TEGV’in Sevgi - Erdoğan Gönül Eğitim Parkı Kapılarını Şanlıurfalı Çocuklara Açıyor

TEGV’in Sevgi - Erdoğan Gönül Eğitim Parkı Kapılarını Şanlıurfalı Çocuklara Açıyor

TEGV’in Sevgi - Erdoğan Gönül Eğitim Parkı Kapılarını Şanlıurfalı Çocuklara Açıyor
Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın (TEGV) Şanlıurfa’da kurulan Sevgi-Erdoğan Gönül Eğitim Parkı’nın resmi açılışı Koç Ailesi, Koç Holding ve TEGV üst düzey yöneticilerinin katılımı ile 5 Nisan 2011 tarihinde düzenlenen tören ile gerçekleşti. Müteveffa Sevgi Gönül’ün vasiyeti üzerine Vehbi Koç Vakfı tarafından oluşturulan fon ile kurulan Eğitim Parkı’nda ilköğretim çocuklarının okul içi ve dışı saatlerde çok yönlü bir eğitim desteği almaları ve çağdaş eğitim olanaklarından faydalanmaları amaçlanıyor. Sevgi - Erdoğan Gönül Eğitim Parkı ile TEGV’nin eğitim parklarının sayısı 12’ye ulaştı.


Türkiye’nin eğitim alanında en yaygın sivil toplum kuruluşu olan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın 12. Eğitim Parkı, müteveffa Sevgi Gönül’ün vasiyeti üzerine Vehbi Koç Vakfı tarafından yaratılan fon ile “Sevgi-Erdoğan Gönül Eğitim Parkı” adı ile Şanlıurfa’da kuruldu. Geçtiğimiz yıl Ekim ayında faaliyetlerine başlayan “Sevgi-Erdoğan Gönül Eğitim Parkı”nın resmi açılış töreni 5 Nisan 2011 tarihinde Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi M. Koç, Vehbi Koç Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı  Semahat Arsel, Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Y. Koç’un yanı sıra, Koç Holding üst düzey yöneticileri ile TEGV Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Solakoğlu ve TEGV Genel Müdürü Nurdan Şahin’in katılımı ile gerçekleşti.

Törende bir konuşma yapan Vehbi Koç Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Semahat Arsel, insanlık kültürünün oluşumuna ve gelişimine mekan olmuş önemli merkezlerden biri olan Şanlıurfa’nın kendileri için de özel bir yere sahip olduğunu söyledi. Arsel, Sevgi Hanım’ın çok istemesine rağmen bazı bürokratik engeller nedeniyle sağlığında gerçekleştirilemeyen Sevgi– Erdoğan Gönül Eğitim Parkı’nın açılışını bugün Şanlıurfa’da yapmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Arsel konuşmasına şöyle devam etti: “Sayın Suna Kıraç TEGV’i kurduğunda bizden de ona destek vermemizi istedi. Biz de vakfın misyonuna bütün kalbimizle inanarak elimizden geleni yaptık. Suna Hanım Antalya’daki Eğitim Parkı’nı, ben de Ankara Sincan’daki Eğitim Parkı’nı yaptım. Rahmetli kardeşimiz Sevgi Hanım’ın vasiyetini ise Şanlıurfa’da bu Eğitim Parkı açılışı ile yerine getirmiş olmaktan memnuniyet duyuyorum”.

Açılışta söz alan TEGV Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Solakoğlu ise TEGV’nin kuruluşundan bu yana 1,5 milyon çocuğa verdiği eğitim desteğini on binlerce gönüllüsü ile gerçekleştirdiğini söyledi. Solakoğlu, Şanlıurfalı çocuklarımızın daha güzel bir çocukluk yaşamaları ve yarınlara umutla bakmaları için çok yönlü bir eğitim desteği almalarını ve çağdaş eğitim olanaklarından faydalanmalarını amaçladıklarını ifade etti. Solakoğlu,TEGV'in fikir annesi Suna Kıraç'ın, siyasi bunalımlar ve ekonomik kriz dönemlerinde bu meselelere takılıp kalanlara, "Siyasi bunalımlar aşılabilir, ekonomik kriz çözülebilir ama körpe beyinleri, eğitilmemiş nesilleri yeniden onarmak mümkün değildir" diye seslendiğini aktardı, "Eğitim yalnız devlete bırakılmayacak kadar önemli, yalnız sivil toplum örgütlerine bırakılmayacak kadar dev bir sorundur” görüşünü
dile getirdi.

Şanlıurfalı tüm ilköğretim çağındaki çocuklara açık olan "Sevgi-Erdoğan Gönül Eğitim Parkı”, Şanlıurfa Belediyesi tarafından TEGV’e 30 yıllığına bedelsiz olarak tahsis edilen 7.105 m²’lik arazi üzerine kuruldu.  Park, yılda 3.500 çocuğa ulaşabilecek kapasitesiyle Şanlıurfalı çocukların yaşam becerilerini geliştirecek ve temel eğitimlerine destek verecek eğitim olanakları sağlıyor.

Şanlıurfa’nın Eyyüp Nebi Mahallesi’nde iki katlı olarak inşa edilen Eğitim Parkı, 1.850 m² kapalı alana sahip. Kapalı alan içinde 2 adet Bilişim ve Teknoloji Odası, Drama Atölyesi, Okuma Adası, Düşler Atölyesi, Genç Mucitler Atölyesi, Lego Robot Proje Odası ve 4 adet standart etkinlik odası ile seminer odası, kütüphane, çok amaçlı salon, gönüllü odası ve 2 adet ofis bulunuyor. Açık alanda ise basketbol/voleybol sahası, futbol sahası, çocuk oyun alanı,  bahçe satrancı, mini amfi tiyatro ve yürüyüş yolları yer alıyor.
 

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı hakkında:  
Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, ilköğretim çağındaki çocuklarımızın, daha güzel bir çocukluk yaşamaları ve yarınlara umutla bakmaları için, okul içi ve dışı saatlerde çok yönlü bir eğitim desteği almalarını ve çağdaş eğitim olanaklarından faydalanmalarını amaçlıyor. Türkiye genelinde, 35 yerleşik ilde 12 Eğitim Parkı, 53 Öğrenim Birimi, 20 Ateşböceği (gezici öğrenim birimi) ve 2 İl Temsilciliği ile çocuklarımıza eğitim desteği hizmeti sürdürüyor. Kuruluşundan bu yana 1,5 milyon çocuğumuza verdiği eğitim desteğini on binlerce gönüllüsü ile gerçekleştiriyor. Eğitimde özgün modeli ile ulusal ve uluslararası işbirlikleri bulunan TEGV, 2007 yılında Küresel İlkeler Sözleşmesini imzaladı. TEGV ile ilgili detaylı bilgi için www.tegv.org adresi ziyaret edilebilir.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109