Serdar Afşar, Konsolosluk yetkililerimiz, Shanghay Belediyesi Turizm bölümü yetkilileri ve seçkin davetliler yer aldı.

THY Çin’de sıkı çalışıyor

THY önceleri, Pekin aktarmalı Shanghay’a uçuyordu, 1 Temmuz 2009 itibarıyla bu değişti ve THY Shanghay’a direk seferlere başladı. THY Shanghay Genel Müdürü Gayret Bey ile bu konu üzerine konuşurken, uçakların doluluk oranlarını da sordum. Kendisi Shanghay’a haftada 5 sefer yaptıklarını ve uçakların doluluk oranını %75 olduğunu söyledi ve ekledi THY’nın Shanghay seferleri Expo başlamadan haftada 7 güne çıkarmayı hedefliyoruz dedi. Altı ay kadar kısa bir sürede böyle büyük bir başarı karşısında başta Gayret Yüksel Beyi ve ekibini çok tebrik ediyorum.

THY Çin’de yapmış olduğu reklamlarla da ülkemizi daha fazla kişiye tanıtmada büyük rol oynuyor. Ülkenin en büyük turizm dergilerinde ve gazetelerinde yapmış oldukları tanıtımlar ve reklamlar bir kenara, Shanghay otobüslerinde, taksilerinde, Shanghay’ın en büyük caddesi nanjing caddesinde dahi THY ve Türkiye’yi tanıtan reklamlar bulunuyor. THY Shanghay Genel Müdürü Gayret Yüksel Bey’den, 19 şehirde çalışma yaptıklarını ve kablolu TV lerde de reklamları bulunduğunu öğrendim. Shanghay Expo için şimdiden çalışmalara başlayan THY ekibi, Expo sırasında Shanghay uluslararası hava alanının iç ve dış bilbordlarında THY reklamlarının yer almasına çalışıyor.

THY 10. yıl gecesi Shanghay

THY’nın 10.yıl gecesi, Shanghay’ın en iyi otellerinden Radisson Hotel’de kutlandı. İçeri girerken herkese üzerinde oturma yerlerinin olduğu bodin kart verildi. Bu bodin kart kokteylden sonra, salona girerken bir kısmı alındı ve gecenin ilerleyen saatlerinde çeşitli çekilişlere sahne oldu. THY Shanghay Genel Müdürü Gayret Yüksel Bey teşekkür konuşmasını Çince yapması, konuşmasını Çinceye çevirmek için yer alan tercümanı da şaşırttı, tercüman ise Gayret Beyin konuşmasını ingilizceye çevirdi. Gayret Bey’den sonra Büyükelçimiz Sayın Murat Salim Esenli bir konuşma yaptı.

Kum sanatı geceye damgasını vurdu

Işıklı pano üzerine kum ile çizdiği çizgilerle, harikalar yaratan Çinli sanatçı, geceye damgasını vurdu. Çin ile Türkiye arasındaki tarihi ipek yolunu betimleyerek bizleri önce İstanbula götüren, daha sonra tekrar Shanghay getiren sanatçı salondakilerden büyük alkış aldı. Gecede yılın en başarılı acenteları ödüllerini alırken, şanslı davetlilerde çeşitli ödüller aldılar, çok şanslı olanı ise Shanghay-İstanbul gidiş dönüş uçak bileti aldı. Son olarak THY çalışanları ve Büyükelçimizle beraber THY’nın 10. doğum günü pastasını kestiler.

Çin Günlüğü olarak bizde THY’na nice nice başarılı yıllar diliyoruz.

milliyet

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER