Şike davasında 7 isme tahliye! seyir yasağı kalktı

Şike davasında Şekip Mosturoğlu, Bülent Uygun, Mecnun Odyakmaz, Coşkun Çalık, Mehmet Yenice, Ömer Ülkü, Cemil Turan tahliye edildi. Şike davasında bütün sanıkların seyir yasağı kalktı.

Şike davasında 7 isme tahliye! seyir yasağı kalktı

Şike davasında Şekip Mosturoğlu, Bülent Uygun, Mecnun Odyakmaz, Coşkun Çalık, Mehmet Yenice, Ömer Ülkü, Cemil Turan tahliye edildi. Şike davasında bütün sanıkların seyir yasağı kalktı. Duruşma 26 Mart'a ertelendi


Burcu PURTUL - Ali CAN imzalı Vatan Gazetesi haberi; Şike davasında 7 isme tahliye! Savcı, tutuklu sanıklardan Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu ile Mehmet Yenice ve Coşkun Çalık’ın tahliyesini talep etti. Talebi değerlendiren mahkeme heyeti, bu 3 ismin de aralarında bulunduğu 7 kişinin tahliyesi yönünde karara vardı. Tahliye edilen isimler: Şekip Mosturoğlu, Ömer Ülkü, Coşkun Çalık, Bülent Uygun, Mecnun Otyakmaz, Cemil Turan ve Mehmet Yenice.



"Futbolda şike" iddiaları üzerine aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 23'ü tutuklu 93 sanık açılan davanın 8. duruşması görülmeye başlandı. Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen duruşmaya aralarında Aziz Ylıdırım, Şekip Mosturoğlu, Bülent Uygun ve Olgun Peker'in bulunduğu 23 tutuklu sanığın tamamı katıldı.



TAHLİYE SONRASI İLK AÇIKLAMALAR

”Futbolda şike” iddialarına ilişkin davada tutuksuz yargılanmalarına karar verilen 7 sanıktan 6’sı, Metris Cezaevinden tahliye edildi.

Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesinin tahliye kararının ardından Çağlayan’daki İstanbul Adliyesinden Metris Cezaevine götürülen Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, teknik direktör Bülent Uygun, Cemil Turan, Coşkun Çalık ve Mehmet Yenice, buradaki işlemleri tamamlandıktan sonra cezaevinden tahliye oldu.

Tahliye olan sanıkları, cezaevi önünde uzun süre bekleyen yakınları ve bir grup taraftar karşıladı.



Şekip Mosturoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, ailelerine kavuştukları için mutlu olduklarını, ama buruk bir sevinç yaşadıklarını söyledi.

Mosturoğlu, ”Başkanımız, yönetici arkadaşımız İlhan bey, diğer arkadaşlarımız tahliye olmadılar. Onun için ruhumuz içerde, vücudumuz dışarda. Arkadaşlarımız masum. Masumiyetlerine en az kendi masumiyetimiz kadar inanıyoruz.
İnşallah onlar da en kısa sürede tahliye olacaklar. İnşallah hem o arkadaşlarımızın hem kendimizin aklanması noktasında gereken her türlü savunmayı yapmaya çalışacağız” şeklinde konuştu.

Mecnun Otyakmaz da gazetecilerin soruları üzerine, ”İddianame açıklandığında sadece Fenerbahçe maçıyla ilgili olduğunu gördük. Bu, tutuklanmamıza çok büyük etkendi. Biraz özel yetkili mahkemelerin işleyişiyle
mücadele etmek zorunda kaldık. Tanıklar tamamlandıktan sonra içerdeki arkadaşlarımızın da tahliye olacağını ümit ediyor, bekliyoruz. İçerideki arkadaşlarımızın masumiyetine de tüm kalbimizle inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Otyakmaz, bir gazetecinin, ”Bu karar, Sivasspor’un aklanması demek midir?” şeklindeki sorusuna karşılık da ”Tabii ki öyle. Şimdi erkenden konuşmayalım. Her şey zaman ilerledikçe ortaya çıkacaktır. İfademizde zaten söyledik. Her şey ayan beyan ortaya çıkacaktır diye düşünüyorum” dedi.

Şike davasında 7 isme tahliye!



Tahliye olan sanıklar, yakınlarına ait araçlarla cezaevinden ayrıldı.

Bu arada, tutuksuz yargılanmalarına karar verilen 7 sanıktan Ömer Ülkü’nün de işlemlerinin tamamlanmasının ardından Silivri Cezaevinden tahliye olacağı öğrenildi.

SİVASSPOR’DA TAHLİYE SEVİNCİ

ŞİKE Soruşturması kapsamında 8 aydır tutuklu bulunan Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz’ın tahliye haberi kentte büyük bir sevinçe karşılandı. Başkanın Sivas’a geleceği gün için karşılama hazırlığı yapılıyor.

3 Temmuz’da başlayan futbolda şike soruşturması kapsamında 8 aydır tutuklu bulunan Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz’ın dün görülen duruşma sonrasında tahliye edilmesi yönündeki karar mutlulukla karşılandı. Karar geç saatlerde açıklanmasına rağmen, davayı takip edenler büyük sevinç yaşadı. Sivasspor’un taraftar sitelerine de bu mutluluk yansıdı. Başkanın serbest kalması camiayı sevindirirken, ’Geçmiş olsun’ mesajları yağdı. Sivasspor yönetimi de tahliye kararını memnunlukla karşıladı.

Bugün İstanbul’daki evinde dinlenecek olan Başkan Mecnun Otyakmaz’ın Sivasspor’un yarın Ankara’da Gençlerbirliği ile oynayacağı maç için başkente gideceği öğrenildi. Pazartesi günü Ankara’da yapılacak Futbol Federasyonu Başkanlığı seçimlerine de gitmeyi planladığı belirlendi. Otyakmaz’ın Sivas’a gelişinde coşku ile karşılanması için de taraftarlar arasında hazırlık çalışması başlatıldı. Otyakmaz’ın gelecek hafta içinde kente gelmesinin planlandığı öğrenildi.



Bir süredir hastanede tedavi olduğu için duruşmalara katılmayan tutuklu sanık menajer Bülent İbrahim İşcen'in de ilk kez salonda yer aldı. Duruşmayı aralarında Murat Özaydınlı ve Ali Yıldırım'ın da bulunduğu Fenerbahçeli yöneticiler de izledi.

"VERDİĞİ KADRO DA YANLIŞMIŞ ZATEN"

- Ahmet Çelebi: "Abdullah Başak akrabam, ararım, kadroyu da sorarım. Ben fanatik Fenerbahçeliyim. Verdiği kadro da yanlışmış zaten."

- Ahmet Çelebi: "Görüşmediğim, randevulaşmadığım Mehmet Yıldız ile '20:15'te görüşecekleri tespit edilmiştir' diyor. Bu nasıl olur?"

- Ahmet Çelebi: "Sivas'a düğüne gittim. İşte davetiye. Mehmet Yıldız telefonla aradı. Ayaküstü 2-3 dk. görüştük. Diğer futbolcular da oradaydı. 'Maçta oynamayacağım, hoca ile anlaşamıyorum' dedi. Oteldeki kameralar incelensin, 3 dakika olduğu görülürdü. Neden kamera kayıtları alınmadı?"

- Ahmet Çelebi: "Somut delil yok, İlhan Bey'in '3 koldan çalışıyorum' lafı şikeye yorulmuş. Başka birşey yok."

- Ahmet Çelebi: "Fenerbahçe, İstanbul Belediye'yi yenemiyorsa zaten şampiyon olmasın. Böyle saçma şey olur mu? Takip edenler sürekli kurgulamış. Elimde poşet bile yok, nasıl para vermişim?"

- Ahmet Çelebi: "Kombine kart ödemelerimi sunmuştum, bir daha sunuyorum. Bakın 42 bin liraydı, 3-5 değil. Başkandan yardım istedim."

- Ahmet Çelebi: "Abdullah Başak akrabamdır. İlhan Ekşioğlu ile samimiyetim yok."

- Ahmet Çelebi: "Petrol ofisi bayisiyim, tekstil işim var. 8 ayda ise işim ne halde bilmiyorum."

- Sivasspor eski yöneticisi Ahmet Çelebi savunmasına başladı.

- Mahkeme Başkanı Ekinci: "Hayırlı karar demedik, sağlıklı dedik. Medya yanlış yazmış" dedi. Bunun üzerine avukatlar itiraz etti: "Öyle dediniz."

Şike davasının 8. Duruşmasında hakimle sanık arasında ilginç diyalog

Hakim: Başkan şike için para isterse verir misin?

Yelkovan: Yönetim kurulu kararı yoksa para vermem

Hakim: Şikenin kararı mı olur!

Şike davası sanığı Fenerbahçe Mali İşler Müdürü Tamer Yelkovan, “O paralar şike değil inşaat işleri için verildi” deyince Mahkeme Başkanı Ekinci’yle aralarında bu ilginç diyalog yaşandı. Konuşmalar Aziz Yıldırım ve tüm salondakileri güldürdü...

“Futbolda şike” iddiaları üzerine aralarında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın da bulunduğu 23’ü tutuklu 93 sanık açılan davanın 8. duruşması görüldü. Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nce görülen duruşmaya aralarında Aziz Yıldırım, Şekip Mosturoğlu, Bülent Uygun ve Olgun Peker’in bulunduğu 23 tutuklu sanığın tamamı katıldı.

‘Günde 1.5 milyon akar’

Dünkü duruşmada Fenerbahçe Spor Kulübü Mali İşler Müdürü Tamer Yelkovan savunma yaptı. 33 yıldır kulübün muhasebe servisinde çalıştığını son 15 yıldır da mali işler müdürü olarak görev yaptığını söyleyen Yelkovan, “Büyük kulüplerde para konusu çok hassastır. Muhalifler hep bunu konuşur. Bu nedenle çok sık denetleme yapılır. İçişleri Bakanlığı Dernekler Kurulu tarafından kulübümüz her yıl denetlenir. Kulübün günlük finansmanı için her gün 1.5 milyon lira para gerekmektedir” dedi.

‘Ayşe tatile çıksın’

İddianamede tapelerde yer alan “Ayşe tatile çıksın” ifadesini anımsatan Yelkovan, “Ayşe tatile çıksın’ sözünü söylediğimi hatırlamıyorum. Bu soruyu emniyette de sordular. Ancak hatırlamadığımı söyledim. Bu nedenle baskı yaptılar ve küfür edip, darp ettiler” dedi. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, “Sıradan bir insan değilsiniz. Avukatlarınız var. Niye şikayet etmediniz? Şaşırıyorum” dedi. Yelkovan, Emniyet Müdürlüğü’nde ifadesinin alınacağı sırada Ahmet isimli müdürün yanına küfürler ederek geldiğini ileri sürerek şunları söyledi: “Bana ‘Ayşe tatile çıksın’ dedi. Ben ne demek istediğini anlamadım dedim. Bana ‘Sen çok iyi anlarsın’ diyerek beni tartakladı. Sonra yanındaki polise dönüp yanlış tape mi yaptınız? diye çıkıştı.”

İddianamede bu konu şöyle anlatıyor: “1 Mayıs 2011’de oynanan Fenerbahçe-Büyükşehir Belediye maçı öncesi 29 Nisan 2011’de kulübün para trafiğini takip eden Tamer Yelkovan’a Aziz Yıldırım’ın ödeme talimatını verdiği, Tamer Yelkovan’ın Şekip Mosturoğlu ile irtibata geçerek “Sami bana gelebilir... Ayşe tatile çıksın” diyerek şike faaliyetleri ile ilgili operasyonun başladığını ve şike faaliyetlerine karışan örgüt üyelerine para dağıtılacağını söylediği, ardından Tamer Yelkovan’ın İlhan Ekşioğlu’nu yanına çağırarak şike amaçlı kullanılacak para ödemesini yaptığı...”

Başkan da güldü

Yelkovan söz konusu paraların inşaat işleri için verildiğini ifade etmesi üzerine Mahkeme Başkanı Ekinci “Eğer Başkan size şike yapacağız onun için şu kadar para ver der ise bu parayı verir misiniz yoksa vermeme hakkına sahip misiniz?” şeklinde soru yöneltti. Bunun üzerine Tamer Yelkovan para çıkışı için yönetim kurulunun kararı olması gerektiğini belirterek “Yönetim kurulu kararı olmadan para vermeyiz. Ayrıca kararlarda Murat Özaydınlı’nın da imzası olması gerekir ” dedi. Bunun üzerine Başkan Ekinci gülerek “Şikenin kararı mı olur?” dedi. Yelkovan da kulüpten bir para çıkışı için yönetim kurulu kararının gerektiğini söyledi.

Savcı Mosturoğlu’na tahliye istedi

Savunmalarının ardından mütalaasını yapan savcı, tutuklu sanıklardan Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu ile Mehmet Yenice ve Coşkun Çalık’ın tahliyesini talep etti. Mahkeme gec yarısı tahliye taleplerini değerlendirmek için oturuma ara verdi.

‘Suçlamaları kabul etmiyorum’

Hukuk dışı hiçbir şey yapmadığı gibi hukuk dışı bir iş yapması konusunda talimat almadığını ifade eden Yelkovan, savunmasını şöyle tamamladı: “100 yılı aşkın bir tarihe sahip bir kulübün bu tür işlere gireceğine inanmıyorum. Şike, teşvik ve dolandırıcılık suçlamalarını kabul etmiyorum. Bugüne kadar şerefimle yaşamış biri olarak burada olmak beni üzmektedir. Tahliyemi talep ediyorum” dedi.

‘5 bin konuşmam dinlenmiş’

Fenerbahçe Spor Kulübü Mali İşler Müdürü Tamer Yelkovan, görev yaptığı bu yıllarda 10’dan fazla başkan ve 100’den fazla yönetici ile çalıştığını ifade ederek, “Benim günde ortalama 45 telefon görüşmem vardır. 4 ay boyunca telefonların dinlendiği düşünülürse ortalama 4 bin 500 veya 5 bin görüşme yapmış bulunmaktayım. Ancak emniyette bana 68 görüşme soruldu. İddianameye 28 görüşmem girdi” diye konuştu.

‘Transferde yardımcı oluyorum’

Duruşmada ifade veren tutuklu sanıklardan Yusuf Turanlı ise KKTC’de inşaat firması olduğunu ve yaklaşık 20 yıldır spor camiasının içinde yer aldığını söyledi. Yıllar içinde de spor camiasında çok kişiyle tanıştığını belirten Turanlı, “Futbolculara gayrimenkul konusunda yardımcı oldum. Transferlerine de yardımcı olmaktayım. Menajerlik sınavında başarılı olamadım. Bu olaylar nedeniyle Eylül ayındaki sınava da katılamadım” dedi.

Bu çantaya 100 bin lira da sığmaz euro da

Örgüt üyeliği suçlamasını kabul etmediğini belirten Turanlı, “İbrahim Akın’a şike teklifinde bulunmadım. İbrahim Akın’ın, savcılıktaki ifadelerini kabul etmiyorum. Aramızda böyle bir alışveriş yoktur. İbrahim Akın’a, verdiğim çantada forma vardı. Bu çantaya ne 100 bin lira, ne 100 bin dolar ne de 100 bin Euro sığar”dedi.

Her konuşma şike olarak yorumlanıyor

Trabzon - İBB ve Fenerbahçe Ankaragücü maçında bahsedilen eylemlerde bulunmadığını belirten Turanlı, “Aynı tapeleri iki maç için de koyarak çelişkili bir durum oluşturulmuş. Her görüşmem şike ve teşvik olarak yorumlanıyor” diye konuştu. Korcan Çelikay ile görüşmelerinin şike olarak yorumlandığını belirten Turanlı, “Futbolcular ev ve araba alırken bana danışırlar. Bu konuşmada Korcan’a araba aradığımız bellidir” dedi. Turanlı, “Resmi menajer olmasam da ilişkilerimden dolayı bazı kişileri kulüplere tavsiye ederim” dedi.      Kaynak: İnternetsonhabar

Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2012, 12:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109