Tahrir Meydanı'nda Erdoğan sloganları!

Tahrir Meydanı'nda Erdoğan sloganları!

Tahrir Meydanı'nda Erdoğan sloganları!
Tahrir Meydanı'nda Erdoğan sloganları!

Başbakan Mübarek'e seslendi, dünya basını birinci haber olarak geçti
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Mısır yönetimine "Mısır’ın huzuru, güvenliği, istikrarı adına önce siz adım atın. Halkı tatmin edecek adımlar atın" çağrısı yapması, başkent Kahire’deki Tahrir Meydanı’nda yankı buldu.

Göstericiler, AA muhabirine yaptıkları açıklamalarda, ABD’den ve İngiltere’den de Başbakan Erdoğan’ınki gibi, halkı ön plana çıkaran açıklamalar beklediklerini söylediler.

Muhalif Veft Partisi üyesi olduğunu söyleyen Hüseyin Muhammed Emara, "Erdoğan’ın açıklamasını televizyonda gördük. Bize moral verdi. Başından beri ABD ve İsrail hükümetten yana tavır takınırken, Türkiye hem tarafsız hem de insani durumu ön plana çıkaran ve bizleri düşünen bir açıklama yaptı. Eğer Mısır hükümeti, bizim isteklerimizi dinlerse ülke istikrara kavuşur. Biz şiddeti sevmiyoruz" dedi.

Göstericilerden Kahire Amerikan Üniversitesi öğrencisi Temel Ahmet de "Başbakan Erdoğan’ın açıklaması ve çağrısı, şu ana kadar yabancı liderlerin yaptığı çağrılardan daha farklıydı ve bize göre, insan haklarını ön plana çıkaran bir açıklamaydı. Burada tüm arkadaşlar, Türkiye’nin başından beri takındığı tarafsız ve barışçı tutumu takdir ediyoruz ve alkışlıyoruz" diye konuştu.

Bazı göstericiler Başbakan Erdoğan lehine sloganlar atarak, "İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun bugün Mısır hükümetiyle ilgili açıklamasından sonra Erdoğan’ın açıklaması, hem bizi mutlu etti hem de bir lidere yakışır şekildeydi" dediler.

BİRİNCİ HABER OLDU

Bu arada Başbakan Erdoğan'ın AK Parti Meclis Grubu'nda Hüsnü Mübarek'e seslendiği konuşması başta Ortadoğu kanalları olmak üzere dünya basınında birinci haber oldu.

FINANCIAL TIMES: BÖLGEDEKİ EN GÜÇLÜ MÜDAHALELERDEN BİRİ
İngiliz Financial Times gazetesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'e yaptığı çağrının ''Bölgedeki en güçlü müdahalelerden biri olduğunu'' yazdı.

Gazetenin internet sitesinde Ankara muhabiri Delphine Strauss imzasıyla yer alan haberde, ''Türkiye'nin Başbakanı, Hüsnü Mübarek'i protestocuların değişim taleplerini dinlemeye çağırdı. Bu, şimdiye kadar bölgedeki herhangi bir liderin yaptığı en güçlü müdahalelerden biriydi'' denildi.

Başbakan Erdoğan'ın partisinin grup toplantısında Mısır'la ilgili sözlerine yer veren gazete, ''Ortadoğu'da karışıklık yayılırken, Türkiye kurulu demokrasisi ve göreceli istikrarıyla gurur duyabilir'' yorumunu yaptı.  

Haberde, bazı eleştirmenlerin, ''Türkiye'nin, Lübnan'daki krizde arabuluculuktan çekilmesinin ve Mısır'daki krizde genelde sessiz kalmasının, bölgedeki etkisinin limitlerini ortaya koyduğu'' yorumu yaptığına dikkat çekildi.
habertürk

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER