Şehir Politika Kulübü, En Genç Politikacı Bilal MACİT'i Ağırladı

İstanbul Şehir Üniversitesi Politika Kulübü’nün davetiyle ‘’Siyasette Genç Olmak’’ adlı programa konuşmacı olarak katılan Meclis tarihinin en genç Milletvekili Muhammet Bilal Macit, öğrenciler tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı. Macit, kulübün ilk konuğu idi.

Şehir Politika Kulübü, En  Genç Politikacı Bilal MACİT'i Ağırladı

AK Parti 1. Bölge Milletvekili Muhammet Bilal Macit, 2 Ocak Pazartesi günü İstanbul Şehir Üniversitesi öğrencileriyle buluştu. İstanbul Şehir Üniversitesi Politika Kulübü’nün davetiyle ‘’Siyasette Genç Olmak’’ adlı programa konuşmacı olarak katılan Meclis tarihinin en genç Milletvekili Muhammet Bilal Macit, öğrenciler tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı. Sıcak bir sohbet  havasında geçen konuşmasına ‘‘Türkiye’nin en genç milletvekili benim, geçmiş olsun’’ esprisiyle başlayan vekil, “Gençliği nasıl kurtarırız” edebiyatına değil, genç gence farklı bir sohbete geldiğini belirterek sıcak bir atmosfer oluşturdu. “Genç sadece fiziksel esnekliğe değil aynı zamanda zihinsel esnekliğe sahip olan kişidir.” Genç olmanın klişelerin dışına çıkmak olduğunu belirterek, vekillik sürecindeki hoş anılarına da değindi.  “Genç olmak sorumluluk almak demektir. Ben bir kuruma girdiysem artık orası o eski yer değildir. Çünkü artık orada ben varım. Bir genç var.” Bu sözleriyle gençliğin getirdiği dinamizmi ve yenilikçiliği vurgularken, gençler üzerinden yapılan sıradan siyaset zihniyetini eleştirdi.

Gençlik üzerinden yapılan; ‘‘Emanetçi’’, ‘’Bekçi’’ ve ‘’Gençler geleceğimiz’’ bakış açısına şöyle yorum yaptı;   ‘’ Emanetçi” derken, ben size şu bir şişe suyu emanet etsem kapağını açmadan, yıllarca saklayabilirsiniz. Gençliği bir şeye emanetçi kılmak; “Eleştirme! Sorgulama!” demektir. “Bekçi” ifadesine gelince ; “Gençler rejimin bekçisi” deniyor. Düşünün ki, bir fabrika bekçisi gibi. Bu adam o fabrikada ne üretilir ne yapılır pek de bilmez. Hatta yemeğini bile kulübesinde yer, görevi fabrikayı korumak gerekirse öldürmek ve ölmektir. “Gençler geleceğimizdir” edebiyatı ise artık bitmeli diyen gençliğin vekili, “Sistem gençliğe sadece kapıda muhafızlık yapma görevini vermiştir’’  diyerek gençliğe yeni bir bakış açısıyla, hedefler gösterdi.

Öğrencilerin sorularına verdiği cevaplar; “Artık insanlar ‘piskevite’ değil ‘elektronik kitaba’ oy veriyorlar”. “Bu sene aday adayı olma sayısı çok fazlaydı bu demek oluyor ki, siyasete duyulan güven artmıştır.” Halkın, gençleri aktif siyasette görmeye alışık olmadığına değinen genç vekil,”Ne zaman bir esnaf, kahvehane  gibi yerleri ziyaret etsek, insanlar öncelikle yanımdaki göbekli, orta yaşlı dostlarıma yönelip “Vekilim hoş geldiniz” diyerek ellerini sıkıyorlar.”
Sayın Macit’in, gençliğin politikaya yönelik bakış açısı kazanmasına vurgu yapan sohbetine, dekanlar, öğretim üyeleri, öğrenciler, gazeteciler ve konuklar katıldı.

FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER