’Tek teker imam’ın Ünü sınırları aştı Fransız kanalına belgesel oldu

GİYİM ve yaşam tarzı ile dikkatleri çeken, motosikletiyle yaptığı hareketler nedeniyle ’Tek teker imam’ lakabıyla tanınan imam Tarık Balkı’nın ünü ülke sınırlarını aştı. Fransa’nın ’Canal +’ televizyonu ekibi, Balkı’nın görev yaptığı Muğla’nın Bodrum İlçesi’ne gelerek, genç imamla röportaj yaptı. Üç gün süren çekimlerde imam Trık Balkı, yaptığı gösteri ve yaşamıyla Fransız televizyoncuları şaşırttı.

’Tek teker imam’ın Ünü sınırları aştı Fransız kanalına belgesel oldu

GİYİM ve yaşam tarzı ile dikkatleri çeken, motosikletiyle yaptığı hareketler nedeniyle ’Tek teker imam’ lakabıyla tanınan imam Tarık Balkı’nın ünü ülke sınırlarını aştı. Fransa’nın ’Canal +’ televizyonu ekibi, Balkı’nın görev yaptığı Muğla’nın Bodrum İlçesi’ne gelerek, genç imamla röportaj yaptı. Üç gün süren çekimlerde imam Trık Balkı, yaptığı gösteri ve yaşamıyla Fransız televizyoncuları şaşırttı.
Ünü sınırları aştı Fransız kanalına belgesel oldu
Muğla’nın Dalaman İlçesi Kapıkargın Köyü’nde görev yaptığı sırada, motosikletleri ve yaşam tarzı nedeniyle köylülerle arası açılan ve baskılara maruz kaldığını söyleyerek istifa eden imam Balkı, geçen ağustos ayında Bodrum’un g Beldesi Gökçebel mahallesi Yemiş Camisi’nde göreve başladı. Kullandığı, 40 bin lira değerindeki son model, 1000 cc.’lik, 130 beygir gücündeki Kawasaki marka motosikleti ile 200 kilometre hızla giderken yaptığı inanılmaz gösterilerle görenleri şaşkına çeviren ’Tek teker imam’ Tarık Balkı, kısa sürede Bodrumluların sevgisini kazandı.

İmam Tarık Balkı’nın ünü yurtdışına taştı ve Fransa’nın ’Canal +’ (Canal Plus) televizyon ekibi de ’Yeni Kaşifler ve Yaşamları’ belgeselinde, imam Tarık Balkı’nın hayatına yer vermek için Bodrum’a geldi. Rehber Anna Anlaver, Fransızların ünlü sunucusu ve yapımcısı Celine Hue, kameraman Jean Marc Sanchez’in de aralarında bulunduğu ekip, Balkı’nın görev yaptığı Yemiş Camii’nde, yaşadığı evde ve ailesi ile röportajlar yaptı, genç imamı berberde tıraş olurken ve motosikletinde gösteri yaparken görüntüledi.

BERBER MASAJINA HAYRAN KALDI

Bodrum çarşı merkezindeki Özgün Erkek Kuaförü’nde berber Özer Sarı’nın imam Tarık Balkı’yı sakal tıraşı yapmasını görüntüleyen Fransız ekibin kadın yönetmeni Celine Hue, berber koltuğuna oturarak masaj istedi.

Celine Hue, yaklaşık 10 dakika süren masajın ardından inanılmaz şekilde rahatladığını belirterek, "İlk kez bir Türk berberinde koltuğa oturup masaj yaptırıyorum. Gerçekten bu masaj 16 günlük yorgunluğu üzerimden atmamı sağladı" dedi.

TEK TEKER GÖSTERİSİNİ YAPTI FRANSIZLARI ŞOKE ETTİ

İmam Tarık Balkı, Bodrum- Milas karayolunda 200 kilometre hız ile giderken motosikletiyle yaptığı tek teker hareketiyle Fransız ekibini şaşkına çevirdi. Ön tekerleğini kaldırıp, tek teker üstünde yaklaşık 300 metre kadar giden Balkı, motosiklet kullanımındaki ustalığını ve rahatlığını gösterdi.

TÜRKLÜĞÜN VE MÜSLÜMANLARIN AYDINLIK YÜZÜ

Tarık Balkı, bir din görevlisi olarak yaptıklarının insanlara çok farklı geldiğini söyledi. Aslında farklı bir şey yapmadığını, sadece imamlar arasında bu tür yaşam tarzını seçen ilk kişi olmasından dolayı dikkat çektiğini anlatan balkı, şunları söyledi: "Güzel bir şey yaptığımı ve birçok insana örnek olduğumu düşünüyorum. Bu tür çekim tekliflerini kabul etmekteki amacım Avrupa’da Türklerin ve Müslümanların zaman zaman ortaya çıkan korkutan yüz imajını yok etmek. Gerçek olmayan durumları Avrupalı insanın görmesini sağlamak. İnşallah bu yayınlarla Türklüğün ve Müslümanlığın gerçek ve aydınlık yüzünü Avrupalılara daha iyi anlatabilirim. Bana zaman zaman modern imam diyorlar. Modern kelimesini kabul etmiyorum. Bir din görevlisi olarak kimseye zararım dokunmadan diğer insanlar gibi, motosiklet ve doğa tutkumu yaşamak istiyorum. Hepsi bu."

TÜM DİNLERE ÖRNEK BİR ADAM

Yönetmen Celine Hue de hazırladıkları belgeselin amacının ülkelerinde ön plana çıkan özel kişiler aracılığıyla o ülkenin sosyal ve kültürel yönlerini tanıtmak olduğunu söyledi. 52 dakikalık bölüm için Türkiye’de dört kişiyle görüştüklerini, bunlardan birinin de imam Tarık Balkı olduğunu belirten Hue, "Tarık Balkı’nın bütün zorluklara ve baskılara rağmen hayallerinden vazgeçmemesi ve mesleğini sürdürme çabası bizleri hayran bıraktı. Sadece Türkiye’de değil her topluma örnek olabilecek bir kişiliğe sahip olduğu için kendisiyle tanışmak istedik. Balkı, çağdaşlık ve gelenekler arasında durmayı başarabilen cesur ve genç bir adam. Tarık’ı mutlaka desteklemek gerekiyor, çünkü sadece İslam dinine değil tüm dinlere örnek bir adam. Türkiye’de Tarık gibi bir din görevlisi ile karşılaşmak, hele motor kullanışındaki ustalığını, cana yakınlığını görmek bizim için çok büyür bir sürpriz oldu" dedi.

Belgesel Fransa’da Ocak ayında yayınlanacak.   (Milliyet)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109