Tatilya'nın yerine yükselen galaksi

Tatilya'nın yerine yükselen galaksi

Tatilya'nın yerine yükselen galaksi
Tatilya'nın yerine yükselen galaksi
2012'de bitecek projeye 220 milyon Euro'luk yatırım!


Eskiden üzerinde eğlence merkezi Tatilya’nın bulunduğu arazide Türkiye’nin ilk galaksi temalı alışveriş merkezi (AVM) yükselecek. İstanbul Beylikdüzü’ndeki proje 220 milyon Euro’luk yatırımla gerçekleştirilecek. İş GYO’ya ait arazinin üst kullanım hakkını 72 yıllığına alan Almanya merkezli AVM yatırım ve yönetim şirketi ECE Group bünyesindeki ECE Türkiye, inşaata ocak ayında başlayacak. Açılışının 2012 sonbaharında yapılması planlanan Marmara Park adlı proje, İş GYO ile ortak geliştiriliyor.

UZAY MÜZESİ OLACAK
Eğlence alanları, galaksi temalı eğlence merkezi, Uzay Parkı ve Uzay Müzesi’ne ev sahipliği yapacak Marmara Park’ın özellikle çocuklar için Güneş ve Ay sistemini, galaksilerin mucizelerini ve uzayın sonsuzluğunu eğlenerek öğrenecekleri bir merkez işlevi olacak. “Lunaryum”, “Solaryum” ve “Galaksi Köprüsü” olarak adlandırılan çeşitli bölümler barındıracak AVM’de, 100 bin metrekare kiralanabilir alan, 250 mağaza, 16 bin metrekare hipermarket, 13 bin metrekare yapı marketi, 11 sinema salonu, kafe ve restoranlar olacak.

‘GELİRİMİZ 12 KAT ARTTI’
Dün düzenlenen basın toplantısına katılan İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, Tatilya arazisi ile birlikte, yanındaki Real hipermarketin binasının da kendilerine ait olduğunu hatırlatarak, “Ayrıca bir market yerine, AVM’den buraya geçiş düşünüldü. İki kısım birleşince, sadece kira geliri olarak yılda minimum 6 milyon dolar elde edeceğiz. Tatilya’dan ise 500 bin dolar kazanıyorduk. Gelirimiz 12 kat arttı” dedi.

GAZETE HABERTURK- HT EKONOMİ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER