Selami Kaplan, Son Yolculuğuna Dualarla Uğurlandı

Çankırı ve Ataşehirlilerin Selami abisi, dün tedavi gördüğü Marmara Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayata gözlerini yumdu.

Selami Kaplan, Son Yolculuğuna Dualarla Uğurlandı
Selami Kaplan, Son Yolculuğuna Dualarla Uğurlandı

Çankırı ve Ataşehirlilerin Selami abisi,  dün tedavi gördüğü Marmara Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayata gözlerini yumdu.
1952 yılında Çankırı’da Dünya’ya gelen Kaplan, küçük yaşta tanıştığı ticari hayatta hep öncü bir rol oynadı. Büyükşehirlerdeki birikimini Anadolu’nun çocukları içinde bir yol haritası olacağı düşüncesiyle çok sayıda hayırsever işlere imza atmıştı.

Kendi hayatında da sevecen tavırlarıyla herkesin Selami abisi idi. Hayat birikimini yerel yönetimlere de aktarmak üzere 2014 yılında Ak Parti Ataşehir listelerinde meclis üyesi adayı oldu. Ne var ki az bir oy farkıyla seçilememişti. Yılmadı siyasete devam etti. Ak Parti Ataşehir İlçe Başkan Yardımcılığı ve ardından Meclis Üyesi Gazi Yıldız Pektaş‘ın Memuriyete atanmasıyla Nisan Ayında sıradaki yeri nedeniyle Belediye Meclis Üyeliğine seçilmiş oldu.

Ak Partideki görevi ise Sosyal İşler Başkanlığı idi. Yani her garip-gurebanın, hasta olanın, derdi olanın, ağabeyi olma görevi onundu. Selami Kaplan kendi hayatındaki kişiliğini siyasete de yansıtmış biri olarak yerini aldı.

Vefat ettiği gün 10 Kasım günü herkes hastaneye koştu, mesaj üstüne mesaj attı. Sosyal medyada en çok onun resmi ve ona dair iyi dilekler yer almaya başladı. Selami abi Gönüllerde iz bırakmanın tadıyla ebedi aleme intikal etmişti.

11 Kasım Günü Önce Öğle Namazına müteakip İçerenköy’de ki evinin önünde sevgi seli vardı. Dualar ve tekbirlerle uğurlanıyordu. Aynı anda Kadıköy çarşısında da hüzün hakimdi. Vakit İkindiyi gösterdiğinde Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii’ne ziyaretçi akını vardı.

Selami Kaplan’ın cenazesi toplumun tüm kesimlerini bir araya gelmesine vesile olmuştu. Belediye Başkanları, Vekiller, Yazarlar, Sanayiciler, Siyasetçiler, Sanatçılar….

Anadolu’nun sofrası geniş gönlü geniş evladını uğurlamaya gelmişlerdi.

Cenaze namazını kıldıran hocası; "Selami Kaplan, benim talebemdi. Ben 85 yaşındayım ve şuan sizlerin karşısındayım. Ecelin ne zaman geleceğini bilemeyiz. Sevgili öğrencim Selami Kaplan'a Dünya ve ahiret haklarınızı helal ediyor musunuz?" diyerek cenaze namazını kıldırdı.

Cenaze kalabalığı Karaca Ahmet’ de  ki ebedi istirahatgahına silüet etmiş, katılan araçlar uzun konvoylar oluşturmuştu. Selami Kaplan Akşam Namazının ardından Ataşehir Sultan Alparslan Camii’n de ki mevlidinde de binlerce dostun duasıyla anıldı.

Selami Ağabey herkese ders niteliğinde bir uğurlamayla öte aleme intikal ediyordu. Bir olmak, Kardeş olmak ve hayatın her anında insanı baş tacı etmek…


Huzurla ve duayla Selami Kaplan.

Selami Kaplanın Cenazesine; İstanbul Milletvekilleri Metin Külünk, Hurşit Yıldırım, Ali Pulcu, Osman Boyraz, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Ataşehir İlçe Müftüsü Şakir Pinal, İlçe Emniyet Müdürü Oğuz Kaan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican,  Ataşehir Belediye Başkan Yardımcıları İlhami Yılmaz, Abullah Der, Hüseyin Hışman, Kalender Özdemir, Belediye Meclis Üyeleri, Ak Parti İl Başkanlığı'ndan Muharrem Ödemiş, Altuğ Karataş, İlçe Başkanlıkları ve İBB düzeyinde başkan danışmanı Ebubekir Taşyürek tarafından katılım oldu.

Ayrıca, Ak Parti Ataşehir İlçe Teşkilatı İlçe Başkanı Av. Naim Yağcı öncülüğünde  İlçe Yönetim Kurulu tam kadro yer alırken, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak ve İlçe Başkan Yardımcıları, Ataşehir Ferhatpaşa Mahallesi Muhtarı,Ataşehir Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Uzun. Ataşehir Yenisahra Mahallesi Muhtarı Sadettin Kahraman, Çankırı Eğitim Kültür Vakfı Başkanı Sami Soydal, ÇANDEF Genel Başkanı Zekeriya Açıkgöz, Ataşehir Ensar Vakfı Başkanı Mükail Bektaş, Ataşehir Birlik Platformu Başkanı Uzm. Dr. Osman Arıkan, Terekeme Karapapak Türkleri Dernek Başkanı Mustafa Yıldız,  İstanbul Ataşehir Sivaslılar Derneği Başkanı Ahmet Ayhan Kayaoğlu, Ataşehir Ordulular Dernek Başkanı Ertuğrul Köleoğlu, İçerenköy Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Niyazi Yaman, Yenisahra Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı İsa Kırım, Sevgi Seli Engelliler Derneği Başkanı Fahri Kol,  Ataşehir Engelliler Derneği Başkanı Nevzat Ağbulut, Araştırmacı Gazeteci ve Program Yapımcısı Muhammet Binici, STK Temsilcileri, Partililer ve Sevenleri, Sanatcılar, Bürokratlar, Yazarlar, Spor camiasının tanınmış isimleri, Sanayici ve İş adamları katıldı. 

Güncelleme Tarihi: 12 Kasım 2017, 17:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER