Süleyman Soylu'nun annesi Servet Soylu,defnedildi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun annesi Servet Soylu son yolculuğuna uğurlandı.

Süleyman Soylu'nun annesi Servet Soylu,defnedildi
 Süleyman Soylu'nun annesi Servet Soylu,defnedildi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun annesi Servet Soylu son yolculuğuna uğurlandı.

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun annesi Servet Soylu'nun cenazesi son yolculuğuna uğırlandı. Gaziosmanpaşa Merkez Camii'ne kılınan cenaze namazına Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldı.


Bir süredir kalp sağlığı sorunları nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun annesi Servet Soylu için Gaziosmanpaşa Merkez Camii'nde tören düzenlendi

Öğle namazını müteakiben kılınan cenaze namazına Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve siyaset dünyasından çok sayıda isim katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan namazın ardından Servet Soylu’nun tabutu başında cemaate seslendi.







“BÖYLE BİR EVLAT YETİŞTİRMENİN  BAHTİYARLIĞI İÇİNDE…”

Erdoğan yaptığı konuşmada şunları dile getirdi:

* Öncelikle musallada uğurladığımız Servet annemize rabbim cennetiyle, cemaliyle müşerref kılsın. Servet annemiz bu millete, vatana hizmet eden bir evladı yetiştirmiş olmanın mutluluğu içerisinde. Ben böyle inanıyorum. Servet annemiz de hem böyle bir evlat ve evlatlar yetişmenin bahtiyarlığı içinde hakka yürüyor.

* Zira sevgili peygamberimizin hadisi şerifinde de buyurduğu gibi; ‘İnsanlar ölür ondan sonra hayırlı bir evlat, yaptığı bu dünyadaki hizmetler onun için hep kalıcıdır ve bu hizmetler devam ettiği sürece de onlarla hayırla yad edilirler, anılırlar.’ Şimdi Servet annemiz de hem böyle evlatlar yetiştirmiş olmanın inanıyorum ki bahtiyarlığı içerisinde hakka yürüdü, yürüyor.

BAKAN KOCA KATILMADI

Cenazeye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, eski Başbakan Binali Yıldırım, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kültür ve Turizim Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İstanbul Vali Ali Yerlikaya, AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi gibi isimler katıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın ise cenaze törenine katılmadığı görüldü.

ELEŞTİRİLER GELİNCE ÖZÜR DİLEMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde YÖK Başkanı Yekta Saraç’ın babası Muhammed Emin Saraç’ın cenazesinde oluşan kalabalık görüntülere eleştirileriler gelince Bakan Koca özür dileyerek, ”Ben cenazede sosyal mesafenin ortadan kalkabileceği bir görüntünü olabileceğini ön görmedim. Ön görmem gerekiyor muydu, bu benim kusurum” demişti.

Cenaze namazının ardından Servet Soylu'nun cenazesi Eyüpsultan Mezarlığı’na defnedildi.


Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2021, 16:06

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109