THK Üniversitesi'nin yeri hazır

THK Üniversitesi'nin yeri hazır

THK Üniversitesi'nin yeri hazır
TBMM'de kabul edilen kanunla yeni kurulan Türk Hava Kurumu Üniversitesi için İzmir'in Selçuk ilçesinde yer tahsisi yapıldı.
Selçuk Belediye Başkanı Vefa Ülgür başkanlığında yapılan belediye meclisinin Mart ayı toplantısı ikinci oturumunda, Türk Hava Kurumu Üniversitesinden gelen bina tahsis talebi ele alındı.

Ülgür, yeni kurulan üniversitenin, Ankara, İzmir Selçuk ve Menemen ile Muğla Fethiye'de yapılanmayı ve öğrenime geçmeyi planladığını belirterek, kuracakları olumlu ilişkiler çerçevesinde üniversitenin İzmir'de kurmayı düşündüğü yerleşkenin Selçuk'a kazandırılabileceğini söyledi.

Üniversitenin, Selçuk'ta ilk etapta bir Fakülte ve meslek yüksekokulu açarak eğitim hizmetine başlamayı palanladığını dile getiren Ülgür, şunları kaydetti:


''Arsayı belediye olarak biz vereceğiz, binayı kendileri yapacaklar. Bunun dışında Türk Hava Kurumu ilçemizde yeni bir hava alanı açmayı da planlıyor. Onarım ve bakım için gelecek uçaklar bu havaalanından inip kalkacaklar ve havaalanı ihracat ve turizm amaçlı da kullanılacak.''

Mecliste üniversitenin yer talebine ilişkin yapılan görüşmelerin ardından belediyeye ait Prof. Dr. Türkan Saylan Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Merkezi binasını, 25 yıllığına Türk Hava Kurumu Üniversitesi'ne tahsis edildi.

Ülgür, üniversiteye yer tahsisi kararının kabul edilmesinin ardından yaptığı konuşmada, bundan sonraki aşamada, üniversite ve belediyesi arasında yapılacak protokolle binanın kullanım hakkı devir işleminin yapılacağını ve binanın boşaltılarak Haziran ayında üniversiteye teslim edileceğini bildirdi.

TÜRK HAVA KURUMU ADRES VE TELEFONLARI İÇİN TIKLA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER