Sokakta köpek kakası toplayınca başkanlığın bittiğini anladım!

Sokakta köpek kakası toplayınca başkanlığın bittiğini anladım!

Sokakta köpek kakası toplayınca başkanlığın bittiğini anladım!
Sokakta köpek kakası toplayınca başkanlığın bittiğini anladım!''

ABD eski Başkanı George Bush, uzun bir aradan sonra Chicago’da ortaya çıkarak bir toplantıda konuştu. Bush, konuşmasında başkanlıktan ayrıldıktan sonra Texas’ta yerleştiği mahalledeki, ilk sivil günlerini anlattı.



ABD eski Başkanı George Bush, uzun bir aradan sonra Chicago’da ortaya çıkarak bir toplantıda konuştu. Bush, konuşmasında başkanlıktan ayrıldıktan sonra Texas’ta yerleştiği mahalledeki ilk sivil günlerini anlattı.

Amerikan Finansçılar Birliğinin toplantısında, ‘’Başkanlıktan ayrıldıktan 2 hafta sonra elimde bir plastik torba vardı.’’ sözleri büyük kahkaha ve alkışa neden olan Bush, ‘’Eski günlerde bu iş için bir görevli olurdu. Arkadan bizi takip eder ve Barney’nin kakasını yerden alırdı.’’ diye devam etti.

Bush, 9 Kasım’da raflarda yerini alacak, "Decision Points" adlı kitabıyla ilgili de, ‘’Kitap yazdım. Bu bazılarını şok edecek’’ diye şaka yaptı. Bush, Obama’yı eleştirmek gibi bir arzusu olmadığını da belirtirken, ‘’Eski başkanın ortada dolaşarak halefini eleştirmesinin ülkeye bir faydası olmadığına inanıyorum. Işıkları üzerine çekme konusunda en ufak bir arzum yok. Ancak kitap satılmaya başlandıktan sonra konuşmam gerekecek’’ dedi.

2 Kasım seçimlerinin, Obama’nın Kongre’deki desteğini yitirmesi anlamına geleceği kehanetinde bulunan Bush, ‘’Bu geçmişten bugüne böyle gelmiş. Başkan Kongre’de sandalye kaybdecek. Soru, kaç sandalye kaybedecek?’’ şeklinde konuştu.

Gelecekte nasıl anılacağıyla ilgili konuşurken de, ‘’Şekspir gibi hatırlanmam herhalde. Ancak inançlarımın hatırlanmasını umarım.’’ diye konuşan Bush, başkanlığıyla ilgili en büyük başarısızlığın ise sosyal güvenlik reformu gerçekleştirememiş olması olduğunu kaydetti.

Cemal DEMİR (Turkish Journal)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER