Şov bitmiyor: 2 günde 4 Ferrari!

Şov bitmiyor: 2 günde 4 Ferrari!

Şov bitmiyor: 2 günde 4 Ferrari!
Şov bitmiyor: 2 günde 4 Ferrari!
Autoshow'da şov yeni başlıyor. İki günde 2.8 milyon TL'lik 4 Ferrari satıldı

Tofaş çatısı altında Ferrari ve Maserati markalarının ülkemizde distribütörlüğünü yürüten FerMas, 2010 İstanbul Autoshow Fuarı kapsamında 2 gün içinde 4 adet araç siparişi aldı.

Anahtar teslim satış fiyatı 378 bin eurodan başlayan Ferrari 458 Italia'dan 2 adet, 336 bin eurodan başlayan Ferrari California'dan 2 adet olmak üzere 4 sipariş alan FerMas, fuar kapsamında aldığı mevcut siparişlerin yarısını 2010 yılı içinde teslim etmeyi hedefliyor.

Fuar kapsamında Ferrari standının gözdelerinden biri olan, bu markanın arkadan itişli ve orta-arka motorlu spor otomobil serisinin evrimini simgeleyen Ferrari 458 Italia modeli, yenilikçi V8 motoru ve Pininfarina imzalı göz kamaştıran tasarım özellikleriyle dikkat çekiyor.

Ferrari 458 Italia, hem kompakt boyutlarını hem de aerodinamik yapısını ilk bakışta belli eden bir forma sahip olmasıyla da ön plana çıkıyor. Litre başına 127 HP güç üretimi sunabilen V8 motor, 570 HP güç ve 540 Nm;lik maksimum torkuyla sıra dışı performans verilerine imza atılmasına yardımcı oluyor.

100 KM'YE 4 SANİYENİN ALTINDA ULAŞIYOR
0-100 km/s hızlanmasını 3.4 saniyenin altında tamamlayan, 7 ileri otomatik vitesli ve çift kavramalı F1 tipi şanzımana ve 1380 kg'lik boş ağırlığa sahip Ferrari 458 Italia, 325 km/s'lik son hıza erişebiliyor.

Köklü İtalyan markanın tarihinde yer alan tüm modeller içinde ön-orta konumlu V8 motora sahip ilk model olarak ön plana çıkan Ferrari California da, 4.3 litre hacimli güç ünitesiyle de farkını ortaya koymayı başarıyor.

Litre başına 107 HP güç üreten 460 HP'lik motora sahip Ferrari California, 485 Nm'lik tork değerinin de etkisiyle 0-100 km/s hızlanmasını 4 sn'nin altında tamamlayabiliyor. 7 ileri vitesli şanzıman, F1 araçlarında olduğu gibi direksiyon üzerinde yer alan kumanda pedallarıyla hızlı değişim sağlarken; Ferrari California'nın etkili biçimde 310 km/s'lik maksimum hıza erişmesine de yardımcı oluyor.

10 GÜNDE 2 BİN FİAT FİORİNO SİPARİŞİ
Daha güçlü dizel motor seçeneği ve yenilenen iç mekanı ile tüm kardeşlerinden daha üstün bir yapıya kavuşmasının ardından 10 günde 2 bin adetten fazla satan Fiat Fiorino, fuarda ilgi odağı oldu.

''Füzyon Moru'' ve ''Rio Kırmızısı'' gibi yeni gövde renkleriyle görselliğini daha da pekiştiren Yeni Fiat Fiorino;nun tüm Combi versiyonları artık gövde rengi tamponlarla müşterilerin beğenisine sunuluyor.

19 BİN LİRA BAŞLAYAN FİYATLARLA

Fiat'ın fuara özel yüzde 16'ya varan indirimler sunan kampanyası kapsamında 19 bin 80 liradan başlayan anahtar teslim başlangıç satış fiyatıyla dikkat çeken yeni Fiat Fiorino, Active, Dynamic ve Emotion gibi farklı ve otomobil konforu sunan zengin donanım paketleriyle dikkat çekiyor

Yeni Fiat Fiorino, öncelikli olarak motor yelpazesine eklenen daha güçlü 1.3 litre hacimli ve 95 HP'lik turbo dizel üniteyle farklılığını belli ediyor. Zira daha fazla performans ve daha ideal yakıt ekonomisi sağlayan değişken türbin geometrisine sahip 1.3 litre 95 HP'lik yeni dizel motor, hem 4.3 lt/100 km'lik müthiş yakıt ekonomisi hem de 113 g/km'lik düşük karbondioksit emisyon salınım değeri gibi ekolojik değerler sunabiliyor.

Sadece ''Emotion'' donanım seviyesinde tercih edilebilen 1.3 litre 95 HP'lik yeni dizel motorda Start&Stop sistemi standart olarak sunuluyor. Kokpit renkleri tamamen yenilenirken, gri kombinasyonlu yeni iç mekan koltuk döşemeleri ve gösterge panelinde Yeni Fiat Doblo ile uyumlu nitelikte grafiklere sahip değişiklikler ön plana çıkıyor.

AA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER