SAMİ KOVANCI: 'Çok Zamanlı Tarifeye geçerken iyi araştırınız'

Anadolu yakası elektrik dağıtım şirketi AYEDAŞ’ın Genel Müdürü Sami KOVANCI, Kayıp – kaçakla mücadele ve çoklu tarife ile ilgili Ataşehirweb Habere özel açıklama yaptı.

SAMİ KOVANCI: 'Çok Zamanlı Tarifeye geçerken iyi araştırınız'

    Kayıp – kaçakla mücadele ve çoklu tarife ile ilgili Anadolu yakası elektrik dağıtım şirketi AYEDAŞ’ın Genel Müdürü Sami KOVANCI açıklama yaptı.

    Ataşehirweb haber/Recep KENAN

   
   Anadolu yakası elektrik dağıtım şirketi AYEDAŞ’ın Genel Müdürü Sami KOVANCI, Kayıp – kaçakla mücadele ve çoklu tarife ile ilgili Ataşehirweb Habere özel açıklama yaptı.
 
   AYEDAŞ Genel Müdürü Sami KOVANCI’nın açıklamaları;  Ayedaş müşterilerinin faturalarını zamanında ödemelerini istiyorum.  Zamanında ödenmeyen faturalarda hem gecikme zammı hem de mesaj atarak, sayaç başında ihbarname bırakarak, sayaç keserek sonra tekrar açarak, kesme açma bedeli ödemek, kendisi açtığı zaman da kaçak elektrik kullanmaktan işlem görüp zor durumda kalmaktadırlar. Herkes faturasını zamanında, ödeme süresi içinde öderse hem bizim için hem müşterilerimiz için büyük kolaylık olacaktır.

 SAMİ KOVANCI RÖPORTAJ İÇiN TIKLAYINIZ

   İkinci olarak da halkımızın özellikle müşterilerimizin kayıp ve kaçakla mücadelemizde bize yardımcı olmalarını istiyoruz.
    Kayıp ve kaçakla mücadele bizim tek başımıza başarabileceğimiz bir mücadele değildir. Kayıp ve kaçakla ilgili en küçük şüphelerinde bizim 24 Saat hizmette olan 444 6 186 numaralı telefonumuza ihbarda bulunabilirler. Kesinlikle kişisel bilgileri gizli tutulur, kimseye verilmez. Bu bir vatandaşlık görevidir.
   Türkiye’nin bu problemle topyekun mücadele etmesi lazım.
2015 yılından itibaren bölgesel tarifeye geçilecek. Şu anda uygulan tarife ulusal. Bölgesel tarifeye geçildiğinde kayıp ve kaçak oranı en düşük bölgede elektrik maliyeti ucuz olarak geri yansıyacak.
Bu manada duyarlı olmalarını tavsiye ediyoruz, istiyoruz.
    Bunun dışında bizimle, hizmetlerimiz ile ilgili ne tür bir aksaklık, eksiklik, usulsüzlük, yanlışlık varsa gördükleri; mutlaka yine bizim 444 6 186 numaralı telefondan ihbarda bulunup bizi bilgilendirmelerini istiyoruz. Web adreslerimize //www.ayedas.gov.tr/ mesaj atarak bilgi verirlerse hem onarın ses kayıtlarını dinliyoruz hem onların üzerine gidiyoruz.
   Ne olabilir bunlar? Örneğin yanmayan bir lamba, yol ortasında kalmış direk, aracın vurduğu bir direk, standardını yitirmiş bir direk. Bizim hizmetlerimizi denetlesinler. Onların kontrolüne tabi olalım istiyoruz.

    Çok Tarifeli Sayaç Alıp Dilekçe İle Çoklu Tarifeye Başvurulmalı

   Çok zamanlı tarife uygulaması aslında mesken aboneleri için çok cazip bir uygulama değil. Bu daha çok ticarethane ve sanayi gibi vardiyalı çalışan işyerleri için uygun olan bir tarife.
    Buradaki amaç puan saat dediğimiz akşam 17.00 – 22.00 arası tüketimin en yüksek olduğu zaman diliminde tüketimi asgariye indirmek.
   Üretim tüketim dengesini tutturup talep tahminlerini yapabilmemiz için 17.00 – 22.00 saatleri arası tüketimi asgariye çekmek. Oysa 22.00 – 06.00 saatleri arası elektriğin en ucuz zamanı.
   Dolayısı ile o saatlerde çalışan ve elektrik sarfiyatı yüksek olan sanayi kolundaki iş yerlerinin çalışmalarını 22.00 – 06.00 saatlerine kaydırıp çok tarifeli sayaç alıp dilekçe ile de çoklu tarifeye geçerlerse elektrik giderlerinde önemli oranda düşüş söz konusu.
   Meskenler zaten elektriğin önemli kısmı 17.00 – 22.00 saatleri arasında tetiği için çok cazip olmuyor.
Bilinçli olarak önemli tüketimleri saat 22.00 – 06.00 arasına kaydırabilirse yani çamaşır makinesini, bulaşık makinesini, ütüsünü bu saatlerde çalıştırabilirse bir miktar yararlı olabilir.
  O nedenle iş yerleri ve sanayi için çok önemli. Sanayide üçte bir düşürüyor elektrik faturasını.
 
        Çoklu Tarife ile İlgili AYEDAŞ’ın Duyurusu
Sayın Müşterilerimiz;
Müşterimiz olarak ‘Tek Zamanlı Tarife’ ve ‘Çok Zamanlı Tarife’ olmak üzere iki ayrı tarife grubundan enerji alma seçeneğine sahipsiniz. Çok zamanlı tarife grubundan enerji almak için sayacınızın ‘Üç Zamanlı Sayaç (Elektronik Sayaç)’ olması gerekmektedir. Tarifenizi belirlemeden önce lütfen kendinize ait elektrik tüketim yoğunluğunuzun bulunduğu saatleri de göz önünde bulundurarak tarifenizi belirleyiniz.
AYEDAŞ Müşterileri, 444 6 186’ yı arayarak, [email protected] adresine e-posta göndererek ya da bağlı olduğu İşletme Müdürlüğü’ ne müracaat ederek tarife değişikliği yapabilir.
Tarifenizi belirlemeden önce lütfen aşağıdaki bilgileri dikkatlice inceleyiniz;

    Tek Zamanlı Tarife: Günün tüm zamanlarında tüketilen elektrik enerjisi için, ilgili bileşenlerden oluşan ve tek fiyat olarak uygulanan tarifedir.
    Çok Zamanlı Tarife: Günün belirlenmiş olan farklı zaman dilimlerinde tüketilen elektrik enerjisi için, ilgili bileşenlerden oluşan ve farklı zaman Gündüz dönemi( Saat 06.00-17.00), Puant dönemi( Saat 17:00-22:00), Gece dönemi(Saat 22:00-06:00) dilimleri için farklı fiyat uygulanan tarifedir.

            09.02.2012 tarihi itibariyle meskenler için geçerli, tek zamanlı ve çok zamanlı tarife birim fiyatları aşağıdaki gibidir:
•         Tek Zamanlı Birim Fiyatı;                                     23,734 kr
•         Çok Zamanlı Birim Fiyatı;
                        Gündüz dönemi ( Saat 06:00-17:00 )           :22,430 kr
                        Puant dönemi ( Saat 17:00-22:00 )              :34,504 kr
                        Gece dönemi ( Saat 22:00-06:00 )               :13,723 kr
 
Konu ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve tüm abone gruplarının tek zamanlı ve çok zamanlı tarife fiyatları için, //www.epdk.gov.tr/web/elektrik-piyasasi-dairesi/ulusal-tarifeler linkini tıklayarak “21 Dağıtım Şirketi İçin Tarife Uygulamalarına İlişkin Usul ve Esaslar Tarife Uygulama Usul ve Esaslar Son Hali” dosyasını inceleyiniz.

AYEDAŞ YETKİLİ ELEKTRİKCİLERİN ADRES VE TELEFONLARI 2



AYEDAŞ YETKİLİ ELEKTRİKCİLERİN ADRES VE TELEFONLARI 1


AYEDAŞ MERKEZ ADRES VE TELEFONLARI








Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2012, 11:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109