SEVGİLİLER GÜNÜ’NDE TEK KIRMIZI GÜL 5-7 TL ARASINDA SATILACAK”

SEVGİLİLER GÜNÜ’NDE TEK KIRMIZI GÜL 5-7 TL ARASINDA SATILACAK”

SEVGİLİLER GÜNÜ’NDE TEK KIRMIZI GÜL 5-7 TL ARASINDA SATILACAK”
INTERFLORA ÇİÇEKÇİLERİ DERNEĞİ, SEVGİLİLER GÜNÜ’NDE ÇİÇEK ALACAK VATANDAŞI BİLGİLENDİRİYOR: “TEK KIRMIZI GÜL 5-7 TL ARASINDA SATILACAK”

“Bütün dünyaya çiçek" sloganıyla çalışmalarını sürdüren Uluslararası Interflora Çiçekçileri Derneği Türkiye Başkanı Recep Gedik, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde çiçek alacakları bilgilendirdi: “ Sevgililer Günü’nde satılacak tek kırmızı gül fiyatı 5-7 TL arasında olacak.”

En taze çiçek ve en hızlı servis garantisiyle Türkiye genelinde 81 ilde 1.300 üyesiyle hizmet veren Interflora Çiçekçileri Derneği adına konuşan Dernek Başkanı Recep Gedik, Sevgiler Günü’nde çiçek ve özellikle kırmızı gül talebinin üst düzeyde olduğunu, ürünler üreticilerden yüksek rakamlara satın alındığından bu fiyat artışının nihai tüketiciye de yansıdığını belirtti. Çiçek tüketim alışkanlığını kültürümüze kazandırılması için yoğun çaba sarfettiklerini sözlerine ekleyen Gedik, Sevgililer Günü için www.interflora.org.tr adresinde ya da üye işyerlerinde tek fiyat uygulaması yapılacağını ve ebatına göre değişecek tek kırmızı gül fiyatının 5-7 TL arasında olacağını vurguladı.  Recep Gedik, buketlerin 40 -75 TL ve aranjmanların 50-100 TL. civarında satılacağını sözlerine ekledi.

ÇİÇEK ALMAK İÇİN GEÇ KALMAYIN!

Gedik sözlerine şöyle devam etti: “Çiçekçilerin yoğun çalıştığı bu özel günlerde, çeşit ve zamanında servis/teslimat hizmetinden faydalanabilmek için tüketicilerin çiçek siparişlerini birkaç gün öncesinde vermelerinde fayda var. Özellikle yurtdışına yollanan çiçek siparişlerinin Sevgililer Günü’nden 2-3 gün öncesinden verilmesi teslimat garantisi açısında çok önem taşıyor.”

TÜRKİYE ÇİÇEKÇİLİK SEKTÖRÜ

Ülkemizde İzmir, Antalya ve Yalova başta olmak üzere açık alan ve kapalı seralarda kesme çiçek üretimi yapılıyor. Bu üç ilin yanı sıra Mersin, Adana, Isparta gibi güney bölgelerimizde de hem iç tüketime hem de ihracata yönelik kesme çiçek üretimi mevcut.  Son yıllarda ülkemizde yetiştirilen çiçek miktarı ve çeşidinde ciddi bir artış olduğundan;  ithalata olan bağımlılık oldukça düşmüş bulunuyor.  Ülkemiz ikliminde yetişmesi zor olan tropik çiçekler dışında hemen hemen her çeşit kesme çiçek talebi iç üretim sayesinde karşılanabiliyor. Kesme çiçek ithalatı en çok Hollanda, Kenya ve Kolombiya’dan yapılıyor.
www.interflora.org.tr

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER