Şilili madencilerin yeni umudu NASA

Şilili madencilerin yeni umudu NASA

Şilili madencilerin yeni umudu NASA
Şilili madencilerin yeni umudu NASA
Şili’de madenin çökmesi sonucu 700 metrede mahsur kalan 33 işçinin 4 ay sürecek kurtarma çalışmaları boyunca sağlıklı kalabilmeleri için NASA’dan yardım istendi.
Şili’nin Copiapo Kasabası’nda bulunan San JoseMadeni’nde 5 Ağustos’tameydana gelen göçükte, yerin 700metre altında mahsur kalan 33madencinin kurtarılması için çalışmalar sürerken, yetkililer 4 ay süreceği tahmin edilen kurtarma çalışmaları süresincemadencilerin fiziksel ve ruhsal sağlıklarının korunması için neler yapılması gerektiğini araştırmaya başladı. Hükümet yetkilileri, bu amaçla, uzun uzay görevlerinde astronotların sağlıklarının korunması için çalışmalarda bulunan Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) ile bağlantıya geçti.

GERÇEĞİ BİLMELİLER
Uzmanlar, yeni yıldan önce yeryüzüne çıkamayacak olan madencilere, çalışmaların ne kadar süreceğinin açıkça söylenmesi gerektiğini, bu yolla işçilerin kendilerini daha kolay motive edeceklerini vurguluyor. Madencilerden, kaslarının zayıf düşmemesi için düzenli egzersiz yapmaları istenirken, vakit geçirebilmeleri için iskambil kâğıtları ve domino takımları yollanacağı açıklandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER