Şırnak Uludere'de çatışma 2 asker şehit 10 PKK'lı terörist öldürüldü

Şırnak'ın Uludere İlçesi kırsal kesiminde güvenlik güçlerinin düzenlediği hava destekli operasyonda, güvenlik güçleri PKK'lı teröristlerle sıcak temas sağladı. Saatlerce süren çatışmada Jandarma Kıdemli Üstçavuş Murat Bayram ile jandarma Uzman Çavuş İbrahim Kurt şehit oldu, 4 asker de yaralandı. 10 PKK'lı teröristin öldürüldüğü operasyonda çatışmaların yer yer sürdüğü belirtildi.

Şırnak Uludere'de çatışma 2 asker şehit 10 PKK'lı terörist öldürüldü
Şırnak'ın Uludere İlçesi'nin Irak sınır kesiminde bir grup PKK'lının eylem hazırlığında olduğu istihbaratı yapan güvenlik güçleri, teröristlerin bulunduğu alanı tespit etti. Bugün öğlen saatlerinde Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nın sevk ve idaresinde bölgeye hava destekli geniş kapsamlı operasyon düzenlendi. Sikorksy helikopterlerle bölgeye indirilen özel eğitimli birlikler, kalabalık terörist grubuyla sıcak temas sağladı. Çatışmada, 10 PKK'lı öldürülürken, Jandarma Kıdemli Üstçavuş Murat Bayram ile Uzman Çavuş İbrahim Kurt şehit oldu, 4 asker de yaralandı. Yaralı askerler helikopterle Şırnak Asker Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındı.

Bölgeye sevk edilen takviye birliklerle teröristlerin kaçış noktaları tutulmaya çalışılırken, çatışmanın yer yer sürdüğü belirtildi. Kobra tipi helikopterlerin PKK'lıların bulunduğu ve kaçış alanlarını yoğun ateş altına aldı.

Osmaniyeli olan şehit 31 yaşındaki Çavuş İbrahim Kurt'un evli 2 çocuk babası, Erzincan nufusuna kayıtlı şehit Jandarma kıdemli Üstçavuş Murat Bayram'ın da Esra Bayram ile evli çiftin 3 yaşında Berke adında erkek çocukları olduğu öğrenildi.

DİYARBAKIR'DA ÇATIŞMA

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Çınar ilçesinde güvenlik güçleri ile çatışmaya giren iki teröristten birinin ölü, diğerinin de yaralı olarak ele geçirildiğini bildirdi. Toprak  yaptığı açıklamada, Mardin istikametinden geldiği yönünde istihbari bilgi alınan patlayıcı yüklü bir aracın güvenlik güçleri tarafından takibe alındığını söyledi.

Aracı durdurmak isteyen güvenlik güçlerinin, bu sırada başka bir aracın hızla kaçtığını fark ettiklerini belirten Toprak, kaçan ikinci bir aracın Çınar ilçesine bağlı Aktepe Köyü'ne geldiğinin tespit edildiğini anlattı.

Vali Toprak, “Bunun üzerine olay yerine jandarma ekipleri ve helikopterlerle özel harekat birlikleri gönderildi. Araçtan inerek kaçan iki teröristten biri güvenlik güçleri ile girdiği çatışmada yaralı olarak ele geçirilirken, diğeri ise köyde 4 kişiyi rehin aldı. Yaralı terörist ambulansla Diyarbakır'a getirilerek tedavi altına alındı. Düzenlenen operasyonda rehineler sağ olarak kurtarılırken, çatışmaya giren terörist ölü olarak ele geçirildi. Teröristlerle birlikte çok sayıda el bombası ve silah bulundu. Bölgede çalışmalar sürüyor” dedi.


125 KİLOGRAM PATLAYICI İMHA EDİLDİ

Mardin Valiliği'nden alınan bilgiye göre, Mardin-Diyarbakır karayolunun 20. kilometresinde durdurulan diğer araçta inceleme yapan güvenlik güçleri, aracın patlayıcı yüklü olduğunu tespit etti. Yaklaşık 125 kilogram olduğu tahmin edilen patlayıcı, yol kenarındaki boş araziye taşınarak, burada imha edildi.

DHA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109