SIHHATLİ BİR RAMAZAN İÇİN

SIHHATLİ BİR RAMAZAN İÇİN

SIHHATLİ BİR RAMAZAN İÇİN

Ramazan ayının sağlıklı geçmesi, orucun bedenlere sıhhat vermesi adına Sultanbeyli Belediyesi sağlık konferansları düzenliyor.

Bolluk, bereket, merhamet ayı Ramazan, hem paylaşmayı, yardımlaşmayı artırıyor, hem de ruh ve bedenlere sükunet, huzur ve sağlık getiriyor.
Ramazan ayında, yenilip içilenler kontrol edildiği sürece mide ve sindirim sistemi dinleniyor, vücuttan toksinlerin atılması sağlanıyor. Orucun bedenlere sıhhat verdiği bu ayın, son yıllarda sıcak yaz günlerine denk gelmesi ise biraz dikkat gerektiriyor. Günlerin uzun, havaların ise sıcak olması sebebiyle Sultanbeyli Belediyesi bazı sağlık önlemleri konusunda vatandaşlarını bilgilendirme çalışmaları yapıyor.
Sultanbeyli Kültür Merkezi’nde “Ramazan’da sağlıklı ve dengeli beslenme” ile “Ramazan’da ağız ve diş sağlığı” konulu konferanslar düzenlendi.
Belediye Başkan Danışmanı Reşat Atalar’ın başkanı temsilen katıldığı seminerde ilk konuşmayı Gıda Mühendisi Pınar Polat yaptı. İftar ve sahur yemeklerinde sağlıklı beslenme üzerine konuşan Polat, orucun vücutta meydana getirdiği değişikliklere değindi ve “İftar saatinde vücuda hızlı ve fazla miktarda besin girmesiyle kan şekeri yükselebilir ve ardından hızla düşer. Bu da vücutta üşüme ve uyuklama hissi bırakır. Dahası kalp rahatsızlıklarına yol açabilir. Bu yüzden iftarda tek seferde aşırı yemekten kaçınmalı, azar azar ve sık sık yemek yenmeli” dedi. Sahurda ise olabildiğince hafif yiyecekler öneren Polat, bol sıvı tüketiminin önemli olduğunu söyledi. Polat’a göre, Ramazan’da kilo almamak için ise sahura mutlaka kalkılması ve bol sebze tüketilmesi gerekiyor.
Diş Hekimi Hüseyin Uğurel ise sahur ve iftar sonrası diş temizliğinin titizlikle yapılması gerektiğine değindi. “Diş fırçalama ve diş ipi kullanımı, hem diş çürükleri ve diş eti iltihaplarını, hem de ağız kokusunu önleyecektir.” diyen Uğurluel, dişleri ve ağız dokularını koruyucu etkisi bulunan tükürük salgısının azaldığında diş çürüğü, ağız enfeksiyonları ve ağız kokusu görülme riskinin arttığına değindi ve “iftar ve sahurda bol miktarda su içilmesi ve kafeinli içeceklerden kaçınılması faydalıdır.” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER