SUNA KIRAÇ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Koç Holding eski Başkan Vekili Suna Kıraç, son yolculuğuna uğurlandı.

SUNA KIRAÇ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
 SUNA KIRAÇ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Koç Holding eski Başkan Vekili Suna Kıraç, son yolculuğuna uğurlandı.



Cenazeye katılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, duygularını, “Hem iş dünyası açısından büyük iz bırakmış çok kıymetli bir hanımefendi hem de bu ülkenin ve bu şehrimizin özellikle gelişimine katkı sunan, eğitim, kültür, sanat; bütün alanlarda belki de örnek bir fedakarlığı ortaya koyan bir hanımefendi. Saygıyla, minnetle her zaman anacağız” sözleriyle dile getirdi.

Merhum iş insanı Vehbi Koç’un kızı ve Koç Holding eski Başkan Vekili Suna Kıraç, son yolculuğuna uğurlandı. Kıraç için Altunizade'deki Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camii'nde düzenlenen cenaze namazı siyaset, iş, spor ve sanat dünyasından birçok ismi bir araya getirdi. Cenazeye katılan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, cami girişinde basın mensuplarına, “Başımız sağ olsun. Gerçekten hem iş dünyası açısından büyük iz bırakmış çok kıymetli bir hanımefendi hem de bu ülkenin ve bu şehrimizin özellikle gelişimine katkı sunan, eğitim, kültür, sanat; bütün alanlarda belki de örnek bir fedakarlığı ortaya koyan bir hanımefendi. Saygıyla, minnetle her zaman anacağız. Rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun” açıklamasını yaptı.

2000 yılından bu yana ALS hastalığı ile mücadele eden Kıraç dün hayatını kaybetti. Kıraç, Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki Aile Kabristanı'na defnedildi.




Suna Kıraç kimdir, nereli? Hayat hikayesi…

Suna Kıraç, 3 Haziran 1941 yılında doğdu. Vehbi Koç'un kızı ve Koç Holding Yönetim Kurulu başkan vekili olarak tanınan Suna Kıraç 79 yaşında hayatını kaybetti. Suna Kıraç, Forbes Türkiye'nin 2017'de hazırladığı “En Zengin 100 Türk” listesinde 2 milyar dolarlık servetiyle 8. sırada yer alıyordu.

Suna Kıraç Arnavutköy Amerikan Kız Koleji’ni ve ardından da Boğaziçi Üniversitesi Bankacılık ve Finansman bölümünü bitirdi. Suna Kıraç aynı zamanda önemli bir sanat destekçisi olarak tanınıyordu.


SUNA KIRAÇ KİMDİR?

Suna Kıraç, 1999’da, üstün yöneticilik ve liderlik vasıfları ile Koç Holding’e, iş dünyasına ve Türk çocuklarının eğitimine katkılarından dolayı London Business School tarafından “Onur Üyeliği”ne layık görülmüştür. 9 yıldır ALS (Amyotrophic Lateral Sclerosis) adı verilen hastalıkla mücadele eden ve çevresiyle sadece gözleriyle iletişim kurabilen Suna Kıraç, eşi İnan Kıraç’la birlikte kurdukları Pera Müzesi ve 1 Mart 2007’de hizmete sundukları İstanbul Araştırmaları Enstitüsü ile ülkesine hizmet yatırımlarını sürdürmektedir. İstanbul’a dünya çapında bir oditoryum ve kültür merkezi kazandırmak amacıyla çalışmalarını sürdüren Suna Kıraç’ın 2006 yılında yayımlanan,tüm geliri TEGV’na bağışlanan ve editörlüğünü Rıdvan Akar’ın yaptığı Ömrümden Uzun İdeallerim Var adlı kitabı 100.000’in üstünde sattı ve yılın en çok satan kitaplarından biri oldu.



ÖDÜLLERİ

1997 T.C. Bakanlar Kurulu’nun 23 Eylül 1997 tarihli kararı ile Türkiye’de eğitim, sağlık ve sosyal hizmet alanlarında yaptıkları katkılar dolayısıyla 27 Ekim 1997 günü T.C. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından “Devlet Üstün Hizmet Madalyası” ile ödüllendirildi.

2009 İnan Kıraç’la beraber Pera Müzesi ve İstanbul Araştırmaları Enstitüsü katkılarıyla İstanbul Turizm Onur Ödülünü aldı.



Güncelleme Tarihi: 17 Eylül 2020, 11:44

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109