Skype rekor kırdı

Skype rekor kırdı

Skype rekor kırdı
Skype rekor kırdı

Skype, 24 Kasım'da aynı anda çevrimiçi bulunan kulanıcı sayısında yeni bir kilometre taşına ulaştı: 25 milyon kullanıcı! Skype'ın yazılımı, İstanbul'daki annelerden, Amerika'daki çocuklarına; Fransada'ki iş adamlarından Seul'daki sağlayıcılarına kadar dünyanın her yerinden kullanıcının aynı anda rahatça iletişim kurabileceği şekilde tasarlandı.

2009 yılında kullanıcılar 113 milyar dakika Skype'tan Skype'a sesli ve görüntülü görüşme yaptılar. Bu yılın ilk altı ayında ise Skype'tan Skype'a dakikaların %40'ı video görüşmeleriydi. Bütün bunlar neredeyse 800 kişi tarafından yaratılan bir yazılım sayesinde gerçekleşti. Skype bunu nasıl başarıyor?

Skype yetkilileri " Çok basit " diyor. " Aklımızda sadece en iyi iletişim araçlarını bütün dünya için yaratmak var. Sadece buna odaklanıyoruz. Bu bir hobi değil- biz buyuz. Skype'ta tek bir tutkumuz var: her gün milyarlarca insanı kucaklayan iletişim ürünlerini sunmak."

Skype yazılımı; ağ topografyasının, güvenlik duvarlarının, farklı işletim sistemlerinin, çoklu cihazların ve sayısız bağlantı çeşitlerinin karmaşıklığı ile başa çıkıyor. Kullanıcılarına ise sadece sevdiklerine kavuşmak kalıyor.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER