Sarı öfke dinmiyor

Sarı öfke dinmiyor

Sarı öfke dinmiyor
Sarı öfke dinmiyor! Üsküdar'da kimliği belirlenemeyen kişilerce üç kurşunla öldürülen taksi sürücüsü Kenan Önal (54) gözyaşlarıyla toprağa verildi

İstanbul'da son 10 yılda öldürülen taksicilerin sayısı 105'e yükseldi. Cinayetlere isyan eden taksiciler cenaze töreni sonrasında antenlerine siyah kurdela ve “Sırada kim var” şeklinde döviz asarak korna çalıp, konvoy oluşturdu.

Aldığı 3 kurşunla hayatını kaybeden Kenan Önal’ın cesedi, Adli Tıp Kurumu Morgu’ndaki otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından Güngören Sanayi Mahallesi Söğütlü Yayla Camisine getirildi. Törene, Kenan Önal’ın küçük oğlu Yunus, kızı Kübra ile CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Taksi Şoförleri Derneği Başkanı Bayram Ekmekçi, İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Yılmaz Yahya Uğur, Birleşik Taksiciler Derneği Başkanı Memduh Çırak’ın yanı sıra akrabaları ve meslektaşları katıldı. Kenan Önal’ın Ağrı’da vatani görevini yapan büyük oğlu Toygun Önal ise törene yetişemedi.

GECE ÇALIŞMAMI İSTEMEZDİ

Tören öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yunus Önal, babasının tehlikeli olduğunu belirterek, geceleri taksiye çıkmasını istemediğini söyledi. Yunus Önal, “Ben de bu yüzden gündüz çalıştım ve o gün taksiyi babama devrettim. Katillerin bir an önce yakalanmasını istiyorum. Polis ağabeylerimiz şu an bunun için çalışıyorlar. Hangi insan oğlu ensesinden 3 kurşun sıkabilir. Polis ağabeylerimiz yakalayamasa bile onları ben bulmak için elimden geleni yapacağım” dedi.

CHP LİDERİNDEN TAKSİCİNİN OĞLUNA BAŞSAĞLIĞI

Yunus Önal’a başsağlığı dileyen CHP İstanbul milletvekili Mehmet Sevigen ise taksicilerin güvenlik önlemleri ile ilgili TBMM’ne birçok kez kanun teklifi sunduklarını söyleyerek, “Bu olayların üzerine çok gittim. Alt tarafı 30 TL’lik kabin bu. Sigortaları yok, çalışmadıkları zaman aç kalıyorlar hepsini anlattık ama hükümetin böyle bir çalışması yok. Artık bu olaylara bir çare bulunması gerekiyor. Herkesin başı sağolsun” dedi. Öte yandan Sevigen tören öncesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu telefonla arayarak ölen taksicinin oğlu Yunus Önal ile görüştürdü. Kılıçdaroğlu Yunus Önal’a başsağlığı diledi.

KABİN ÇALIŞMALARI İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

Birleşik Taksiciler Derneği Başkanı Memduh Çırak ise bu tür olayların üzerinin örtülmek istendiğini ifade ederek, “Kabin çalışmaları için elimizden geleni yapacağızö dedi. Kenan Önal’ın arkadaşı olan Hasan Seferoğlu da, “30 yıllık arkadaşımız. İlk mesleğe başladığında gaspa maruz kalmıştı. Şimdi diyeceğim tek şey var. Kameralarda katillerin gözüne bakıyorum. Onun iki oğlu bir kızı vardı. Nasıl kıydınız? Bunların yakalanması lazım. Bu katillerin yakalanması gerekiyor. Her tarafta MOBESE var. Artık taksicilerin kabinse kabin yada başka bir şey güvenli bir şekilde işlerini yapabilmeleri gerekiyor” dedi.

TAKSİCİLERDEN KORNALI PROTESTO

Taksiciler cenaze töreni sonrasında antenlerine siyah kurdela ve “Sırada kim var”, “Meslek sahipsiz o değil”, “Çocuklar yetim kalmasın”, “Can güvenliği istiyoruz” şeklinde dövizler asarak korna çalarak konvoy oluşturdular.

105 TAKSİCİ CİNAYETE KURBAN GİTTİ

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası'nın verilerine göre son 10 yılda 105 taksici cinayete kurban gitti. Yetkililer ''Ne zaman sona erecek cinayetler, sorunlarımız ne zaman çözülecek'' diye isyan ediyor. Taksi takip sisteminin kurulmasının önemini vurgulayan yetkililer, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a da çağrı yaparak ''Artık harekete geçme zamanı gelmedi mi?'' diye soruyorlar.

Hürriyet

ATAŞEHİR TAKSİ DURAKLARI İÇİN TIKLA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER