'Suriye'de 30-35 kilometre derinliğe ineceğiz'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: 18 vatandaşımız, 2 askerimiz, 16 SMO mensubu şehit oldu.

'Suriye'de 30-35 kilometre derinliğe ineceğiz'
 'Suriye'de 30-35 kilometre derinliğe ineceğiz'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: 18 vatandaşımız, 2 askerimiz, 16 SMO mensubu şehit oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fırat'ın doğusuna yönelik düzenlenen askeri harekatla ilgili, "Güvenli bölge haritasına uygun şekilde 30-35 kilometrelik bir derinliğe kadar ineceğiz" dedi. Erdoğan harekatın başladığı günden bu yana 18 sivil vatandaşın, 2 Türk askerinin, 16 Suriye Milli Ordusu mensubunun hayatını kaybettiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi'nde gazete, televizyon ve haber ajanslarının genel yayın yönetmenleriyle bir araya geldiği toplantıda, Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin açıklamalarda bulundu.  

"Az önce Şansölye Merkel ile de biraz uzun süren bir konuşmamız oldu. 'Terör örgütünü NATO'ya aldınız da haberimiz mi yok' dedik" ifadesini kullanan Erdoğan, "Önceliğimiz bu meseleyi bölgede bulunan müttefiklerimizle birlikte gerçekleştirmek, onlarla birlikte bunu çözmekten yana oldu" diye konuştu.
Rasulayn şehir merkezi ve 4 köyün kontrol altına alındığını açıklayan Erdoğan, "Şu ana kadar Şanlıurfa, Mardin, Şırnak ve Gaziantep illerimizdeki yerleşim yerlerine yönelik 652 havan ve roket saldırısı olmuştur" dedi.

Suriye'nin kuzeyinde terör devleti kurulmasına müsaade etmeyeceklerini aktaran cumhurbaşkanı, "Suriye'de niye varız? Rejim teröriste karşı ayakta duramıyor" ifadesini kullandı.

'SURİYE MİLLİ ORDUSU MÜNBİÇ BÖLGESİNDE GÖĞÜS GÖĞÜSE ÇARPIŞIYOR'

Harekatta en büyük desteğin Suriye Kürtlerinden alındığını söyleyen Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

Şu anda Rasulayn şehir merkezi ve 4 köy kontrol altına alınmıştır. Güvenli bölge haritasına uygun şekilde 30-35 kilometrelik bir derinliğe kadar ineceğiz. TSK kara ve hava unsurlarıyla operasyonu başarılı şekilde yürütüyor. Suriye Milli Ordusu da kahramanca bir mücadele ile başarı sergiliyor.
Teröristlerin karşımızda dayanamayacağını biliyoruz. Suriye Milli Ordusu Münbiç bölgesinde de göğüs göğüse çarpışmaktadır. Önemli olan en az kayıpla, en az acıyla bu süreci tamamlamak.
Şu ana kadar Şanlıurfa, Mardin, Şırnak ve Gaziantep illerimizdeki yerleşim yerlerine yönelik 652 havan ve roket saldırısı olmuştur.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109